Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik párkapcsolataikban másokkal is szeretnének lefeküdni, valószínűsíthető, hogy már múlt közöttük az elköteleződés ÉS(!) csökkentek a másik iránt addig tapasztalt érzelmek/vágyak? Azaz már nem annyira a kevesükre mint inkább má(ok)ra vágynak? Lent!
Lehet ez is nagy mértékben az ilyen dolgok hátterében?
Miközben (állításuk szerint - ezt sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom) azért még szeretik a párjukat... Nem kötekedés, nem vitaindítás miatt íródott ki ez a kérdés, csak próbálnám (ha lehet) megérteni ezeket a nőket és férfiakat, hogy hogyan tudják MEGÉLNI ezt úgy, hogy NEM lép fel ilyen akciók után (még évek múlva) sem semmiféle lelki sérülés, sem a nőnél, sem a férfinél, semmiféle önmarcangoló gondolat, sem másra vágyás, de még túlzott féltékenység sem.
.
.
Lehet olyasmikről is hallani, bár számomra furcsa, hogy akik például párcseré(ke)n van(nak) túl, és nem lépett fel semmi negatív gondolat egyiküknél sem, problémamentesen átvészelték ez(eke)t, azoknál (ha addig volt is), eltűnt, vagy csökkent a féltékenység és szűntek a gátlások is, illetve még inkább javult(?!) a kapcsolat és a köztük lévő szex is...
.
.
Ugyanakkor számomra az is furcsa, hogy akik ellenzik ezeket az engedélyezett félrelépéseket, vagy egymás melletti szobákban történő párcseréket (jelenleg én is közéjük tartozom, elképzelni nem tudom, hogy lehet az ilyet lelki sérülések nélkül átvészelni), hogy azok fejében pl. 15-20 év házasságban eltöltött év után hogyan foganhat meg a gondolat (mint "nem rossz dolog"), hogy alkalomadtán, titokban, de ugyanúgy megcsalják a kedvesüket? Mert hát ezekből van (talán) a több... Az azoknak a férfiaknak, és igen, nőknek is nem probléma?! Az "valahogy" belefér náluk mégis? Ha egy ilyen kitudódna, én személy szerint ugyanúgy sérülnék, mintha előttem élvezné a párom egy másik ember heves szenvedélyét.
(Valakik szerint mind az engedélyezett megcsalás, mind a párcsere izgató. Az még "rendben" is lenne (talán!), de ugyanakkor nem borzasztó belegondolni, hogy átélték, hogy a kedvesük mással élvez és esetleg bizony jobban is, nagyobb átéléssel, őt ebből kihagyva? Plusz utána az esetleges negatív gondolatok? Illetve új érzelmi kötelékek is akaratlanul kialakulhatnak? Mert szerintem rossz gondolatok/feltételezések az ilyenek után elindulnak - akármelyikük, akár épp mindkettejük fejében. Ha egyszer ezt valakik elkezdik, úgy gondolom nincs visszaút HA valami mégis ROSSZUL sül el. Megbeszélés ide, vagy oda.)
Huszonévesen én se tudtam elképzelni, hogy párcserézzek. Aztán 25 évesen megismertem egy lányt, akinek a kolis szobatársanőjét bevettük hármasba.
Végülis a lány-lány dolog férfi szemmel nem annyira taszító ;)
Aztán később, amikor nem volt párom, nem is lehetett, olyan élethelyzetben voltam (családi gondok, munkahely), akkot szexpartner keresőn jelentkeztem pároknál harmadiknak. Ami közös volt ezekben a párokban, hogy két kivétellel mind idősebbek voltak nálam. Harmincas éveik végén, negyvenes éveik elején jártak. Gyerekeik voltak, 15-20 év együttlét után már megszelidült a lángolás egymás iránt, keresték a közös kalandot. Mások félredugnak a párjuk mellett, ők inkább együtt keresték az örömöket.
Volt egy nálam jóval fiatalabb csaj, akinek a pasija viszont idősebb volt nálam és ő kifejezetten élvezte a kukkoló jelenlétét, partiba vágni a csaját. A lány meg rossz lány akart lenni. Szexkapcsolat volt köztük, nem igazán terveztek közös jövőt, így szexuális kizárólagosság se volt köztük.
Biztos van olyan, akinek erre rámegy a kapcsolata, de én csak olyanokkal találkoztam, akik nyíltan megbeszélték egymással és közös döntés alapján lépték ezt meg.
Az emberekben párkapcsolatban élve is megvan a vágy mások iránt. Ha nem így lenne, nem lenne félrelépés, megcsalás a világon. A félredugás nagyon gyakori. Ennél már jobbnak tartom, ha a felek közösen keresik az újdonságot.
Az utolsó mondatoddal még (talán...) egyet is értenék, de nekem (pedig nem vagyok sem huszon, sem harminc éves már) borzasztóan rosszul, émelyítően pocsékul esne, kb. összeesnék a megalázottság, a félredobottság, a feleslegesség el nem múló gyötrő érzésétől, ha megtudnám, hogy a párom, a kedvesem, akivel csak egymáséi vagyunk (lángolás csökkenése ide, vagy oda) más férfival is volt, akár többször is. Abba meg bele sem merek gondolni (hisz ha így történne, biztosan így lenne) ha akár csak elképzelem a jelenetet, hogy ott élvezkedett alatta. 😰
Nem tudom leírni, de nekem ez elborzasztó érzés lenne! Mint akit félredobtak, mint valami felesleges, megúnt, már teljesen érdektelen avitt bútordarabot! "Nem számítasz már, nem érdekelnek az érzéseid irántam."
Ennél rosszabb már csak az lehet, ha valakinek a valóban(!) szeretett kedvese autóbalesetben idő előtt eltávozik. Vagy egy szintén nagyon szeretett gyermeke betegségben meghal. 😥
"Az emberekben párkapcsolatban élve is megvan a vágy mások iránt. Ha nem így lenne, nem lenne félrelépés, megcsalás a világon."
Olyan opció nincs "véletlenül"(tudom, én reményteli idióta...), hogy ha fel is lép a másikban a mások iránti vágy alkalomadtán, akkor ezt (ha jó a párja), magában mégis inkább legyűri?
Illetve, ha már fel-felbukkan benne néha a mások iránti vágy, és már érdektelen ennek az egyénnek (pl. a nőnek) a párja/férje ő (a nő) irányában tanúsított érzései (nem számít már a megcsalónak, hogy a kedvese még mindig szereti őt), akkor inkább elválnak?
Hisz ilyen stádiumban már szerintem az ilyeneknek minden mindegy - hisz ezért IS engedi meg magának a félrelépést. Nem tisztességesebb akkor már inkább válni?
Nem akarnak válni. Kényelmesebb így. Közös ház, autó, gyerek....stb.
Nem beszélve arról így van aki főz, mos rájuk. Kiszolgálja őket. Bolond lenne válni amíg a másik a beleegyezését adja az ilyen dolgokba. Zöld utat ad. Dehogy akar addig válni...eleg lesz majd ha megunja az egyik fel és kidobja ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!