Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak szerintem túlzás ez a születésnapi “szokás” pároknál?
Házi készítésű születésnapi torta
Születésnapi ajándék
Étterem a születésnap estéjén (ünnepelt párja fizet)
#7 Ő nem csak egy szimpla ember a párja szemében.
Kérdező, szerintem nem túlzás, amíg tényleg szeretetből történik. Sajnos ismerek olyan párt, akik kifele tökéletes családot mutatnak, de valójában egyáltalán nem idilli a magánéletük.
Van nagy, díszes torta, buli, dráa ajándékok... aztán ha elmentek a vendégek, jön a verbális bántalmazás (családtagok, tehát közelebbről ismerem őket, mint a vendégek, előttem is történt már ilyen)
A másik véglet a párom, aki amúgy is egy konyhatündér. Születésnapomkor csillogó szemmel sürög-forog a konyhában, és szívvel-lélekkel készít nekem valami finomat. Neki a sütés-főzés a szeretetnyelve :)
Emiatt nem szoktunk étterembe menni - max. rendelünk egy nagy adag szusit, mert azt mindketten szeretjük, de drága, ezért ez ilyen speciális alkalom :D
Ajándékozni nem szoktunk, az év közben történik, spontán.
Pontosan melyik része az, ami túlzás? A saját készítésű szülinapi torta ízlés kérdése, van, aki tud sütni, van, aki nem. Mi ilyet nem csinálunk, mert nem vagyunk jók ebben, inkább cukrásztorta, de akinek ez a hobbija, annak még öröm is.
A szülinapi ajándék szerintem tök alap.
És az éttermezéssel mi a gond? Mármint, ha mindkét félnek étteremben ünneplik a szülinapját, még anyagilag is egálban vannak, mert egyszer az egyik, másszor a másik fizet. Meg azért az emberek el szoktak járni programokra, most nem mindegy, hogy az aktuális havi elmászkálás egy étterembe történik, ahol történetesen ünnepelnek?
17, a torta egy ajándék, amit nem azért csinálsz, mert elvárja, hanem, mert gondoltál rá, mert szeretnél neki kedveskedni.
A "vajas kenyér" általában elvárás ott, ahol ezt valamelyik fél szóvá teszi.
Én se leszek soha az a sürgő-forgó asszonyka, aki miután kimerte a 'zurának a leveskét, amit mindig ő főz és persze utána ő mosogat, még meg is masszírozza a drága lábát, természetesen úgy, hogy szintén 8-12 órában dolgozik. Khm...
De, a vajas kenyér kenegetés se gond, ha nem elvárt és természetesen jön, emellett kölcsönös. Ha az csinálja, aki éppen ott van, (és nem alakul valahogy teljesen véletlenül úgy, hogy mindig a nő van épp ott) akkor az is teljesen természetes.
Ez is mint minden más, amit két végletben próbáltok értelmezni, valójában nagyon sokrétű kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!