Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Úgy látom hogy a függőségei megölik a kapcsolatunkat - lehet még ebből kiút?
Nem voltam biztos a kategóriaválasztásban, de ide írom ki a problémámat.
A téma nem épp a legális erkölcsi feltételeket érinti, ezért előre is elnézést, ha valakinek ez nem fér itt bele.
A barátom egy ideje rákapott a füves cigire köszönhetően a 'jó' társasági körének leginkább, valamint egy traumának. Toleráltam, igaz egyre rosszabbul, hiszen azt éreztem hogy én nem vagyok már elég neki hogy jobban érezze magát.
Nem élek ilyenekkel, ezért is kezdtem egy idő után kilógva érezni magam. Sajnos igazam is lett, többet van a bandával, mert velük megvan ez az egy közös kapcsolódási pont, illetve bekerültek másfajta drogok is a képbe.
A múltkor láttam őket, mindenki totál depresszió, le van csúszva. Ahogy jött az üzenet hogy lehet menni az anyagért, mindenkin úgy kiült a boldogság, hogy csak lestem.
Az eset előtt 10 perccel ígérte meg, sőt kért is meg, hogy ne hagyjam, segítsek neki lejönni. Egyet fordulok és már ez van...
Hatalmasat csalódtam benne, elsírtam magam es eljöttem. Persze rohant utánam hogy ne haragudjak, nagyon szeret és soha többé nem használ semmit. Szüksége van rám.
Nagyon szeretem én is, de azt érzem hogy nem tudok már többet adni neki, elfogytam. Elkezdtem én is lecsúszni mindenben ezalatt.
Azóta bár távolságtartóan de kommunikálunk, viszont azt érzem hogy ebből nem lesz már visszaút. Plusz magamat ölöm, hogy mekkora szemét vagyok ha egyedül hagyom ilyen helyzetben. Ő elvan most, abban van hogy minden rendben van köztünk ismét, csak egy kis kirohanás volt. Nem hoztam fel ezt azóta neki (2 napja történt az eset).
Nagyon összenyomva érzem magam, mit tehetnék?
Kérlek ne is válaszolj ha csak oltani akarnál, hidd el maximálisan tisztában vagyok a helyzettel enélkül is!
Először is ezt felejtsd el: "Toleráltam, igaz egyre rosszabbul, hiszen azt éreztem hogy én nem vagyok már elég neki hogy jobban érezze magát"
Ez egy nagy butaság. Én se azért iszok meg egy pohár bort hétvégén, mert a párom ne lenne elég jó. :D
Másrészt: az első ponttól függetlenül, gáznak hangzik amit művelnek. A depresszióra való anyaghasználat súlyos problémákba tud torkollni.
Harmadrészt: SOHA ne tedd magad felelőssé más felnőttek pszichés bajaiért. Úgy értem, ne maradj vele CSAK azért, mert nem akarod "cserben hagyni". Ez nem a te keteszted. Ha segítesz neki az szép, de nem elvárható, és ha tönkreteszi az életét az nem a te hibád.
Összegezve én ultimátumot adnék neki, vagy a drog vagy én.
Nem is miattad kell leraknia. Ez az ultimátum nem róla szól, hanem rólad, a te jövődről. Mert te így jelen pillanatban tönkremész mellette. Ezért megadod neki a lehetőséget, hogy eldöntse, mit szeretne. Ha ő saját maga miatt nem akar leszokni, akkor miattad se fog, ezt jól látod - és akkor hiába vesztegeted rá az éveidet. Azért kell ez az ultimátum, hogy gondolkodásra és döntésre késztesd. Aztán a döntéséhez igazodva tudsz te is lépni.
Sajnos én is hittem azt, hogy megmenthetek függőségektől hozzám közel álló embereket, de ez nem így van. Csak akkor tudsz nekik segíteni, ha azt ők is akarják. Családtagnál talán más a helyzet kicsivel, de egy pár éves kapcsolat szerintem nincs azon a szinten, hogy bármivel is tartozz neki. Felnőtt ember, úgy teszi tönkre az életét ahogy akarja - de ha te ehhez akarsz aszisztálni, akkor csak magadra vethetsz ha pár év múlva téged is leránt erre a szintre. Ha nem akar leszokni, 2 opciód van: velemaradsz, és végignézheted míg leépül, vagy új életet kezdesz és boldog leszel mással. Rajtad áll.
Tehát abszolút nem is bízol benne. Ennek így nem sok értelme van.
Igen sajnos eléggé megcsorbult a bizalmam azután hogy 10 percre magára hagytam és már szerezték is az anyagot. Nem tudom hogy lépjek túl ezen, azt sem tudom hogy mondjam el mindezt neki.
Nem akarok egyből meggondolatlan cselekedeteket, de azt sem hogy a hátam mögött mindenki rajtam röhögjön mikről nem tudok esetleg.
Elnézést a zűrzavaros szövegelésért, de nehéz most a tisztán látás.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Ugyan ilyenben vagyok benne amiben Te, csak azzal a külöbmséggel, hogy úgy gondolkodok, hogy ne zavarjon. Vannak bennem is ugyan azok a rémgondolatok, hogy vajon mit csinálhat még? Azonban meg van a bizalmam. Még nem játszotta el.
A saját élete amit most szét zilál azzal amit csinál. Ha stabilan mellette állsz és nem kell titkolózni az jó mind a kettőtöknek. Beszélgess vele arról, hogy mi lenne ha... Hidd el előbb utóbb magától fogja letenni és észbe kapni mert kell veled is foglalkozzon úgy mint régen. Képes a változásra bárki. Kitartás! Ne dobd el a szerelmet! Ha meg már nem szereted és ezért tipródsz akkor kuka, de azt is szépen és magyarázd el neki, hogy mi okozta a változást.
8
Köszönöm a válaszod, ami legalább kicsit más szemszögből közelít a problémára.
2 éve vagyok elnéző ezzel. Ami a legjobban bánt az a rengeteg adósság amit ezzel halmoz, az alvilági haveri kör, és hogy összeköltözést terveztünk már egy ideje, de így lehetetlen. Szinte minden hónap végén én segítem ki hogy az albiját ki tudja fizetni, meg kaját vásárolok neki mert nem vesz rendesen azt sem.
Nagyon belefáradtam ebbe a tyúkanyó szerepbe, de abszolút nem fejlődünk sehova.
A bizalmam meg ingadozik ezek után, és mert sajnos ismerem annyira hogy prímán belehazudik a másik szemébe.
Nem akarom vele megígértetni hogy tegye le, megmondtam neki hogy a döntéseit én nem fogom befolyásolni. Volt már hogy titokban csinálta a keményebb cuccokat.
Sajnos nem tudom mit tudnék tenni hogy kihozzam ezt a kapcsolatot a fényre.
Értesd meg vele akkor azt, hogy milyen rossz felé halad most ezzel. Ha nem érti meg, mert nem akarja, hívd fel a figyelmét arra, hogy a milyen kövezkezményekkel fog járni. Ő is el kezd erre talán akkor agyalni és észbe kapni.
Ha csak elhagynád mégjobban csak pukk lenne neki és még mélyebbre süllyedne. Szerintem. Ha viszont amikor tiszta és beszélsz vele erről, tán észbe kap. Ezek nem kemény cuccok, hogy ne lehetne letenni nagyon könnyen.
Ügyeskedj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!