Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mindig megbeszélitek a pénzügyeiteket a párotokkal, akkor is ha még nem éltek együtt?
Mi mindig mebeszéljük a bartátommal, hogy kinek mennyi a fizuja, mire szeretne költeni a hónapban ilyesmi. Fontos, hogy nem élünk együtt, még csak 4 hónapja járunk. Ő 23 és 22 éves vagyok.
Nekem az utobbi két hónapban borzasztóan megromlott az anyagi helyzetem. Folyton kölcsön kell kérjek a szüleimtől. Lakbért, tandíjat kell fizessek. (Sajnos ebben a félévben önköltséges szakra vettek fel. emiatt nem kaptam kollégiumot)
Igazából a kérdésem az lenne, hogy a helyemben ti mennyire avatnátok be a párotokat az anyagi helyzetetekbe?
Az a gond, hogy nagyon félt engem és nem akarom, hogy folyton ezen agyaljon, aggódjon. De emiatt közös programot se merek kitalálni, mert akkor azt neki kellene fizetnie. Illetve ha tudná, akkor a boltba se engedné, hogy fizessek amikor a közös ebédhez, vacsorához vásárolunk, ami nekem nagyon kellemetlen.
Ha eddig ennyire megbeszéltétek a dolgaitokat, simán bele kéne férnie annak is, hogy bedobd, most épp nem olyan fényesek az anyagi kilátásaid. De ettől függetlenül nem szeretnéd, hogy rád költsön, megoldod, és szeretnéd ha ezt megértené. Kb ennyi.
A megoldásban talán még segíteni is fog tudni, nem konkrét anyagi ráfordítással, hanem pl állás keresésével stb. Ami közelebb is hozhat titeket egymáshoz.
Egyébként én nem voltam az a típus, aki pár hónap után ennyire részletesen beavatja a másikat az anyagiakba, de ettől függetlenül mindig is fontosnak tartottam, hogy erről is lehessen nyíltan beszélni - akkor is, ha épp rosszabbul mennek a dolgok. Nyugi, légy őszinte, mindig ez a legjobb döntés hosszútávon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!