Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez önzőségnek számít?
Nagyon nagy erkölcsi dilemmában vagyok.
Van egy lehetőségem jövő nyáron abban az országban dolgozni amiről mindig is álmodtam. És ez az utolsó lehetőségem az életben. Nyelv és tapasztalat szempontjából is meghatározó lenne a következő évtizedekre vetítve.
Viszont a barátnőm nagyon-nagyon ragaszkodó típus, és már sajnos 1 hét után is fizikai tünetei vannak a hiányomnak rajta.
Ez nagyrészt a túlzott féltékenységből ered.
Tudom, hogy szenvedne szegény ha kimennék, és onnan nincs is visszaút 2 hónapig. Viszont tudom, hogy ezzel akár el is veszíthetem.
Ilyenkor jönnek képbe a sablon szövegek, hogy ha igazán szeret akkor megvár, támogatja az álmaim stb.
Viszont ugyanúgy tudok ennek ellentétét is mondani, hogy megkapom azt ilyenkor hogy nem elég fontos számomra ő ahhoz, hogy lemondjak ilyen lehetőségekről. Vagy hogy tudom hogy szenvedne mégis ki megyek.
Most akkor hol itt az igazság? Mi az igazság? Melyik döntés?
Az idén sikerült kijutnom az Egyesült Államokba (nem volt soha nekem álomhely meg álom úti cél), a tanulmányaimhoz köthetően. Néhány hetet voltam ott, ingyen út, stb. Együtt dolgozhattam helyiekkel és életem legnagyobb élménye. Sose gondolta volna, hogy valaha ilyen fog történni velem. Nem akarok litániát írni, a lényeg a lényeg, hogy minden szempontból tökéletes és csodálatos volt.
Azóta az a véleményem, hogy az embernek minden lehetőséget meg kell ragadnia ami adódik, főleg ha nagy dolog. Minden lehetőség amit nem próbálsz meg/ki, az rögtön bukás. Vagy kihagyott helyzet.
Ha ez az álmod ráadásul (mondom nekem nem ez volt az álmom és bumm, megváltozott az életem), akkor ne hagyd ki. Ha szeret, támogat és majd megoldjátok. De ha kihagyod, hidd el, örökre bánni fogod.
Sajnos nem igazán jöhet velem, fiatalok vagyunk még, nekem is éppen 0-ra jön majd ki a történet.
Köszönöm a válaszokat egyébként!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!