Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mások is vannak, akik csak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mások is vannak, akik csak azért szexelnek, mert a párjuk elvárja?

Figyelt kérdés

Finoman fogalmazva nem vagyok egy lepedőakrobata, és bevallom eléggé furcsa nekem, hogy sokan, hogy odavannak a szexért. Nekem soha nem adott igazán semmit, és partnerfüggetlen a dolog, eddig mindenkivel, akivel együtt voltam úgy fogtam fel, mint egy kötelességet. Jobbára csak a teljesítmény kényszert érzem. Ráadásul maga az orgazmus bár kellemes élmény, de rendesen szex közben még az is sokkal, de sokkal rosszabb mint magamnak csinálni.

Szóval kíváncsi volnék, hogy mennyire gyakori ez másoknál? Mert én szinte csak olyanokkal találkozom, aki így vágyik a szexre meg hiányzik neki, meg de szívesen lefeküdne ezzel azzal, én meg nézek ki a fejemből, hogy ezek ennyire hülyék, hát semmi jó nincs benne. Már az én tapasztalatom szerint.

2022. nov. 1. 08:50
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
62%

Ez a NANE Egyesület tájékoztató füzetéből van:

MI A SZEXUÁLIS ERŐSZAK?

Szexuális erőszaknak nevezzük, amikor valakit olyan szexuális tevékenységbe vonnak be, amit nem akar.

Szexuális erőszaknak számít többek között:

› minden nem kívánt érintés és csók;

› valakit vonakodása vagy bizonytalansága ellenére rávenni a szexre, vagy azon belül olyan tevékenységre, amire nem vágyik (például orális, anális szex vagy durva szex);

› a nem kívánt terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek elleni védekezés (óvszerhasználat) megtagadása;

› minden szexuális tevékenység olyan emberrel, aki bármilyen okból nem képes egyértelműen kifejezni az akaratát (például alkohol, drog, gyógyszer hatása alatt áll, alszik vagy eszméletlen);

› a fentiekre tett kísérlet.

A tévhitekkel ellentétben a szexuális erőszak legtöbb esete nem az utcán, hanem az áldozat vagy az elkövető lakó- vagy munkahelyén (vagy hasonló, privát jellegű területen) történik, és többnyire olyasvalaki követi el, akit az áldozat ismer, illetve, akiben bízik (pl. partner, tanár, családtag, barát, munkatárs). Ha a szexuális erőszak egy randi

során történik, azt randierőszaknak hívjuk, ha párkapcsolatban, akkor párkapcsolaton belüli szexuális erőszaknak.

(...)

ÍGY HANGZIK A ZSAROLÁS ÉS A MANIPULÁCIÓ

Ha a lent felsorolt példákhoz hasonló mondatokat hall, valószínűleg akarata ellenére igyekeznek rávenni Önt valamilyen szexuális tevékenységre. Ha valaki szexelni szeretne, azt jelezni fogja – senkinek sincs joga rávenni a másikat valami olyasmire, amire az nem vágyik.

„Ne csináld már, szörnyen fáj a herém, ha felizgatnak, és nem mehetek el.”

„Fizettem az italokat meg a taxit, jár valami cserébe.”

„Iszonyúan beindít, ha megcsókolsz, persze, hogy nem bírok magammal.”

„Látom, már nem is kívánsz. Semmi értelme akkor együtt lennünk.”

„Te mindenkivel lefekszel, miért pont velem nem?”

„Eddig minden barátnőm élvezte az anális szexet, neked is tetszeni fog.”

„Csak egy kicsit hadd simogassalak…”

Mindig joga van visszautasítani a másik kezdeményezését! Semmilyen körülmények között nem kell olyan szexuális tevékenységben részt vennie, amire nem vágyik!

MIT JELENT A BELEEGYEZÉS?

A szex feltétele, hogy minden résztvevő akarja!

A szexuális erőszakot úgy kerülhetjük el, ha mindig csak olyat teszünk, amit mindegyik résztvevő akar – önmagáért a szex öröméért, és nem másért.

[link]

2022. nov. 1. 14:18
 22/26 anonim ***** válasza:
65%

... . Csak olyan

beleegyezés esetén szabad elkezdeni vagy folytatni bármilyen szexuális tevékenységet, ami:

(...)

4. Folyamatos

Újra meg újra meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a másik élvezi és akarja, amit csinálunk! Akkor is, ha járunk; akkor is, ha együtt vagyunk; akkor is, ha korábban már csináltuk; akkor is, ha valami másba már beleegyezett; és akkor is, ha az elején azt mondta, szeretné. Ha valami újba kezdenénk, mindig győződjünk meg róla, hogy a partnerünk is akarja! Amint bármelyikünknek elmegy a kedve, vagy meggondolja magát, azonnal le kell állnunk!

nem = NEM

(csend) = NEM

talán = NEM

késó´bb = NEM

nem tudom = NEM

ha ennyire akarod... = NEM

IGEN! = IGEN

Tévhit: A nemi erőszak oka a kontrollálhatatlan szexuális vágy.

Az elkövetők gyakran szexuális kielégületlenségtől szenvednek.

A férfiak nem tehetnek róla, hogy az ösztöneik erősebbek náluk.

Tény: A nemi erőszak ugyanolyan erőszakcselekmény, mint bármilyen bántalmazás, csak részben a szexualitás területén történik: az erőszak

hajtóereje nem a szexuális kielégületlenség, hanem az áldozat feletti kontroll és hatalomvágy. Ha csakis a kielégülés lenne a cél, erre a „szexuálisan felajzott” személy találhatna erőszakmentes megoldást is, akár olyat, amelyhez nem szükséges partner jelenléte.

(...)

[link]

2022. nov. 1. 14:32
 23/26 anonim ***** válasza:
59%

A kérdező írta magáról valahol, hogy NŐ? Csak kérdem, mert nekem nem így tűnt. De valaki mindenki készpénznek veszi.

üdv. egy aszex pasi aki hasonlóan érezné magát az adott helyzetben.

2022. nov. 1. 14:53
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Mintha saját magamról olvastam volna. Minden barátomnál így éreztem magam. Szinte sose kezdeményezek, mert nem érzem szükségét. Emiatt rengeteg párkapcsolati problémám volt és kényszerből belementem, de ritkán éreztem azt, hogy élvezem a szexet. Sokszor fáj és ez miatt se akarom. A fájdalomhoz kötöm az együttlétet és már előre félek.

Ha évekig nem kellene szexelnem én tökéletesen el lennék. Amikor ezt mondom a barátaimnak teljesen hülyének néznek :D

Nyilván velem van a baj, de fogalmam sincs hogyan tudnék tenni ellene.

28/N

2022. nov. 2. 02:55
 25/26 anonim ***** válasza:

Szerintem te meg nem voltál igazán olyannal aki csak rad gondolt volna. Tudod sok az önző ember.

Ezért nem volt meg pozitív szex élményed.

2022. nov. 3. 11:20
 26/26 anonim ***** válasza:
A szex az jó ha szuper a parnered :)
2022. nov. 3. 11:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!