Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy lehet normálisan kezelni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet normálisan kezelni azt, hogy a párotok mindig mások mellett áll ki veletek szemben, és ezért állandóan elárulva érzitek magatokat?

Figyelt kérdés
3 éve vagyunk, pontosabban élünk együtt. Azóta nagyon sokféle élethelyzetben figyeltem már ezt meg nála. Igazából bárkivel szemben, mert ő egy nagyon konfliktus kerülő típus... Gondolom úgy van vele, hogy miért szálljon bárkivel szembe, ha velem, a gyengébbel szemben egyszerűbb neki... Például a barátaival szemben. Sokszor bántottak és aláztak már meg, direkt, szándékosan, és ahelyett, hogy kiállt volna mellettem és rájuk szólt volna, ahelyett a végén még valahogy engem hozott ki bűnbaknak az egészből... Együtt dolgozunk, és a kollégáink sajnos pont a legrosszabb, leglustább fajták. A konfliktuskerülő magatartása végett párom sokszor inkább megcsinálja a legcsicskább munkákat a többiek helyett, amíg azok hereverélnek, és amikor már szabályosan könyörgöm neki, hogy ne tegye, ne alázkodjon meg nekik, ne dolgozzon helyettük, akkor is inkább megteszi. (Ergo, a szavamra se ad, hiába neki akarok jót.) A kollégákon és a haverjain túl, kb bárkinek előbb ad igazat, mint nekem. Ezzel szemben, ha én bármit kérek tőle, azzal általában magamra maradok... Másokért kb a kútba ugrana, nekem meg annyit se képes segíteni, hogy otthon csak egy kanalat arrébb tegyen... Másokkal szemben se magát, se engem sem véd meg, és ilyenkor próbál racionális magyarázatot adni az amúgy nyilvánvalóra... De én ebből csak annyit érzékelek, hogy akár meg is késelhetnének, akkor is én lennék a hibás, mert én biztos direkt beledőltem a késbe, hogy azután tudjak min puffogni... Egy konfliktushelyzetben mindig engem akar csitítani, és a másiknak ad igazat, akkor is, ha nem én kezdtem és még ha nekem is van igazam... Állandóan magányosnak érzem magam emiatt, és már többször próbáltam vele erről beszélni, de tagadja, hogy ezt csinálná... Mindent nekem kell lenyelnem, nekem kell magam megerőszakolnom, hogy kibírjam ezeket a konfliktus helyzeteket, hogy magamba tudjam folytani, nagyon egyedül érzem magam, miközben normál esetben ő lenne az, akire számítanom lehetne. Mégis engem hagy cserben állandóan...

2022. okt. 21. 13:00
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%
Akik pedig tűzbe is mennek egymásért mert összecsiszokódtak cejlodtek etc, azok ketten bòven erősebbek is lesznek es maga a kapcsolat is ezáltal.
2022. okt. 21. 13:44
 12/22 anonim ***** válasza:
#10 Sikerült végigolvasnod és megértened a kérdés kifejtését fentebb? Mert nem úgy tűnik.
2022. okt. 21. 13:45
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

#9:

Amit a pszichológus mond az biztos helytálló bizonyos szituációkban. De nehogy már egy párkapcsolatban az legyen a normális, hogy az általad leírt módon manipuláld a másikat, hogy neked tetsző viselkedése legyen.

Mert úgy "a la nature" nincs neki olyan személyisége ami veled kompatibilis lenne. És mivel nem tudtok másként együtt létezni, neked az idomítást kellett megtanulnod, hogy "jó legyen együtt".

De ha két ember nem passzol egymáshoz, azt jobb beismerni és nem erőltetni.

Téged meg aki szokott itt az oldalon olvasgatni, azok ismernek a sorozatos panaszos kérdéseid alapján, amit a pasijaidról tettél fel.

De további jó szórakozást kívánok neked a férfiakkal kapcsolatban, így ahogy te magad írtad:

"Általa bárkit tudok manupulálni vagy leállítani magamról, vagy elérni célokat."

Ja, biztos ezt tanította a pszichológus.

2022. okt. 21. 13:50
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
#10 Nem ismerlek, de az eddigi válaszok alapján olyannak tűnsz, mint aki számára mind a párja, mind más emberek csakis azért léteznek, hogy a saját céljai szolgálatába állíthassa őket.
2022. okt. 21. 13:50
 15/22 anonim ***** válasza:
0%

Látom már hogy alapvetoen életképtelen emberrol van szo. Neki az anyjának kellett volna kirábban nevelésben alkalmaznia azt, hogy lehessen hangja, merjen kiállni önmagáért masokért és lehessen egy hős vagy mint katonák háboruban hogy egymást mentik stb.

Felnőve a pàrja is tud hatással lenni rá, alapvetoen megvaltoztatni ugyan nem fogja tudni, de ez nem zárja ki azt hogy lehet férfit is lehet belole meg faragni, kora sem mindegy

De meg lehet probálni esély mindig van mindenre.

Meg elevea kerdezo valasztotta. Azt is eldontotte hogy bajlodni akar vele.

En az ilyet mondjuk helybol dobtam(volt amikir eletkeotelen kezdeményezett nalam az a nyomi típus) de mindenki más.vki összejon ilyenekkel. A fejlodes nincs kizárva

2022. okt. 21. 13:51
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
13 talán tipikus peldája lehetsz annak aki csak akkor tanul gondolkozuk fejlodik mikor màr kidobták a p.csába a párja mellert meg nem.
2022. okt. 21. 13:57
 17/22 A kérdező kommentje:
Én személy szerint nem akarok senkit se manipulálni, a páromat meg végképp. Csak szeretném, ha nem kéne azt éreznem, hogy senki vagyok ahhoz, hogy kiálljon mellettem... Hogy ne érezzem magam kapcsolatban is ennyire egyedül... A munkahelyet illetően pedig nem ott jöttünk össze, hanem előtte, és együtt jöttünk ki külföldre dolgozni, egy helyre. Emiatt nehezebb dolgom is lenne egy szakítás esetén, adhatnék fel mindent, amit eddig elértünk... Azért vagyok még itt vele, mert én naiv hülye állandóan reménykedem abban, hogy a legközelebbi konfliktusnál már történni fog valami az én javamra is, de nem tudom, meddig tudom még magamba folytani... Túlságosan szeretem és ragaszkodom hozzá, de cserébe sokszor csak a fájdalmat kapom...
2022. okt. 21. 14:16
 18/22 anonim ***** válasza:

14 hibás következtetés

Van egyszer az hogy párkapcsolatban kompromisszumképesek alkalmazkodnak fejlodnek

Es van a manipulácio a masik felhasználása.

Ez nem helenti azt hogy én mindenkit eszkoznej használnék fel. De az en kapcsolatom ugy kezdődött ahogy leirtam. A volt párom simán be tudott volna kavarni mert a másik parom ezt hagyta es neki ad igazat hogy a nők igy meg úgy, én így meg úgy.

Ezek után az egy dolog hogy összetartást várok el, és azt hogy mellettem álljon is stb, de azért az én párom nem azert volt csupán ilyen mert megvezetheto butuska lenne csupán, hanem mert így döntött hogy a volt párom mellé áll engem közösen szidni.

Így vált eszközzé is egyúttal a szememben.

Elvárom azt egy kapcsolatban hogy a 2 fél összetartson, de ahol nekem tudatosan ártanak és nem naiv istobaságbol csupán, annak következményei is lesznek. Ami minimum az hogy nem a rozsaszin kodben vagyok már "ittasan", hanem a reálban. És a reálban vagy egyuzt működik velem vagy nem. Szabad döntése van.

Nálam vannak hatátok, es minden nőnél is KELL hogy legyenek határok aki nem akar lábtörlő mártír áldozat stb lenni.

2022. okt. 21. 14:22
 19/22 A kérdező kommentje:
A félreértések elkerülése végett: nekem nem testőr kell, aki szétver bárkit, aki csúnyán néz rám. Nekem csak az kellene, hogy úgy érezhessek, mint ha egy igazi férfi lenne mellettem, aki nem fél megvédeni a szeretett nőt... Nem követelném tőle, hogy a széltől is megvédjen, de ha látja, hogy valami vagy valaki bánt, jó lenne ha nem lenne közömbös, vagy nem okolna egyenesen engem mindenért...
2022. okt. 21. 14:24
 20/22 anonim ***** válasza:
#19 Ez teljesen érthető és jogos.
2022. okt. 21. 14:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!