Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szakítás / Szünet külső...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakítás / Szünet külső stressz beékelődése? Tapasztalatok, tanácsokat szeretnék kérni pároktól, nőktől

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Férfi vagyok, párommal 20 év felettiek vagyunk és most 2,5 éve vagyunk együtt novemberben. (23 és 22 év)

Egy hete beszélgettünk, feljött egy kis időkérés részéről, vagy szakítás, nem is tudom hogy fogalmazzuk a helyzetet.

Beszéltük, hogy 2 hete őrlődik ezen a dolgon, és mindenképpen szükséges idő rendbe rakni magát.

Volt pár hiba amiről beszélt részemről, amit nehezen élt meg. Pl Sokszor voltam negatív az elmúlt időszakban, ezáltal sokszor jó társaság sem voltam. Úgy gondolja, hogy ő nagyon próbált pozitivitást belém hozni, de mint ha annyira nem sikerülne neki, és nyilván nagyon lefárad.

Tudtunk egymással feszülten viselkedni, így én is, és nehezen élhette ezt most meg.

Azt is tudom, hogy magát hibáztatja egy részről, mert esetleg nem érzi most magát alkalmasnak kapcsolatban való jó megfelelésre részemre, mert sokat panaszkodtam hogy hiányzik, nehéz hogy nem tudunk találkozni, vagy hogy most elutazni külföldre idő hiányában.

Ezek miatt támadt benne olyan érzés, hogy nem lenne elég arra, és nem elég jó ahhoz amit én "érdemlek". Ezt ő mondta.

Ez a beszélgetés alatt végig fogtuk egymás kezét, hosszú ölelések voltak és csókok is voltak mégis.. A legnehezebb percekben is, sokat sírt és láttam hogy vevő lenne megoldani, de elhatározta magát és tényleg szeretne egy kis időt.

Az életében rengeteg volt most a külső stressz, diplomázás (egyszerre csináltuk) ami rengeteg stressz volt, nyáron a munkájából adódva és egy munkatársa kapcsán aki zsarolta, hogy minden megrendelt munkáját lemondja ha nem csinál meg egy munkát, ez óriási stressz volt neki és félelem.

Most pedig, ő pesten kezdett új sulit ahogy én is. Közben elkezdtem dolgozni másfél órára tőle, mert én levelezőn vagyok, teljes munkaidőben itt dolgozom és hétfőtől - péntekig itt vagyok.

Neki nagy stressz a sulis beilleszkedés, az új lakhely. Ahogy nekem is nagyon nehéz a munkahely és kompenzáltam rengeteget, ami miatt negatív voltam mert hülyén hazavittem, nem kommunikálva róla normálisan.

Már ívelünk ki belőle, akkor történt ez.

Nyilván ezen az okok miatt "panaszkodtam" hogy hiányzik stb, de ez csak az utána való vágyódás, hogy hiányzik, semmi több, sosem éreztem hogy nem lenne elég számomra.

Amit tudni kell, nincs gond a távval. Hisz másfél évig úgy éltünk, hogy hétfőtől csütörtökig én pesten voltam egyetemen, ő pedig a lakhelyünkön, aztán jöttem hozzá haza, és minden klappolt. Szünetekben is, hisz mindig részünk volt az utazás és hogy esetleg elkell menni 1 hétre dolgozni stb. Evvel sosem volt baj.

Ő is bevallotta, hogy keveset kommunikáltunk és ő sem merte most elmondani ami aggasztja mikor elkezdett 2 hete gondolkodni, viszont szeptember elején pedig még egy csodás gesztussal, közös kép kisérő üzenetében kaptam meg tőle, hogy mennyire szeret és kislányként mindig ilyen kapcsolatról és szerelemről álmodozott, mint ami nekünk van és mindenkinek ilyet kíván.

Ez nem tűnik el egy hónap alatt, ezek mellett..

Nem értem.

(3. fél stb nincs a dologban egyikünknek sem, ez 1000% mert mindketten maximálisan bízunk egymásban és a legőszintébbek vagyunk)

A negatív időszakban is sokat találkoztunk, voltak programok viszont nyilván néhol negatívabb volt a hangulat abban a kis időben, amikör hétvégente együtt voltunk.

Úgy érzem, a nyári traumája és a sok külső stressz fárasztotta el, és az hogy tőlem most nem érezte a nyugalmat, plusz magával szemben kritikus az alkalmasság terén.

Az időt és a teret megadom neki, de biztosítom arról, hogy türelmes vagyok és várok, itt vagyok.

Mit tanácsoltok? Ebben a helyzetben nem kezelhetjük egymást idegenként, nem a végét akarjuk. Ő is gondolkodni szeretne és időt, nem zárta ki, hogy velem akar lenni, ez a célunk a jövőre. Viszont ezért tennünk kell idővel.

Miket próbáljunk meg?

Én magam részéről felkerestem egy mentálhigiénés szakembert, akinek ez a területe, és ő is a megoldással bíztatott, esetleg hogy menjünk el hozzá párban, viszont evvel most nem fogom megterhelni 1 hét után, és hogy időt kért.

Tippek, ötletek?

A kapcsolatunkban sosem kételkedtünk egymásban, ennél nehezebb helyzeteken is túlestünk és úgy érzem, a sok külső stressz és a kommunikáció miatt estünk ebbe a helyzetbe, és hogy félreértettünk sok dolgot a másikon, ezt nem kellene temetni.

Feltétel nélkül, a lehető legjobban szeretjük egymást, hálát adtunk mindig a másikért és újra és újra egymásba szerettünk.

Úgy érzem, már a rózsaszín ködön kint voltunk és ez már a szeretet szint, ami komolyabb és magasabb.. Ezt a helyzetet kihívásként élem meg az élettől, mert minden tökéletesen ment eddig, mindig előre vittük egymást és egy az életünk, tavasztól pedig szeretnénk teljesen összeköltözni már és egy bázist.

Mi lehet benne?

2022. okt. 20. 14:29
 1/8 A kérdező kommentje:

Amit még megszeretnék jegyezni, hogy hasonlót mint amit én élek át, a másik után vágyódást a kezdeti nehézség miatt (most ugye a fent említett munka)

Átéltük a kapcsolat elején, a párom részéről. Gond nélkül megoldottuk, és azóta sosem volt gond a távolsággal. Mindig megvolt, hogy hiányzunk a másiknak, de ez természetes. Mindenben támogattuk egymást és építettük a másikat, rengeteg célhoz hozzásegítettük egymást, és én is tudom, hogy sok dolgot nem értem volna el nélküle, amit vele sikerült.

Tehát egy szupportív, erős és feltétel nélküli szeretet övezte ezt az egészet.

Úgy érzem érzelmileg elfáradt ettől a sok külső stressztől, és esetleg amit most tőlem érzett, nem érezte magát erősnek és biztonságban, ezért időt kért.

Nem hiszem, hogy ennek kellene lennie a végének, ezek természetes nehézségek egy kapcsolatban, amin túl kell lendülni és erősebbet építeni.

Makacs tud lenni sokszor, de nagyon erős nő és nagyon tisztelem. Hihetetlen arany szíve van és erkölcsileg a legtisztább ember, akit valaha láttam. Egymásban a lelki társat találtuk meg.

Szeretném megoldani, ezt a helyzetet. Mit tehetnék, hogy a legjobbat hozzam ki belőle, és kisegítsem, visszataláljon hozzám?

Egy életünk van, megtaláltuk egymást. Több kapcsolatunk volt, hosszú és rövid is. De egyikünk sem kapott ennyi szeretetet, támogatást és sosem éreztünk ilyet, mint egymással. Úgy gondolom, ezt nem szabad vesznünk hagyni.

Én az időt és a távolságot megadom neki, de úgy gondolom azért hetente legalább 1x beszélnünk kell telefonon. Vagy adjam neki teljesen a gyeplőt ebben, miután bebíztosítottam magam részéről és a célomról, hogy megoldjam vele?

Hogy érhetem el, hogy ne legyen makacs és ha érzi hogy hiányzom, eltelt egy kis idő, ne legyen makacs megkeresni és találkozni legalább?

2022. okt. 20. 15:08
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Út a pokolba!
2022. okt. 20. 15:14
 3/8 A kérdező kommentje:

Első válaszolónak:

Tudom hogy nehéz szitu és tőlem is kitartást igényel, de nem gondolom, hogy ez a "pokol" :).

Akikkel beszéltem, mind azt mondták hogy ezt az akadályt venni kell. Vannak nehéz időszakok, ahol az ember elfárad és megkell oldani.

Nem bántottuk egymást soha, nem volt üvöltés tányértörés stb :D

Lelkileg, fizikailag, sehogy nem bántottuk egymást.

Úgy gondolom, ez a szituáció bőven megoldható, és szerintem ő is tudja ezt.

Csak fél, sok volt a stressz, sokat zsarolták és figyelnie kell a munka és iskolára is, ahol lehet azt hiszi, hogy leszerepel jelenleg.

2022. okt. 20. 15:23
 4/8 anonim ***** válasza:

Annyira jó látni, hogy férfiként ennyire empatikusan állsz a kapcsolatodhoz. :) Maradj ilyen.

Szóval, mindenki máshogyan éli meg ezt a szünet kérdést. Ha mindketten valóban a kapcsolat érdekében kértek és adtok időt egymásnak, akkor nincs mitől tartani, ha lehiggadtok, és egyenesbe hozzátok magatokat, akkor ott lesztek egymásnak.

Nagyon fiatalok vagytok még. Ennyi idősen a saját életet menedzselni is nagy nyomást jelent, nemhogy egy párkapcsolatot.

Fektessétek le az új szabályaitokat, hogy kinek mi a megfelelő ebben a szünetelős helyzetben, úgymond "mennyit kértek a másikból" ezen idő alatt.

(Ha nagyon eltérőek az igények pl. heti 1 vagy 7 telefonhívás, akkor egyezzetek ki pl. a 4-ben....gondolom érted: mindig az arany középút.)

És én javaslok meghatározni egy határidőt is, mert egy idő után visszájára is fordulhat ez az önálló / külön gyógyulás.

Szerintem át fogjátok vészelni :) Kitartást, sikert!!

2022. okt. 22. 12:15
 5/8 anonim ***** válasza:
52%

"erkölcsileg a legtisztább ember, akit valaha láttam"

Miért hagyta magát zsarolni?

Ha szünet, legyen teljes szünet, semmi kontakt. De záros határidő kell, mert ha valakinek túl sokat kell gondolkoznia azon, hogy kell-e neki valaki/valami, akkor az nem igazán fontos neki.

Nem akar veled lenni és megbeszélni a dolgokat.

Én ezt már szakítási kísérletnek venném.

Lehet, hogy úgy érzi, hogy már most szeretett volna veled lakni, és nem akar várni tavaszig.

Valami nagyon nincs rendben köztetek, főleg az ő részéről.

2022. okt. 22. 13:57
 6/8 anonim ***** válasza:

"ő sem merte most elmondani ami aggasztja mikor elkezdett 2 hete gondolkodni"

Akkor 2 hét bőven elég a teljes csendből.

Te úgy érzed, hogy megtaláltátok egymást. Szerintem ő nem biztos ebben.

2022. okt. 22. 14:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Nőként én akkor gondolkodtam így hosszabb kapcsolatban, ha feltünt egy jobbnak tűnő és ettől szürke lett az, ami 1 hónapja még tökéletesnek tünt. Szerintem van egy másik férfi, akivel alakulgat valami. Ha nem keresed, csak akkor van esély hogy hiányozni fogsz. Így szét fogtok menni.
2022. okt. 22. 14:41
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat, és a tanácsokat, hasznos lesz!:)

Azért "kellett" hagynia, mert olyan a munkája, hogy az az ember hozta neki épp a munkát egész nyár és ősz elejére. Ha pedig előbb elakar szakadni, seatöbbi, akkor minden munkáját lemondta volna, evvel zsarolta..

Megadom neki az időt és a teret, kommunikálunk gyógyulunk és meglátjuk a helyzetet. Nagyon szeretjük egymást.

Mindketten így érezzük, viszont nyilván a problémák, az élet eleji nagy nyomás elég erősen odavert. Plusz a saját kis hülyeségeink.

Nincs benne másik, egyikünknek sem volt soha egy pillanatra se gondolatban sem semmi ilyen. Ezt biztosra tudjuk a másikról, hidd el. Ebben pedig nem tudna hazudni, főleg nem nekem. Mindig erős és alap volt a bizalom, ha ilyen is történt volna, már tudnék róla. Egyenes és őszínte ember, és akkor is megmondja a tutit, ha az fáj a másiknak.

2022. okt. 22. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!