Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit jelent az, hogy toxikus maszkulinitás?
20: ez jellemző...
Az alábbi dolgokról hallottam már férfiakat úgy nyilatkozni, hogy nem használják, mert félnek, hogy b...inak fogják nézni: kölni, arckrém (olyan smirgli jellegű bőrre, ami olyan rondán hámlott, hogy "öröm" volt nézni és már fájt is az illetőnek... még a bőrgyógyász által felírt gyógykrémet sem volt hajlandó használni), méretben megfelelő farmernadrág...
"Amúgy azt nem értem, hogy ha van egy nő, aki nem akar egy ilyen férfivel összejönni, akkor őt kényszeríti valaki? Vagy kényszerítik arra, hogy mellette maradjon?" - A párkapcsolati viszonyok eléggé öszetettek, és sokan nincsenek tisztába a reális helyzettel, valamint sérültek és sebezhetőek, és ki is használják őket, akár tudattalanul is. A párkapcsolati dolgok, érzelmi kötődések, ahogy a világ - nem fekete-fehér kedves kérdező.
"Romantikus filmet egy normális rendes férfi nem szeret nézni" - Ez nem nemek kérdése, hanem ízlésé. Szerinted attól férfi egy férfi, hogy mit szeret és mit nem?
Az alapján határozod meg valaki társadalmi nemét, hogy milyen filmeket szeret, mennyire visszahúzódó, mennyire hangos és pörgős élete van? Vagy mire utal nálad ez a "szobanövény" kifejezés? "szobanövénynek való, nem férfinek"...
Ha egy férfi odaadó, kedves, határozott, a megfelelő helyzetekben gyengéd, felelősségteljes, megbízható, stb.. de hallgatagabb és szereti a romantikus filmeket, az szerinted nem való férfinak.
Nagyon sokat elárul milyen traumáid vannak kedves kérdező, és hogy ebből adódóan nem vagy képes megélni az érzelmeidet, elfojtasz. Szomorú dolog, főleg ha egész életedet így éled le. Sose lehetsz igazán boldog és felszabadult. És nem magadban keresed a helyrehoznivalót, hanem másokat abuzálsz. Na ez a toxikus maszkulinintás.
18: pontosan :)
Kedvencem, amikor azzal igazolják a kretén elméleteiket, hogy az a férfiaknak is ugyanúgy jó :D.
Nyilván tök jó elhelyezve lenni a polc legalsó fokán, aztán még megkapni napi szinten a "hálás" feleségedtől, hogy a 10-12 órás megerőltető munka után te "csak" ülsz a tv előtt, miközben ő egész nap dolgozott (értsd: pelenkázott + facebook mge nézte a tv-t, aztán a barátnőknek panaszkodott, hogy mekkora sz*r vagy).
23
Jaj, basszus, annyira jól reprezentálod a kérdés tárgyát, hogy öröm nézni. 😃
24: te meg öröm nézni, hogy már harmadszorra írod le, hogy jól hozom a kérdés tárgyát. :D Mi van, nincs otthon szex, hogy ennyire ráérsz? :D Ilyen nővel nem is csoda. :D
25: hidd el volt olyan párom, hogy home office-ból nyomta, és miközben halálra unta az agyát, amikor éppen nem volt projektje, még engem cseszegetett, hogy neki még a házimunka is ott van, ő mennyire fáradt :D. Teszem hozzá, ettől még mindig én végeztem el a házimunka nagyobb és nehezebb részét, de a mártírkátya ezeknek kell.
26
Először kommenteltem, de ne zavarjon, hülyegyerek. :D
#23 Tévedsz, nagyon nem állunk egy oldalon.
A cinizmusom csak annak szólt, hogy ez a toxikus maszkulinitás nonszensz számomra olyan, mint ha a melegjogi aktivisták akarnák tutujgatni a homofóbokat.
"Nem csak a melegeknek rossz a homofobia!! Egy apának, aki annyira gyűlöli a melegeket hogy megveri, majd elüldözi otthonról a fiát, ha az meleg, pont ugyanakkora trauma a homofobia, mint a meleg, hajléktalan tiniknek. Hiszen az apa így elveszitette a fiát, ami lelkileg nagyon-nagyon megterhelő:(("
Hát jah, biztos szar lehet az apának, de mi a francért érdekeljenek bárkit is az érzései?
Engem nem érdekelnek, és azt is hülyének nézem akit igen :D
Ugyanez van a maszkulinitással. Ha azt hiszi egy férfi hogy a nők érzelemvezérelt gyenge ösztönlények, akik a hormonjaik miatt képtelenekek uralkodni az érzéseiken, akkor mégis mit kampányoljak azért hogy "jaj mutyurka nem baj ám ha te is sírsz!! nem leszel tőle gyenge hisztis nő
:("
Tudod mikor.
Plusz a kapcsolatok nagy részében a férfi is és a nő is 8 órázik, a férfi pedig így döglik a tv előtt, míg a nő otthon is dolgozik. Fogalmam sincs hogy honnan szeditek néhányan hogy minden nő háztartásbeli, és minden férfi 12 órázó melós, de mindig szekunder szégyenérzetem van amikor ezzel jöttök :D
29
Nagyrészt egyetértek veled, ugyanakkor ne felejtsük el a nevelés hatását. Értem én, hogy nem kell sajnálni a nagy pofájú sutyerákokat, de mi a helyzet azokkal a kisfiúkkal, akiket egészen kicsi koruktól abban a szellemben szocializál az apjuk, hogy "a fiúk nem sírnak", "ne légy hisztis kislány" stb.
Mi sem a seggfejeket sajnáljuk, hanem azokat a férfiakat, akiknek borzalmas referenciát mutat a család, az iskola, a média és sorolhatnám. Azokat a férfiakat sajnálom, akikben amúgy hajlandóság lenne arra, hogy kimutassák az érzelmeiket, segítséget kérjenek vagy épp ápolják a bőrüket, de konstans szorongásban élnek a társadalom elítélése miatt. Ők azok a férfiak, akik szintén áldozatai a toxikus maszkulinitásnak. Legalábbis szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!