Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem igazán tudok lefeküdni a férjemmel ezek után. Szerintetek van jövőnk?
A sztori eleje az, hogy megcsalt, kicsivel több, mint egy éve. Elképesztően összetört, de megbocsátottam neki, csak azért, mert szinte rögtön elmondta magától, csak egyszer történt meg (állítólag), és nagyon megbánta - és persze, mert mindennél jobban szeretem.
Én is bőven benne voltam, mert az én hibákból adódóan, sajnos nem jött össze a baba-projektünk, és ezt a szexuális életünk is rendesen megsínylette. Értsd, amúgy sem vagyok egy vad "kanca" a hálószobában, de utána még annyira sem... Pedig a férjem mindig éreztette velem, mennyire csodálatosnak tart. Mindegy is, most már.
Az utóbbi fél évben viszont, ugyanoda jutottunk. A megcsalás után volt pár jó hónapunk, de azóta egyre jobban kínoz a megcsalás, a másik nő tudata, hogy ő is megkapta azt a törődést, ami csak nekem járt volna, stb. Tudom, bolond vagyok, főleg, ha már egyszer megbocsátottam, de nem tudok mit csinálni. Folyamatosan kattogok, pedig a férjem nagyon türelmes. Az utóbbi időben sorra utasítottam el, és nem azért, mert nem kívánom. Csak hát, értitek.
Nem tudom, hogy tudnék ezen túljutni, miközben az is frusztrál, hogy így újra meg fog csalni (hiába bíztat, és nem siettet, nem fenyeget) - hiszen ezért is jutottunk el idáig. Plusz, a munkám is elég stresszes.
Mi a véleményetek, tartunk mi még valamerre, vagy ez teljes zsákutca? Voltatok hasonló helyzetben? Mit javasoltok, hogyan kéne kezelnem a helyzetet?
11 éve vagyunk együtt, ebből 4 éve házasok. Amúgy is nagyon törődött velem, az élet más területein is, most meg aztán pláne. Nem tudom, mi baj velem.
Köszönöm a figyelmed!
Te megpróbáltál megbocsátani, és mindent megtettetek azért hogy ez újra működjön.
Ne legyen amiatt lelkifurdalásod, hogy nem tettél meg mindent.
A férjed próbálod megérteni, holott szerintem most inkább önmagadat kellene megvizsgálni.
Az, hogy megpróbáltál megbocsátani, egy szép és nemes dolog. Én is megbocsájtottam valakinek, akinek mások szerint nagyon nem kellett volna, és habár én utána szakítottam úgy bocsátottam meg, az én lelkemnek igenis jót tett a megbocsátás, mert nem hibáztattam őt se magamat, nem volt felesleges harag, átláttam a dolgokat, tisztázódtak a gondolatok bennem.
Szerintem fókuszálj most a gondolataidra, az érzéseidre, jót tenne neked egy kis (utálom már ezt a szót...) ÉNIDŐ. Jó lenne, ha kitudnál lépni pár napra a mókuskerékből, és kívülről nézni magad és a kapcsolatodat.
Nekem ez rengeteget segített, én ilyesmi típus vagyok, aki kattog dolgokon és folyamatosam magamban keresem a hibát. Lehet magadban keresni a hibát, de a gond az hogy álltalaban magunkkal szemben kritikusabbak vagyunk.
Én nem látok beléd, és a kapcsolatodba se, és ez az írás nem elég ahhoz hogy mélyen szántó véleményt írjak róla.
Annyit tudok ennyi információra írni, hogy bízz magadban jobban, szeresd magad jobban, ismerd meg magad és lépj tovább, mert ha nem tudsz megbocsátani ez a kapcsolat nem fog előre haladni.
"Így is eleget nyel miattam."
Ezt hogy érted?
#24 Sosem rója fel nekem, de látom rajta, milyen rosszul esik neki a sorozatos elutasítás, a szex hiánya, és az, hogy ilyen vagyok.
#25 A férjem is ezt tanácsolta, de valahogy mindig szkeptikus voltam. Ha mi nem tudjuk magunknak megoldani, akkor megette a fene szerintem..
A párterápia segítene, hogy őszintébben merjetek kimondani mindent. Van egy elakadásod, amit szinte magadnak sem mersz bevallani, hogy mondanád a férjed szemébe?
A szkepticizmusról annyit, hogy ártani nem fog. Nincs kockázat, maximum annyi, hogy nem segít és marad ugyanaz a helyzet, mint eddig. Ha pedig beválik, akkor rendeződnek a dolgaitok.
Vannak még más lehetőségek is. Elmehetsz te is egyedül szexuálterapeutához, vagy pszichológushoz. Vagy ketten mediátorhoz. Én részemről azért javasolnám a páros terápiát, mert ha egyedül mész pszichológushoz, magadban kell feldolgoznod mindent és amiben a férjed támogatására szorulsz, azt neked utólag kell megosztanod vele. Egyszerűbb, hatékonyabb és gyorsabb, ha együtt dolgoztok rajta. Főleg így, hogy férjed önként tamogat ebben és szívesen részt vesz benne. Élj a lehetőséggel, hogy partner a gondjaitok megoldásában és cselekedj addig, míg nem mérgesedik el a helyzet. Ha pedig feladtad, mondd a szemébe és váljatok el. Csak azt eszi meg a fene, amit hagysz elsorvadni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!