Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mi lenne a teendő egy ilyen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi lenne a teendő egy ilyen társsal?

Figyelt kérdés

-előre leszögezném, hogy a “dobd ki azonnal” és hasonló válaszok teljesen feleslegesek-

Barátnőmmel több, mint 4 éve vagyunk már együtt, együtt is élünk. Hogy objektivizáljam is a problémám: bizonyos (akár nonszensz) élethelyzetekben nagyon, betegesen féltékeny tud lenni. Tudja magáról is. Féltékeny kolléganőkre, szimplán mert a kollégáim és nők. Ez még aztmondom valamilyen szinten érthető is lenne, ha adnék rá okot. De nem adtam soha se. Másik, ami kicsit aggasztóbb: filmekre, sorozatokra, ha van benne meztelenség, akár szexjelent. Bár nem mondja, hogy ne nézzek ilyet, ha nonverbálisan durván a tudtomra adja (hosszú hiszti). Természetesen olyan, hogy valaki szerintem fizikailag egy szép ember, legyen ez most nő vagy férfi, olyan nem lehet, hogy merem én azt mondani egy nőre, hogy szép.

Azért a 4 év alatt rájöttem, hogy ez az egész súlyos önbizalomhiányból fakad, ami visszavezethető a sajnos nem túl fényes gyerekkorára. Ezt többször próbáltam elmondani neki is. Sajnos válasznak mindig azt kapom, hogy miattam önbizalomhiányos, hogy én nekem mindig más kell.

Próbálom segíteni ebben, valamilyen szinten a feladatom is, de úgy látom, hogy elsődlegesen az embernek saját maga értékével kell tisztában lenni, és saját magunkban helyretenni a dolgot, mert én felelek legnagyobb részben az önbecsülésemért.

Szapulni ne szapuljátok, nem egy rossz ember, hibásnak érzem magam énis, mert az első években hagytam, hogy ilyen legyen.

Szóval a kérdésem, hogy mit kéne tenni, hogy javuljon a helyzet?

2022. szept. 16. 09:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Röviden két megoldást látok

Az egyik a pszichológus. Teljes jóindulattal ezen egy pszochológus pár hónap alatt rengeteget tud segíteni és sokkal jobb lesz az életminősége. Tévedés hogy pszichológusok csak az önvagdosós füvezős függőket látják el.

A másik megoldás, ha te tornázod fel az önbizalmát. Nekem étkezési zavarral kombinált önbizalomhiányom volt. A párom viszont rengeteget segített és dícsért. És láttam a szemében hogy mikor azt mondja hogy észre ss veszi a hasam csak azt hogy milyen formás a fenekem, milywn szép a mosolyom stb az nagyon jó érzés. É s ha látom hogy őszinte akkor el is hiszem. Szóval ezt próbálhatnád. Hogy nem erőltetetten hanem mikor tényleg úgy gondolod, dícséred. Szex közben is mondhatod, hogy ilywnkor mennyire gyönyörű, neked csak ömő kell. Idővel elkezd majd rájönni és ha nem is tökéletes, de jobb lesz a helyzet

2022. szept. 16. 09:18
 2/11 A kérdező kommentje:

Az első valóban változást hozhatna, viszont nyilván ezt neki kéne belátni, ami meg nem valöszínű.

Próbálom segíteni, dícsérem, tény, hogy lehetne ennél többet is. Sajnos az én személyiséghibám meg az, hogy egy önbizalomhiányos féltékenykedés miatti veszekedés után nem tudom higgadtan és segítően kezelni a helyzetet.

2022. szept. 16. 09:22
 3/11 anonim ***** válasza:
83%

Az a baj, hogy ez az extrém féltékenység tőled teljesen független. Kiterítheted elé az életedet, a telefonodat, az e-mailedet, akkor is fog találni olyat, amit be tud vizualizálni, hogy na de az xy... volt itt minap egy férj hasonló problémával, aki home office-ban dolgozik, felesége gyesen, magyarul nonstop otthon vannak együtt. És mégis megy a féltékenység meg a hiszti.

A probléma a nőd készülékében van. Ha ő nem akar segítséget kérni, te ezt nem fogod tudni megoldani.

2022. szept. 16. 09:29
 4/11 A kérdező kommentje:

Igen, tudom.

Ettől függetlenűl szeretnék neki segíteni, ezzel önző módon magamon is segítenék. Emellett azt is tudom, hogy nem igazodhatok minden beteges elváráshoz.

2022. szept. 16. 09:36
 5/11 anonim ***** válasza:
94%

Nem fogom azt mondani, hogy dobd ki a fenébe, mert én se tenném, ha valakit szeretek. De két kapcsolatom is volt, amit a féltékenység tönkretett, pedig nem is volt ennyire súlyos. A sarat dobálni könnyű. Könnyű beszólogatni, hogy "biztos mert okot adtál rá". Aztán mindkettőnél kiderült, hogy az "ok" egyszerűen az volt, hogy magából indult ki. Egyébként is: egy ideig ez tolerálható. Aztán amikor már 2 év után is állandóan azt érzem, hogy nem bízik meg bennem, az azért nagyon kapcsolatromboló tud lenni. Mert oké, ameddig friss a kapcsolat, valamilyen szinten érthető, hogy fél, és kétségei vannak. De amikor már eltelt 2 év, és még mindig napi szinten megkapom, hogy én biztos másra hajtok, azaz a legalavetőbb, minimális bizalom sincs meg, az úgy nekem nem kapcsolat.

A rossz gyerekkor meg önmagában nem érv. Mostani barátnőmnek pocsék gyerekkora volt, sőt, az eddigi felnőttkora sem egy álom. Mégsem féltékenykedik, bízik bennem, bízunk egymásban, és szeretjük egymást. Így is lehet...

2022. szept. 16. 09:40
 6/11 A kérdező kommentje:
Igen, így lenne a helyes.
2022. szept. 16. 09:41
 7/11 anonim ***** válasza:
88%

"A másik megoldás, ha te tornázod fel az önbizalmát"

Szerintem ez egy szélmalomharc, én inkább a pszichológust javasolnám.

2022. szept. 16. 09:43
 8/11 anonim ***** válasza:
16%

Én ha tudom hogy féltékeny típus vagyok, akkor eszembe se jutna összejönni olyannal aki nők között dolgozik. Magamat és a másikat teszem ezzel tönkre.

Vagy vállaltok áldozatokat mindketten, váltasz munkahelyet, a nő meg pszichológushoz megy, ha együtt akartok maradni. Csak így javulhat bármi.

2022. szept. 16. 14:18
 9/11 anonim ***** válasza:
78%
Akkor majd a közértes Marikára lesz féltékeny és a hapsi mehet vásárolni olyan üzletbe, ahol csak férfiak dolgoznak. Vagy a postán.
2022. szept. 16. 14:20
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Volt pont ugyanilyen csajom, dicsérgetés semmit sem ér. Pszichológus viszont segíthet. Vagy a szakítás, mert így huzamosabb ideig nem lehet élni.
2022. szept. 17. 04:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!