Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom kiakadt, hogy szerinte szánalmas pénzért vállalok munkát és feltételeket szabott, hogy mi lesz, ha elmegyek ennyiért?
Egy főiskolát már elvégeztem és olyasmi munkakörben is dolgozom, amit tanultam, ez csak mellékes, beugrós állás. Mert gondoltam jól jönne meg egy kis pénz.
Nekem ilyeneket amúgy nem mond soha, hogy nincs beleszólásom és hasonlók. Ha lenne lehetőségem bármivel jól keresni, ami tetszik is akkor biztosan kitanulnám, de esélytelennek látom, hogy pl. ennyi pénzt meg tudjak keresni. Kivéve persze ha én is elmennék sofőrnek, de hát az nem hiányzik senkinek. 🤭
16: "Nekem is mondott olyat, hogy a főtt étel este neki többet ér, mint amit ezzel a beugrós munkával keresek..."
És venni nem tud néha-néha a 900 000-ből? 2000 alatt van egy 2 fogásos ebéd... vicc.
majd par ev mulva megkoszonod neki.
hallgass ra, ezek szerint penzugyekben jaratosabb, mint te.
Itt a környéken biztosan nincs 2000 forintért két fogásos ebéd, de egy pizza is 3000-től indul. Mondjuk ő általában egész nap járja az országot, de semmilyen ennivalót nem visz magával. Amúgy ő régi vágású, a házi kosztot tényleg többre értékeli, mint más kajákat.
Nem tudom, jártasabb-e, de olyan szakmákkal, amik neki vannak igazából határ a csillagos ég pénzkeresés tekintetében, de nem mindenki tud ilyen munkát végezni.
mindenki tud, csak nem mindenki akarja igazan es feladja.
nyilvan azert tart ott ahol tart, mert esetleg kitarto volt, tovabbkepezte magat, lemondott dolgokrol (pl buli helyett tanult)
es teged is motivalni akar, hogy tobbre vihetned, ha nem pazarolnad el az idodet holmi takaritasokra.
ez is lehet mogotte.
Most lépjünk túl azon, hogy ilyesmit elképzelhetetlennek tartok...
Nyilván nem azonnal kezdenék végletekben gondolkozni, első körben megpróbálnám elmagyarázni neki, hogy a pénz nem minden. Ha továbbra sem értené meg, és kulcskérdés számára ez, akkor nem látnék nagy jövőt ennek a kapcsolatnak. Eleve nem kedvelem az anyagias nőket.
Mondjuk nálunk pont fordítva van. Ő az, aki kevés pénzért dolgozik, de szereti csinálni, szereti azt a munkahelyet, és jól érzi magát a munkatársaival. Dolgoztam én már jó pénzért pokoli körülmények között, tudom, mennyire nem mindegy, hogy az ember a napjai kb. felét hogyan, milyen körülmények között tölti.
"azt mondta, hogy ennyiért ciki és ha elmegyek akkor következményei lesznek"
Ez így kimeríti a zsarolás fogalmát. Nekem ez nem férne bele egy párkapcsolatba.
"Ilyennel normális fenyegetőzni?"
Nem.
"Őt alapból az is kiborította, hogy diplomásként kétkezi munkát vállalok"
Na, ez szintén olyan hozzáállás, amit nem tudnék tolerálni. Akkor sem, ha én szellemi munkát végzek.
"Annyira nonszensznek tartom ezt, mintha valami hülye gyerek lennék, akinek megszabják, hogy mit csináljon."
Igen, pont ez a helyzet. Ő dirigál neked, te pedig nem mersz kiállni magadért. Ja, és gondolom, azzal nem leplek meg, ha elmondom, hogy ő nem önmagadért szeret.
"Biztos, hogy nem rosszindulatból teszi" Háát... kinek mi a rosszindulat. Én nehezen tudnám a zsarolást, meg a lenézést jóindulatnak nevezni. Ez nettó önzőség. Ő nem tud villogni azzal, hogy "hehe, a páromnak ilyen meg olyan munkája van", és ebből önérzeti kérdést csinál. Nem az számít neki, hogy neked mi a jó, hanem hogy a "kirakat" milyen.
Hát kérdező, ezt nekem se venné be a gyomrom.
Kezdjük ott, hogy egyetlen munka se ciki. Minden munkát kilehet maxolni, ha oda teszed magad.
Én pl takarítónő vagyok, mondjuk az igaz hogy nem így képzeltem az életem, de nekem mondjuk nem volt más választásom. Mélyszegénységben nőttem fel, az iskolát amint lehetett, abba kellett hagyjam hogy valamiféle pénzt tudjak a szüleimnek adni, hogy főállásban tudjak dolgozni. Dolgoztam diákmunkában, aztán mikor elég idős lettem hozzá akkor már gyárban, 3-műszakban. Az anyám súlyos betegen is elment takarítani, beugrósként mint te, minket konkrétan az éhhaláltól mentett meg az a keveske kis pénz. Ilyen sorsok is vannak. Manapság már közel 30-éves vagyok, és elhelyezkedtem takarítóként egy helyen, ahol úgy "bedolgoztam" magam, hogy én lettem a takarító főnök. De ugyanúgy takarítok én is. Szeretnek az ott dolgozók, a közvetlen főnököm is, biztos munkahelyem van, és nagyon szeretek is itt dolgozni.
Relatíve jól is keresek, tehát nem panaszkodom. A pénzügyeim manapság biztos lábakon állnak, de annyira nem pl, hogy abbahagyjam a munkát és inkább tanuljak. Időközben lett párom is, hasonló múltja van mint az enyém, ő is dolgozik jobban is keres nálam, kétkezi munkás ő is. De az ő fizetése mellett, ekkora kiadások mellett, biztosan nem tudnám abbahagyni a melót és tanulni. Idővel elfogadtam ezt, és elkezdtem élvezni azt a munkát, amit éppen csinálok.
Ha a férjem elkezdené húzni a száját a munkámra, kinevetném. Nehogymár ciki legyen a munka, bármilyen legyen is az (legális,az a lényeg) én tudom milyen éhezni, és mindenről lemondani. Bármilyen munkát elvállalnék (nyilván a prostitúción kívül) hogy ne éhezzünk.
Szerencsére titeket ez nem fenyeget, de a te szemszögedböl is azt mondom, hogy menj el erre a melóra ha szeretnél menni. Nem is csak a pénz miatt, inkább amiatt, hogy kiállj magadért és ne hagyj teret a zsarolásnak.
900 ezres fizuval én se örülnék ha a feleségem takarítani járna.
Értelmesebb dolgokkal is el lehet ütni az időt.
Pl. egy családi vállalkozás felépítése nem jutott eszedbe?
Tőke ezekszereint lenne hozzá.
Nem kell nagy dolgokra gondolni, vmi facebook marketes adok veszek céggel már többet lehet óra szinten keresni és még se más sz . rát suvickolod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!