Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Régen jobb volt? Ma már könnyebben lehet váltogatni a partnereket, de régen muszáj volt fiatalon összeházasodni és nem szabadott elválni.
Szerintetek régen jobb volt? Könnyebb volt kicsit, megismertél valakit tiniként, összeházasodtatok, aztán vagy jó volt, vagy nem, kilépni nem lehetett belőle. Ma bármikor szakíthatsz, elválhatsz, ha nem jó, de nehezebb is megtalálni az igazit, mert sok a lehetőség az ismerkedésre, nőttek az elvárások.
Melyik a jobb?
Szerintem ma mindenképp jobb. Igen, van baj azzal is, hogy sokan fogyó eszköznek tekintik a partenrüket.
De az még rosszabb lehetett mikor muszáj volt hozzámenni valami bunkó rusnyasághoz akivel nem is szerettétek egymást. Aztán vagy összeszoktatok lassan, vagy egy egész életet leéltetek egymás mellett szeretet nélkül.
Most nyilván jobb ,mint sokan élve eltemetve élték le az életüket egy rossz házasságban. Ez melyik félnek volt jó????
a múlt az idő megszépíti
"Sokan mondják, hogy régen jobb volt, mert nem eldobták egymást, hanem inkább megoldották a problémákat."
Öööö... ezt honnan is veszed?
Pipás Pista történetét olvastad már?
"Hát sokan mondják na :D Onnan veszem. N"
Hát akik ezt mondják, azok nem is tudhatják, mert már 80 felett vannak vagy még több. Dédanyám is elvált, 192x születésű.
Én annyit tudok, hogy az anyám már az a korosztály, aki szabadon választott, hetvenes évek elején. Aztán (ezt ő mondta egyszer) már 2 hónap házasság után rájött, hogy mekkora szarba tenyerelt apámmal. Akkor még nem volt divat együtt élni házasság előtt, és együtt járásuk során apám egy bonviván volt, egy művelt, tájékozott, jó dumás pasi (jóképű is volt tetejébe). Aztán kiderült, hogy ami van neki, az csak egy felszínes "műveltség", a jópofasága pedig egy nárcisztikus, idegbeteg embert takar. Persze anyám nem vált el, "mer' megszólnak", szóval leélt egy szar életet az apámmal, nem tudom sajnálni, mert akkoriban már azért nem volt ördögtől való a válás. De még akkor is ott volt az idióta megfelelési kényszer, társadalmi nyomás.
Most ezerszer könnyebb és jobb.
8
A 70-es években több volt a válás, mint manapság. A háború után ugrott meg drasztikusan a válások száma és 1975-85 között volt a legmagasabb.
És az a korosztály 70 felett van. Szóval azok az emberek már nem igazán élnek, akik erről hitelesen tudnának beszélni. Ők a dédszüleink, nagyszüleink. Jellemzően 1920 és 30 közötti születésűek.
9
Igen, bár azért (jómagam 72-ben születtem), nem sok osztálytársam szülei voltak elválva. Általánosban 2-ről tudtam, gimiben 3 ilyen volt a 33 fős osztályból, akinek elváltak a szülei. (Főiskolán már nem témáztunk ilyenről). Szóval sok nő a saját életének a foglya volt, még nagyon is élt az, hogy mit fognak szólni, anyám is így volt, bár válhatott volna (nekem is jobb lett volna).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!