Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Normális, ha a párom őrjöng...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális, ha a párom őrjöng azon, hogy összeköltözéskor a közös kasszán kívül saját magamnak is szeretnék pénzt elkülöníteni?

Figyelt kérdés
Amivel neki nem lenne dolga. És ha neki is lenne ilyen, azzal nekem sem. Bizalmatlanságra hivatkozva dührohamig képes ezen túráztatni magát, mert szerinte így nem teljes értékű a kapcsolat, és ez azt mutatja, hogy nem szeretem.

2022. júl. 18. 00:53
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
57%

Voltam ilyen helyzetben, elég kellemetlen.

Én nem támogattam soha a közös kasszát, nem jó az. Persze, a hitelt pl meg a rezsit, kaját együtt kell állni, de azért a maradék maradjon már meg mindenkinek magának... És ha te pont úgy keresel hogy ha beteszed a pénzt akkor nem is marad, ő meg tud spórolni? Nem igazságos úgy. Akkor a közösből kell kivenni vagy tőle kérni pénzt? Á, nem. Úgy a jó hogy ha minden le van tudva, a maradékból meg gazdálkodjon mindenki úgy ahogy tud.

Én megértem mindkettőtök gondolatmenetét. A párod valószínűleg úgy gondolkodik a kapcsolatotokról, hogy minden közös ami van, a pénz is, és mivel te nem akarsz közös kasszát, ezért most azt hiszi hogy te bizalmatlan vagy, és nem vagy biztos abban hogy vele akarsz lenni, és most beképzel mindent, te meg,,csak" saját pénzt akarsz.

A mai világban nem tudni már meddig tartanak a kapcsolatok, lehet hogy évek múlva romlik el és szét kell menni, akkor meg ott vagy hogy nincs spórolt pénzed, mert minden bele ment a közösbe.

Ezt nem szabad.

Mond azt neki, hogy szereted, de nem szeretnéd azt hogy ha neked kell valami akkor tőle kelljen kérni vagy a közösből kivenni, és így jobban látod hogy mennyiből tudsz gazdálkodni, mennyi a maradék pénzed. Meg kell értenie téged is, muszáj neki.

2022. júl. 18. 06:58
 12/27 anonim ***** válasza:
73%
Nálunk közös kassza van,de mindkettőnknek van külön pénze is.Ha valami nagyobb beruházásra kell pénz,akkor ahhoz nyúlunk,mindegy,hogy hazfelujítás,vagy valamelyikünknek kell valami.Ezen sose volt probléma.Mindig legyen külön penzed,hogyha futni kell legyen miből.Ha értelmes lenne a párod,és nem kisalyátítani és kontroll alatt tartani akarna,nem hisztizne.Mondd neki,hogy ez van,hiába veri magát.
2022. júl. 18. 07:12
 13/27 anonim ***** válasza:
68%
De hát most írtad le, hogy bizalmatlan vagy... nem értem minek kell összeköltözni meg építgetni a kapcsolatot, ha benned alapból ott van egy érzés hogy valami nincs rendben, nem teljes a kapcsolat. Azt hiszem olyat kellene találni, hogy jóban rosszban...egymás támaszai vagytok... nem dühöngeni, meg bizalmatlankodni...
2022. júl. 18. 07:31
 14/27 anonim ***** válasza:
72%
#13 a kérdező a pasija szavait írta le, értő olvasás látom nem megy.
2022. júl. 18. 07:48
 15/27 anonim ***** válasza:
62%
A pasi egy bizalmatlan, ebből következően önbizalomhiányos, tudattalan alak, akinek nem a másikra kellene vetítgetni a f@szságait, hanem kezelnie a saját hisztijét.
2022. júl. 18. 07:54
 16/27 FoxtrotLidérc ***** válasza:
74%
Egy dolog bizonyos: A bizonytalanság. Helyénvaló, ha különítesz el magadnak újrakezdéshez tőkét. Nem normális, hogy a párod így viselkedik.
2022. júl. 18. 07:57
 17/27 anonim ***** válasza:
73%

Attól még, hogy egy pár vagytok még két külön ember vagytok. Miért baj az, ha saját magadnak is raksz el pénzt? És igen, semmi nem biztos, bármi történhet, miért baj az, hogyha egyszer talán beüt a sz@r, akkor nem akarsz az utcán állni 0Ft félretett pénzzel?

Mi is így csináljuk párommal, és sosem volt belőle vita.

2022. júl. 18. 08:31
 18/27 anonim ***** válasza:
19%
Én is hisztiznék rajta és alaposan átértékelném a kapcsolatunkat. Látszólag megbocsátanék, de titokban már utódodat keresném. Nincs szükségem ilyen párra.
2022. júl. 18. 09:06
 19/27 anonim ***** válasza:
38%

Azért van itt némi fogalmi zavar. A közös kassza az, ha mindenki belead mindent és együtt gazdálkodtok. Amit te akarsz az a külön kassza, amikor a közös költségeket közösen álljátok, a többi pénzel mindenki maga rendelkezik.

A dühroham nyilván nem normális (bár ugye ez a te verziód a történetről, a másik fél oldalát nem ismerjük), de ettől függetlenül igaza van. A külön kassza a bizalmatlanság jele, akkor is ha manapság nagyon elterjedt. Miért elterjedt? Mert az emberek nem bíznak benne, hogy a kapcsolatuk tartós lesz. Nincs ezzel baj egyébként, csak olyan párt kell keresni, akivel egyezik a pénzügyekhez való hozzáállás. Mindegy, hogy az mi, csak kompatibilis legyen a másik fél hozzáállásával, különben folyamatosan csak veszekedés lesz.

2022. júl. 18. 09:09
 20/27 anonim ***** válasza:
48%
Nálunk a közös kasszából mindenki kivehet szabadon a saját dolgaira, függetlenül attól, hogy mennyit tett bele. Nekem is furcsa lenne, ha titkolózna.
2022. júl. 18. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!