Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg lejjebb kellene adnom az igényeimet, hogy boldog lehessek egy kapcsolatban?
Sajnos nem tudom ilyen pontosan megfogalmazni, hogy mik is az igényeim, de állandóan azt tapasztalom, hogy ezek óriási elvárások a másikkal szemben. Magamban is keresem a hibát, így bizonyos dolgokkal kapcsolatban lejjebb adtam az igényeimet és kissé megalkudtam, de van benne egy frusztráltság ezzel kapcsolatban, hogy mégsem jó így nekem. Viszont nem akarom szóvá tenni egy idő után, mert azt érzem, hogy a másik nem tudja megadni és ezek sokszor olyan "alap" dolgok, amik ha nem jönnek maguktól és kérni kell, akkor nem az igazi.
Bonyolultan írtam le, de remélem, nagyjából érthető. Hogyan legyek boldog egy kapcsolatban anélkül, hogy a másikat "csesztessem" olyanért, amiről nem tehet? Teljes elfogadásnak mik a határai?
Pl. szülőkhöz való túlzott ragaszkodás. Egyfelől szimpatikus, mert családcentrikusságra utal, de közben akadályozza, hogy saját családunk legyen, mert a szülők mindig előrébb vannak sorolva. Ez most csak egy hirtelen kiragadott példa volt.
Szerintem úgy elég nehéz boldognak lenni egy kapcsolatban, hogy már az elején megalkuszol.
Az, hogy szakítasz valakivel, mert olyan a viselkedése tartósan, ami neked nem tetszik, az nem cs-sztetés, hanem egy tök jogos lépés.
Egyébként első helyen mindig TE vagy, utána a párod és majd csak utána a gyerek. A gyereket nem tudod egészségben és békében nevelni, ha te és a párod nem vagytok rendben, a párodat pedig nem tudod egészségben és békében szeretni és támogatni, ha te nem vagy rendben.
Nem az én dolgom elbírálni, hogya párod szülőkhöz való ragaszkodása mennyire normális vagy éppen nem az, felnőtt ember vagy, el tudod dönteni, hogy neked mi fér bele meg mi nem, de az nem túl egészséges, hogy még gyereketek sincs, de már azon izgulsz, hogy mi lesz a gyerekkel. Előbb oldjátok már meg a jelenlegi problémáitokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!