Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Beleszeretett másba pár éve....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Beleszeretett másba pár éve. Van így értelme?

Figyelt kérdés

A - most már - férjemről kiderült, hogy az esküvő előtt 2 évvel, mikor már együtt voltunk kb 3 éve, beleszeretett egy, a semmiből felbukkant régi ismerősébe. Akkor nem vettem észre, mivel erősen a kapcsolatunkon dolgoztam. (Láthattam volna a jeleket, mivel kb a semmiért is kiakadt rám, veszekedett, a csajjal meg non stop chaten lógott, de elhittem, hogy csak én voltam "ok nélkül" féltékeny. A lényeg, hogy akkor nem fogtam fel, mi zajlott.)

Sajnos jóval az esküvő után tudtam meg mindezt, közös lakást vettünk és megszületett azóta a gyerekünk, és csak ezek után derült ki az igazság. Kiderült, hogy (2018-ban) az akkor már meglévő eljegyzési gyűrűt is ajánlgatta neki, amit nekem vett, titokban találkozott vele, étteremben ettek, kölcsön adott neki, szerelmet vallott, készen állt elhagyni érte. Egyedül azért maradt, mert az a nő nem viszonozta a közeledését (csupán élvezte és kihasználta a figyelmet, amit kapott).

A nőnek már gyermeke van mástól, és egyelőre boldog kapcsolatban van. Még mindig chatelgetnek, persze a férjem titkolja, hallgat a dologról, azt hazudja, a nő csak akkor keresi, ha szüksége van tőle valamire. (Nem olvasgatom a levelezésüket, de mikor töltőről leveszem a mobilját bevinni neki, látom a felvillanó értesítéseket...)

Úgy érzem mindezek fényében, hogy azért jött hozzám, mert én "maradtam", aki neki kellett volna, nem volt rá vevő. Valamint, ha esetleg felszabadulna a pálya, tovább állna könnyedén, amennyiben nem kötné hozzám a közös lakás közös hitellel.

A kérdésem a következő lenne: a negatív érzéseimen túl egy ilyen dologgal mit lehet kezdeni, ami már 4 éve történt? A hétköznapi életben úgy érződik, mintha értékelne engem, mintha szeretne, mintha komolyan gondolná a házasságot (vagy legalábbis úgy tesz, ezt igazán soha nem tudhatom meg). Van értelme ezen pörögni? Vagy éppen hülyeség lenne a részemről ezt elengedni, mondván régmúlt, azzal nem tudunk mit kezdeni? Volt valaki hasonló helyzetben? Lehet így boldog, kielégítő jövője a kapcsolatnak?

Aki volt hasonló helyzetben, mit gondol? Aki, mint a férjem, beleszeretett egyszer régen másba, nála mi lett a történet folytatása? Valaki valami tanácsot tudna adni, ilyen helyzetben mi lehet a helyes hozzáállás? Egyszerre érzem, hogy itthagynám, mert képes volt ezt tenni, és azóta is ragaszkodik a hazugságaihoz, és azt is, hogy talán már komolyan veszi a kapcsolatunkat, és elkötelezte magát mellettem...

2022. jún. 23. 18:35
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
79%
Kedves kérdező! A nyolcas válaszát hagyd is figyelmen kívül ez tépik az az eset amikor az áldozatot kell hibáztatni.. az természetesen könnyebb mint az belátni hogy mekkora gerinctelen emberek vannak a földön 😅 remélem azért, hogy idővel majd a válás mellett döntesz, mert hidd el, hogy vannak olyan férfiak akik megbecsülnek. Plusz szerintem a gyereknek is jobb hogyha nem úgy nő fel hogy egy ilyen mintát lát maga előtt. Az hogy így történt ez az egész az a kedves férjednek töketlensége és döntésképtelensége.
2022. jún. 24. 13:24
 22/26 anonim ***** válasza:
78%

Az biztos, hogy kár az áldozatot hibáztatni más gerinctelenségéért ....

sajnos igy van

2022. jún. 24. 14:11
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Elválnék, mert nekem nem férne bele a második nő szerep, ami te ÖRÖKKÉ leszel.
2022. jún. 25. 20:31
 24/26 anonim ***** válasza:
23%

#21,#22! Az nem áldozat, aki tudja, hogy átverik, de úgy DÖNT, hogy nem vesz tudomást róla. Ő maga írta, hogy láthatta volna jeleket. De nem látta. Mert nem akarta.

Most ugyanazt csinálja. Gondolkodás nélkül elhiszi a pasinak, akiről MÁR TUDJA, hogy egy csaló, hogy csak a nő keresi, csak akkor, amikor szüksége van valamire. Honnan tudja a kérdező, hogy tartja vele a kapcsolatot a csaj? Hát, látja, amikor beviszi neki a telefont töltőről. Képzeljük már el, milyen rendszerességgel fordulhat ez elő. Nahát! Micsoda véletlen! A nőnek pont akkor van szüksége valamire, azért ír pont akkor😂 Természetesen nem az van, hogy bármikor máskor is chatelgetnek, a pasi kezdeményezésére is, amikor éppen nem dugnak. A nő semmit nem tanult az esetből. Nem lát, mert NEM AKAR látni. "komolyan veszi a kapcsolatunkat..." Hát, persze, minden jel arra mutat. Ja, nem. Akkor esze ágában nem lenne válaszolgatni a csajnak, már rég letiltotta volna.

A pasi ettől nem lesz gerincesebb. Senki nem mondta, hogy a nő a hibás a félrelépésért, de az, hogy mit kezd vele, az már az ő felelőssége. Ha ő úgy dönt, hogy megtartja a gerinctelen pasit, az már az ő választása, arról más nem tehet.

2022. jún. 25. 22:03
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván kiallhatna magáért a kérdező, ezért írtam is hogy váljon el. Attól függetlenül a kedves párjának még gerincet kéne növeszteni valahogy, vagy tököt és akkor elmondani neki hogy váljunk el a francba mert másba vagyok szerelmes. Minden ember más, nem mindenki becsüli meg magát annyira hogy kilépjen egyből az ilyen kapcsolatokból, de ettől függetlenül még mindig úgy gondolom hogy csúnyabb dolog az amikor valaki a másik háta mögött csinál dolgokat. Ilyenkor meg főleg nem arra van szüksége a kérdezőnek hogy valaki megmondja hogy mekkora egy balek... 😅 Azért vagyunk, hogy segítsünk
2022. jún. 30. 13:00
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

#25! Mindenki tudja, hogy a pasi gerinctelen. Mivel azonban a kérdező már amúgy is szemet huny, minél jobban fókuszáltok a pasira, annál inkább elhiszi, hogy a pasi viselkedését befolyásolhatja. "A párjának kéne gerincet növeszteni valahogy." És? Fog? Sokra megy olyan tanáccsal, amit másnak kéne csinálnia. Ő csak a saját viselkedéséről dönthet. A pasi gerinctelen. Kell vagy nem kell? Amíg ezzel nem szembesült, csak áltatja magát, mint eddig, hogy majd megváltozik. Nem fog. Változni és változtatni mindenki csak maga tud. Te most konkrétan a párjának adtál tanácsot, csak ő meg nem kért.

2022. jún. 30. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!