Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Beleszeretett másba pár éve. Van így értelme?
A - most már - férjemről kiderült, hogy az esküvő előtt 2 évvel, mikor már együtt voltunk kb 3 éve, beleszeretett egy, a semmiből felbukkant régi ismerősébe. Akkor nem vettem észre, mivel erősen a kapcsolatunkon dolgoztam. (Láthattam volna a jeleket, mivel kb a semmiért is kiakadt rám, veszekedett, a csajjal meg non stop chaten lógott, de elhittem, hogy csak én voltam "ok nélkül" féltékeny. A lényeg, hogy akkor nem fogtam fel, mi zajlott.)
Sajnos jóval az esküvő után tudtam meg mindezt, közös lakást vettünk és megszületett azóta a gyerekünk, és csak ezek után derült ki az igazság. Kiderült, hogy (2018-ban) az akkor már meglévő eljegyzési gyűrűt is ajánlgatta neki, amit nekem vett, titokban találkozott vele, étteremben ettek, kölcsön adott neki, szerelmet vallott, készen állt elhagyni érte. Egyedül azért maradt, mert az a nő nem viszonozta a közeledését (csupán élvezte és kihasználta a figyelmet, amit kapott).
A nőnek már gyermeke van mástól, és egyelőre boldog kapcsolatban van. Még mindig chatelgetnek, persze a férjem titkolja, hallgat a dologról, azt hazudja, a nő csak akkor keresi, ha szüksége van tőle valamire. (Nem olvasgatom a levelezésüket, de mikor töltőről leveszem a mobilját bevinni neki, látom a felvillanó értesítéseket...)
Úgy érzem mindezek fényében, hogy azért jött hozzám, mert én "maradtam", aki neki kellett volna, nem volt rá vevő. Valamint, ha esetleg felszabadulna a pálya, tovább állna könnyedén, amennyiben nem kötné hozzám a közös lakás közös hitellel.
A kérdésem a következő lenne: a negatív érzéseimen túl egy ilyen dologgal mit lehet kezdeni, ami már 4 éve történt? A hétköznapi életben úgy érződik, mintha értékelne engem, mintha szeretne, mintha komolyan gondolná a házasságot (vagy legalábbis úgy tesz, ezt igazán soha nem tudhatom meg). Van értelme ezen pörögni? Vagy éppen hülyeség lenne a részemről ezt elengedni, mondván régmúlt, azzal nem tudunk mit kezdeni? Volt valaki hasonló helyzetben? Lehet így boldog, kielégítő jövője a kapcsolatnak?
Aki volt hasonló helyzetben, mit gondol? Aki, mint a férjem, beleszeretett egyszer régen másba, nála mi lett a történet folytatása? Valaki valami tanácsot tudna adni, ilyen helyzetben mi lehet a helyes hozzáállás? Egyszerre érzem, hogy itthagynám, mert képes volt ezt tenni, és azóta is ragaszkodik a hazugságaihoz, és azt is, hogy talán már komolyan veszi a kapcsolatunkat, és elkötelezte magát mellettem...
Az biztos, hogy kár az áldozatot hibáztatni más gerinctelenségéért ....
sajnos igy van
#21,#22! Az nem áldozat, aki tudja, hogy átverik, de úgy DÖNT, hogy nem vesz tudomást róla. Ő maga írta, hogy láthatta volna jeleket. De nem látta. Mert nem akarta.
Most ugyanazt csinálja. Gondolkodás nélkül elhiszi a pasinak, akiről MÁR TUDJA, hogy egy csaló, hogy csak a nő keresi, csak akkor, amikor szüksége van valamire. Honnan tudja a kérdező, hogy tartja vele a kapcsolatot a csaj? Hát, látja, amikor beviszi neki a telefont töltőről. Képzeljük már el, milyen rendszerességgel fordulhat ez elő. Nahát! Micsoda véletlen! A nőnek pont akkor van szüksége valamire, azért ír pont akkor😂 Természetesen nem az van, hogy bármikor máskor is chatelgetnek, a pasi kezdeményezésére is, amikor éppen nem dugnak. A nő semmit nem tanult az esetből. Nem lát, mert NEM AKAR látni. "komolyan veszi a kapcsolatunkat..." Hát, persze, minden jel arra mutat. Ja, nem. Akkor esze ágában nem lenne válaszolgatni a csajnak, már rég letiltotta volna.
A pasi ettől nem lesz gerincesebb. Senki nem mondta, hogy a nő a hibás a félrelépésért, de az, hogy mit kezd vele, az már az ő felelőssége. Ha ő úgy dönt, hogy megtartja a gerinctelen pasit, az már az ő választása, arról más nem tehet.
#25! Mindenki tudja, hogy a pasi gerinctelen. Mivel azonban a kérdező már amúgy is szemet huny, minél jobban fókuszáltok a pasira, annál inkább elhiszi, hogy a pasi viselkedését befolyásolhatja. "A párjának kéne gerincet növeszteni valahogy." És? Fog? Sokra megy olyan tanáccsal, amit másnak kéne csinálnia. Ő csak a saját viselkedéséről dönthet. A pasi gerinctelen. Kell vagy nem kell? Amíg ezzel nem szembesült, csak áltatja magát, mint eddig, hogy majd megváltozik. Nem fog. Változni és változtatni mindenki csak maga tud. Te most konkrétan a párjának adtál tanácsot, csak ő meg nem kért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!