Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Beleszeretett másba pár éve. Van így értelme?
A - most már - férjemről kiderült, hogy az esküvő előtt 2 évvel, mikor már együtt voltunk kb 3 éve, beleszeretett egy, a semmiből felbukkant régi ismerősébe. Akkor nem vettem észre, mivel erősen a kapcsolatunkon dolgoztam. (Láthattam volna a jeleket, mivel kb a semmiért is kiakadt rám, veszekedett, a csajjal meg non stop chaten lógott, de elhittem, hogy csak én voltam "ok nélkül" féltékeny. A lényeg, hogy akkor nem fogtam fel, mi zajlott.)
Sajnos jóval az esküvő után tudtam meg mindezt, közös lakást vettünk és megszületett azóta a gyerekünk, és csak ezek után derült ki az igazság. Kiderült, hogy (2018-ban) az akkor már meglévő eljegyzési gyűrűt is ajánlgatta neki, amit nekem vett, titokban találkozott vele, étteremben ettek, kölcsön adott neki, szerelmet vallott, készen állt elhagyni érte. Egyedül azért maradt, mert az a nő nem viszonozta a közeledését (csupán élvezte és kihasználta a figyelmet, amit kapott).
A nőnek már gyermeke van mástól, és egyelőre boldog kapcsolatban van. Még mindig chatelgetnek, persze a férjem titkolja, hallgat a dologról, azt hazudja, a nő csak akkor keresi, ha szüksége van tőle valamire. (Nem olvasgatom a levelezésüket, de mikor töltőről leveszem a mobilját bevinni neki, látom a felvillanó értesítéseket...)
Úgy érzem mindezek fényében, hogy azért jött hozzám, mert én "maradtam", aki neki kellett volna, nem volt rá vevő. Valamint, ha esetleg felszabadulna a pálya, tovább állna könnyedén, amennyiben nem kötné hozzám a közös lakás közös hitellel.
A kérdésem a következő lenne: a negatív érzéseimen túl egy ilyen dologgal mit lehet kezdeni, ami már 4 éve történt? A hétköznapi életben úgy érződik, mintha értékelne engem, mintha szeretne, mintha komolyan gondolná a házasságot (vagy legalábbis úgy tesz, ezt igazán soha nem tudhatom meg). Van értelme ezen pörögni? Vagy éppen hülyeség lenne a részemről ezt elengedni, mondván régmúlt, azzal nem tudunk mit kezdeni? Volt valaki hasonló helyzetben? Lehet így boldog, kielégítő jövője a kapcsolatnak?
Aki volt hasonló helyzetben, mit gondol? Aki, mint a férjem, beleszeretett egyszer régen másba, nála mi lett a történet folytatása? Valaki valami tanácsot tudna adni, ilyen helyzetben mi lehet a helyes hozzáállás? Egyszerre érzem, hogy itthagynám, mert képes volt ezt tenni, és azóta is ragaszkodik a hazugságaihoz, és azt is, hogy talán már komolyan veszi a kapcsolatunkat, és elkötelezte magát mellettem...
Megjegyzem, ha elhatároznám magam a válás mellett, nem tartana vissza a hitel, lakás, gyerek kérdésköre, keresnék megoldást ezekre. De nem tudom, jelenleg, mit érezzek, gondoljak azon túl, hogy a múltban elárult.
Jelenleg is, de mindig is vigyázott arra, hogy ne lássam a mobilját, ha a kezében van, és chatel, de simán rám is bízza, otthagyva a töltőn kb 3 éve - mintha annyira nagy takargatnivalója nem lenne. Ismerem a pinkódját, tehát tudja, ha akarnám, bele tudnék nézni, csak nem teszem. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy elbizonytalanodtam, hogy a jelenben mennyire fókuszál már csak ránk, és nem csak azért titkolózik tovább azzal a nővel kapcsolatban, mert tudja, milyen reakcióra számíthatna, azonban barátként szeretné megtartani... Tanácstalan vagyok jelenleg.
Juj nagyon sajnálom:( ez gáz, és nagyon gerinctelen sík szerintem hogy ilyen szituációban kényszeríted téged. Tényleg nem értem hogy ha már kész volt elhagyni akkor minek vett el téged És ráadásul még gyerek is.. hihetetlen. Így már sikeresen megnehezítette magánkívül két másik ember életét is. Nagyon tiszteletlen ez az egész, és nem csodálnám ha örökre beszennyeznék az érzéseidet. Talán mar ki is abrandultal-remelem. Ha nem lenne a gyerek én biztosan el várnék tőle.
Lehet hogy nem könnyű de szerintem a leghosszabb távon és a leglogikusabb nak a válás hangzanak mivel a kapcsolatnak így semmi értelme hisz nem becsüli meg téged és nem is tisztel ezért most inkább legyen egy pár nehezebb év minthogy még akár 70 évet egy ilyen ember mellett kelljen eltöltened, még ha tényleg nagyon nehéz is. Ez az en javaslatom. Remélem vannak azért emberek akik tudnak segíteni a gyerekkel :(
A szomszed kertje mindig zoldebb. Azt hiszi hogy na vele jo lett volna meg ő élete akármije, az ilyenek hülyék, hogy csak az a jo amit nem kaphat meg, es nem tudják értékelni aki van es az lehet sokkal jobb is.
Sokan élnek hamis illuziokban amit azokra vetitenek ki akit nem lat betegen bajban meg a wc -n hányni.
Az ilyenek éretlenek komoly kapcsolatra. Ködképeket, szappanbuborékokat kergetnek mert az színes.
Talan próbálnám arra megtanitani hogy én értékesebb vagyok mint vmi illuzio, es örülhet hogy en egyaltalán vagyok neki, vagy nem venném erre a fáradtságot es kidobnám a p.csába. így 4 év távlatában is.
Ez valóban nagyon szomorú.
Az a baj, hogy még most is tartják a kapcsolatot.Ha a férjed beleszeretett és sosem kaphatta meg, akkor még mindig várja a pillanatot és kb. azonnal ész és gondolkodás nélkül beleugrana ha az a másik nő beadná a derekát.De bármikor jöhet a képbe egy új nő akit jobbnak vél nálad.Ilyen téren eléggé lutri a férjed.Egy megbízhatatlan alak.
Igazából te érzed és te látod hogy minden más téren milyen, és mennyire számíthatsz rá.Mennyire kielégítő vele az életed.És mennyire tudod elfogadni ezt, hogy nem igazán akar felhagyni a csajozással, hiába házasodott meg.
Ez nehéz ügy, mert még ha boldogulsz is egyedül sokkal nehezebb lesz az életed.És lelkileg is nehéz újrakezdeni, újra megfelelő társat találni, felépíteni egy kapcsolatot, megbízni benne.Sokan belefáradnak a válásnál,és egyszerűen nincs lelki erejük újra kezdeni.Főleg hogy akkor már egyedül vannak a gondokkal.Viszont van ellenpélda is, aki elvált,és újra megtalálta a boldogságot.
Sajnos nem látni a jövőbe.Jelenleg nem tudhatod hogy melyik döntés hova vezet...melyik a jó döntés.Melyikkel válna jobbá az életed.Viszont ha beszélni nem tudsz vele erről és semmilyen formában sem tudsz hatni rá, akkor ez a probléma változni nem fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!