Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Beleszeretett másba pár éve....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Beleszeretett másba pár éve. Van így értelme?

Figyelt kérdés

A - most már - férjemről kiderült, hogy az esküvő előtt 2 évvel, mikor már együtt voltunk kb 3 éve, beleszeretett egy, a semmiből felbukkant régi ismerősébe. Akkor nem vettem észre, mivel erősen a kapcsolatunkon dolgoztam. (Láthattam volna a jeleket, mivel kb a semmiért is kiakadt rám, veszekedett, a csajjal meg non stop chaten lógott, de elhittem, hogy csak én voltam "ok nélkül" féltékeny. A lényeg, hogy akkor nem fogtam fel, mi zajlott.)

Sajnos jóval az esküvő után tudtam meg mindezt, közös lakást vettünk és megszületett azóta a gyerekünk, és csak ezek után derült ki az igazság. Kiderült, hogy (2018-ban) az akkor már meglévő eljegyzési gyűrűt is ajánlgatta neki, amit nekem vett, titokban találkozott vele, étteremben ettek, kölcsön adott neki, szerelmet vallott, készen állt elhagyni érte. Egyedül azért maradt, mert az a nő nem viszonozta a közeledését (csupán élvezte és kihasználta a figyelmet, amit kapott).

A nőnek már gyermeke van mástól, és egyelőre boldog kapcsolatban van. Még mindig chatelgetnek, persze a férjem titkolja, hallgat a dologról, azt hazudja, a nő csak akkor keresi, ha szüksége van tőle valamire. (Nem olvasgatom a levelezésüket, de mikor töltőről leveszem a mobilját bevinni neki, látom a felvillanó értesítéseket...)

Úgy érzem mindezek fényében, hogy azért jött hozzám, mert én "maradtam", aki neki kellett volna, nem volt rá vevő. Valamint, ha esetleg felszabadulna a pálya, tovább állna könnyedén, amennyiben nem kötné hozzám a közös lakás közös hitellel.

A kérdésem a következő lenne: a negatív érzéseimen túl egy ilyen dologgal mit lehet kezdeni, ami már 4 éve történt? A hétköznapi életben úgy érződik, mintha értékelne engem, mintha szeretne, mintha komolyan gondolná a házasságot (vagy legalábbis úgy tesz, ezt igazán soha nem tudhatom meg). Van értelme ezen pörögni? Vagy éppen hülyeség lenne a részemről ezt elengedni, mondván régmúlt, azzal nem tudunk mit kezdeni? Volt valaki hasonló helyzetben? Lehet így boldog, kielégítő jövője a kapcsolatnak?

Aki volt hasonló helyzetben, mit gondol? Aki, mint a férjem, beleszeretett egyszer régen másba, nála mi lett a történet folytatása? Valaki valami tanácsot tudna adni, ilyen helyzetben mi lehet a helyes hozzáállás? Egyszerre érzem, hogy itthagynám, mert képes volt ezt tenni, és azóta is ragaszkodik a hazugságaihoz, és azt is, hogy talán már komolyan veszi a kapcsolatunkat, és elkötelezte magát mellettem...

2022. jún. 23. 18:35
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Én nem bírnék így együtt lenni vele, ahogy olvastam az írásod elszorult a szívem, ilyen gerictelen ember nem érdemel meg téged.😒
2022. jún. 23. 20:59
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Én voltam hasonló helyzetben.Mi elváltunk,és visszatekintve,a házasságunk nyolc éve csak elpazarolt időnek tűnik.Egyvalamire volt jó; leckének.Hogy ne maradj meg olyan mellett,akihez nem is vonzódsz igazán.
2022. jún. 23. 21:21
 13/26 anonim ***** válasza:
92%

A chatteles az nemcsak annyi, az több mindent takar. Azt jelenti, hogy több éve szeretők. Mit gondolsz miről chattelnek évekig? Az időjárásról? Sajnalom, ez lelekölő. Nagyon rossz érzés. De ha mar belementel ebbe es gyereket is vallaltal, akkor nehez lesz, akkor is ha maradsz es ha el is válsz .... kisgyerekkel, elvaltan, nem lesz könnyu, ha rossz anyagiak várnak, az nagyon meg fog törni, nem lesz lelki erőd sem társat keresni .... en is elvaltam így és nagyon nehez volt. Megtörtem ebben a küszködésben. Te mar a társkeresésben nem 23 eves csitri lehetőségeivel indulsz ... a játékszabályok másak és úgy válj el, hogy ezt a lelki békédért teszed, mert számolnod kell azzal, hogy nem találsz jobbat mint a férjed, csak másik elváltat, aki majd az ex feleséggel csettel, es mindig lesz tűrnivaló. Lehet találsz, jobbat, de lehet nem. Attól függ milyen ügyes vagy. Ha jó az anyagi helyzeted, válást javasolnék. Mert akkor csak talpraesel. Mert így élni lélektipró, azzal a tudattal, hogy a másik kellett volna, de az nem jött össze. Es ez évek óta tart, nem sok sanszot latok, hogy veget érjen. Ha majd azt is hazudja, hogy vége, akkor majd titokban fogjak esetleg folytatni. Ez is nagy tiszteletlenseg, hogy z orrod elôtt írkálnak. Nem is fogjak vissza magukat.

Azt mondják, hogy ahol egy van ott több van... lehet a ferjed többel tartja a kapcsolatot. Ha csak egy van, akkor ez nem túl rózsás, azt jelenti, hogy nagyon a hatasa alatt van ....

A valassal óvatosan mégis.... könnyu valni, de ha nincsenek meg a feltételek, nagyon kínos lesz.

Lehet várj amig a gyerek nagyobb, vagy szerezz te is titkon valakit ....

En mondom a valas utan kínlódtam 9 évet, es nem voltam olyan helyzetben, hogy ismerkedjem, es akik akadtak volna, azoknak mind csak egy lettem volna a sok közul.

En a lelki békém miatt váltam... De az embert megviseli, hogy alacsony tarsadalmi statusba kerül, egyedulalló anya statusa, akiröl mindenki azt feltételezi, hogy kétségbeesett....

Egy bizonyos kor utan gyerek nélkul is nehez.

De egy ilyen helyzetben megmaradni nagyon traumatikus, elszívja minden életenergiat a szeretetlenség....

Es ahol nincs tisztelet ott nincs szeretet, ahol nincs szeretet ott semmi nincs

2022. jún. 23. 21:41
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy jellemtelen alak, hogy másnak adta a neked vett karikagyurut. Mondom ezt úgy, hogy szerintem nagy része az embereknek ilyen sajnos. Nehez lesz ”jó embert” talalni....

nekem ezek utan nem kéne.

De ott a gyerek. Gondolni kell rá is.

Most mar sok ertelme nincs semmi haragnak mert ez évek óta folyik. Sajnos hogy nem vetted elejétôl a jeleket.....

Te mar mikor az orrod elôtt chattelt kellett volna otthagyd....

Döntsd el neked mi a jó és a gyereknek ha mar ennyit turtel, ne tedd magad egy meg nagyobb csávába.

A ferjed nem néz ki túl empatikusnak, kötve hiszem, hogy segíteni fog válás után

2022. jún. 23. 22:04
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Én ha maradnák csak attól tartanák, hogy éjjel szétdarabolom. Sajnos az emberben felgyũl

Hogy jutottal ide, hogy egy ilyen semmirevaló ember így semmibe vegyen.... sajnos nem lattad a hazugsagokat vagy nem akartad latni

2022. jún. 23. 22:11
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
En mar arra is gondolnák, hogy a nô gyereke a férjedtôl van... miert ne, lehet pont azert akarta felesegul venni .... megneznem a nönek azt a boldog kapcsolatát....
2022. jún. 23. 22:33
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Es hogyhogy akkor hívja, ha szuksege van valamire? Miert a ferjed kell keresse, ha szuksege van valamire ? A ferjednek kell segítenie neki? Miben is? Pelenka kell a gyereknek?
2022. jún. 23. 22:43
 18/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Néhány dolgon pontosítok, mert nem fejtettem ki hosszabban, így félreérthető - bár a lényegen nem változtat sokat:

A gyűrűt hamarabb megvettemint ahogy megkért, kb fél évvel - ezt elmondta nekem. Kb 3 hónapra rá érdeklődött annál a csajnál, hogy tetszene neki egy ilyen gyűrű, de nem adta neki, nyilván mert érzékelte, hogy nem nyitott rá a csaj. Lehet, hogy elköteleződés előtti pánikból kiugrót keresett. Ezután nem beszélgettek egy jó darabig, nem folyamatosan chatelnek, ott, akkor megszűnt ez a dolog. Pár hónapra rá megkérte a kezem. Ha akkor tudtam volna ezt a háttértörténetet, nem hogy elutasítom, már ott se lettem volna.

Nem ő, hanem a nő ír rá időnként, akkor egy darabig megint beszélnek, majd abbahagyják. Nem a férjem gyereke az övé és nem volt köztük szexuális kapcsolat.

Volt, aki privátban kérdezte, honnan tudok a gyűrűről: van közös ismerősünk a lánnyal, akinek nem túl tiszta állapotban mesélt sokmindent, és az az ismerős most úgy döntött, megosztja, amit tud.

Azt meg, hogy mikor hogyan chatelnek, tudom, mivel ugyan nem veri nagy dobra a férjem, de nem titkolja túl ügyesen sem.

(kedves 8-as,bocsánat,hogy fiatalként, tapasztalatlanul hagytam magam a rózsaszínű ködben úszni, és nem láttam a nyilvánvalót. Aki szerelmes, az általában beleesik ebbe a hibába. Igen, naiv és buta voltam, ez van).

Mindenesetre én is hajlok afelé, hogy ezt nem érdemes így folytatni.

2022. jún. 24. 04:35
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Jó, hogy te tudod, hogy nem volt szexualis kapcsolat.... miert írkáltak volna évekig másképp????

És hogy általában a nô ír... te ebböl ennyit erzekelsz .... nem tudod a ferjed hanyszor ír rá amikor nem látod.... lehet azert ír a nö mert azelött a ferjed kerdezett valamit

Mindegy , en megertem, hogy így akarod látni maskepp megörulnel ....

De ha ezt hiszed hogy szexualis kapcsolat nelkul írkalnak egymasnak évek óta akkor nagyon naiv vagy tenyleg es meg sok sok lecke var rad ....

szex nelkul nem maradna fenn köztuk az erdeklödes

2022. jún. 24. 04:52
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Az a helyzet hogyha a nő elutasító volt eddig a férjeddel, akkor már rég megszakadt volna a kapcsolat ha mindig csak a nő kereste volna a férjed.A valójában viszont a férjed az aki lohol utána mint egy kis pincsi...ha nem így lenne már lepattintotta volna a nő.Hisz a nő nem akar tőle semmit, viszont jól esik neki a figyelem, a törődés.Ha ezt nem kapná meg tőle,azaz nem loholna utána a pasi, akkor lecserélné, keresne másik balekot.

Üljetek le kettesben és beszéljétek meg.Nem fenyegetőzés, meg nem is ultimátum, de hogy ez így nem mehet tovább.Koncentráljon 100%-osan a családjára, és nem csapja a szelet idegen nőknek.Ha ez így megy tovább, hogy nem te vagy az első és nem te vagy az egyetlen akkor te nem szeretnéd folytatni vele és ebben az esetben beszéljétek meg a válást, hogy saját magatokra és a gyerekre való tekintettel békésen menjen végbe.

2022. jún. 24. 05:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!