Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit szűrnél le egy ilyen helyzetből?
Barátnőm vékony/sportos, én pedig mellette az évek során meghíztam. Volt egy alkalom, amikor valaki a súlyomon és azon viccelődött, hogy mennyire egymás ellentétei vagyunk. Amikor otthon megkérdeztem mi volt ez az egész, és miért találta viccesnek, akkor egy ilyen beszélgetés zajlott le:
- Mit kellett volna csinálnom? Igaza volt
- Sokszor felhoztam már ezt, említettem is a fogyást, de azt mondtad tetszem így és nem szükséges a diétázás
- Tetszel, de attól még kövér vagy. Hahó, háromszor akkor a súlyod, mint nekem. Mindenkinek van szeme. Ez olyan, mintha alaki azt mondaná rám, hogy szőke vagyok, és én ezen megsértődnék. Nem is értelek..
Most akkor csak kedvességből mondta korábban, hogy nem kell fogyóznom? Vagy tényleg tetszem neki, csak szerinte belefér, hogy ilyeneket mond?
Minden viccben van féligazság, ezt jól vésd a fejedbe.
Amikor egy nő olyanokat mond, hogy "haha a barátnőim megjegyezték, hogy hogy lehetek egy ilyennel együtt" - hidd el, félig ő is így gondolja. Különben leszarná mások véleményét. Fájó, de ez sajnos így van.
Én azt szűrném le, hogy a lóf#sznak is van vége. Simán vannak olyan élethelyzetek, ahol az ember nem tud odafigyelni és csúnyán meghízik. Ha az ember szeret valakit, akkor valamennyi feledleg vagy épp gebeség nem zavarja, viszont határai mindenkinek vannak.
Az embernek, jobb esetben van, igényessége önmagával szemben és egészséges önkontrollja: egyszer csak ránéz a mérlegre vagy belenéz a tükörbe és megállapítja, hogy 'sszamög, ez már gáz, aztán rendbe teszi magát. Nem mások miatt, hanem saját ma nega és az egészsége miatt. Vigyázni magadra szexi. Ennyire elhanyagolni magad, leszarni az egészséged taszító.
Én nő vagyok, rám a párom soha nem tett egyetlen negatív megjegyzést sem, sőt, minden nap elmondja, hogy én vagyok a legszebb nő a világon. Ettől függetlenül van tükröm, látom, amit látok és egy nap be kellett látnom, hogy attól, hogy a párom engem lát a legszebbnek, még nem vagyok az, sőt! Az évek során nagyon sokat híztam és túl azon, hogy baromira nem tetszett, amit a tükörben láttam, egészségi problémáim is lettek. Elhatároztam, hogy változtatni fogok, mert ha azt az életvitelt folytatom, amit addig, nem lesz megállás a hízás tekintetében.
Tavaly nyáron kezdtem az életmódváltást és jelenleg 20 kg mínusznál tartok, aminek nagyon örülök. A párom ugyanúgy minden nap elmondja, hogy én vagyok a legszebb a világon, ez semmit nem változott az együtt töltött 7 év alatt. Mégis tudom, hogy ha még nem is mondja ki, egészen biztosan jobban tetszem neki így, mint egy éve.
Ha őszintén is mondja a párod, hogy tetszel neki és szeret téged, akkor is tény, hogy sokkal jobban éreznéd magad a bőrödben, ha tennél magadért és az egészségedért. És hidd el, a kapcsolatotok, együttléteitek minősége is nagyban változna, nem beszélve az önbizalmadról!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!