Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ezek után komolyan kérdezem:...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezek után komolyan kérdezem: Hogy találjak normális pasit?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, eddig 4 kapcsolatom volt, a jelenlegi még most is tart.

Az első 3-mal kevesebb, mint 1 év alatt vége lett. Mindegyik vagy kihasznált, vagy bunkó lett velem egy idő után, és én szakítottam, vagy egyszer meg engem dobtak ki azzal, hogy "nem szeretlek úgy, ahogy kéne".

Kértem tanácsot főleg fiúismerősöktől/barátoktól és itt is.

Az volt a tanács, hogy ne kergessem a nagyon helyes srácokat, és biztos van legalább egy tucat, akit zsigerből csak "aranyos barát" számba vettem, és nem férfiként, és köztük vannak azok, akik igazán értékelni tudnak egy barátnőt, és komoly kapcsolatra, házasságra vágynak pont, mint én.

Megfogadtam a tanácsot, és összejöttem egy sokkal visszahúzódóbb, szerényebb, finoman mondva kevésbé helyes pasival. Az elején nagyon jól bánt velem, de 7-8 hónap után elkezdett sokkal durvábban bántani, mint eddig bármelyik exem. Kezdte picike megjegyzésekkel, akkor még azt hittem, hogy csak én reagálom túl. De egyre sértőbbeket mondott, mostanság pedig már úgy belém tud taposni, hogy a szakításon gondolkodom.

Pl. tudja, hogy már évek óta edzek, figyelek az alakomra, mégis beszólt, hogy majdnem tökéletes vagyok, csak jó lenne, ha nem lenne narancsbőröm, és talán nem kellene csokit meg pizzát ennem, ha ilyen genetikai hajlamom van. Ez azért bánt, mert amióta adok az étkezésemre és edzek, a meglévő narancsbőröm nagyrésze már eltűnt, és sokkal kevesebb van már nekem, mint az átlagnak, gyakorlatilag csak tűző napon látszik, és csak egy féltenyérnyi területen van. Csokit, pizzát pedig csak hetente eszem. Megvédtem magam, de csak tovább mondta, de nem engedtem az álláspontomból, hogy ez semmi, ez átlag alatti, és nem fogok ezért beteges mértékben lemondani mindenről, hanem elfogadom magam.

Erre azt szólta be, hogy akármivel mossák az agyam és legyezik az egómat, a narancsőr kib.aszottul undorító, és semmi önuralma nincs egy olyan embernek, aki még a jó cél érdekében sem tud lemondani arról a heti 1 sz.aros pizzáról.

A másik, amit észrevettem, hogy már vissza se mondja, hogy "én is", amikor mondom neki, hogy szeretem. Most, a hétvégén rákérdeztem, hogy miért van, erre nem agresszív, hanem sajnálkozós, szomorú stílusban elmesélte, hogy nagyon fáj a lelke, mert tudja, hogy engem már az exeim elhasználtak, tönkretettek lelkileg, és nem tud attól elvonatkoztatni, milyen primitív f.aszokat szerettem, és folyamatosan fáj neki, hogy ha hallja tőlem a "szeretlek" szót, mert inflálódott már. Utána kihangsúlyozta, hogy próbál küzdeni ez ellen, hogy így érezzen, és nem is akarta elmondani, de hazudni sem fog.

Még legalább 10 ilyesmi példát tudnék mondani, sűrűsödnek ezek.

Szerintem szakítani fogok vele, mert a nehezen felépített önszeretetem, önbizalmam veszi már el, semmibe vesz engem, és extrém módon böki a csőröm, hogy mindezek mellé egyáltalán nem jó pasi, és csak az elején játszotta meg, hogy szeret, valós érzelmek nincsenek mögötte. Így mégis minek lennék vele?

Mondtam már neki, hogy kezd a ködbe veszni a közös jövő részemről, erre meg már konkrétan hisztizett, hogy minek jövök a nagy drámai "üljünk le és beszéljünk meg mindent" dologgal, ha nem tudom eltűrni az őszinteséget.

Nem az őszinteséget nem tudom eltűrni, hanem azt, hogy így tekint rám, szerintem az ilyen ember nem szeret.

Nem tudom elképzelni, hogy valaha egy olyannak mondjam ki könnyes szemmel az igent, és olyannal vállaljak gyerekeket, aki még a sportos, igényes testet is kritizálja, pláne úgy, hogy ő még a busz után sem hajlandó futni, ráadásul semmibe veszi a szeretetem, merthogy "inflálódott" az exeim miatt. Semmi romantikát és értelmet nem látok már az egészben, kiszerettem belőle már én is, már zavar, hogy pont ő kritizál, folyamatosan a hibáit látom, és undorodom attól, hogy van mersze bántani engem. Pedig ameddig nem kezdte el ezeket, boldog voltam vele.

2022. jún. 13. 18:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
93%

Az ilyeneknek onmagukkal van bajuk csak azzal probálnak nagyobbak lenni hogy a saját párjukat hordják le

A helyes pasik meg inkább nornalisabbak és hűebbek is mint a ronda kisebbsegi komplexusosak akik nem válogathatnak

2022. jún. 13. 18:37
 2/15 anonim ***** válasza:
92%
Rosszul szursz. Nem ismered fel az onzo embereket es kizetbol probalod megitelni. Nem fog menni.
2022. jún. 13. 18:37
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudhatjuk hogy a helyes és kevésbé helyes mit jelent , mert erősen relativak ezek a fogalmak de:

Nem lehet hogy mégis inkàbb van egyfajta jellem ami vonz / bevonz?

2022. jún. 13. 18:38
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nincs titkos recept.

Használd az eddigi tapasztalataidat, próbáld jobban kiismerni az embereket, és a legfontosabb, hogy önismereted, önbecsülésed is legyen. Az pozitív, hogy kiábrándulsz ezek után, és az is, hogy kiálltál magadért, de az, hogy nem szakítottál még mindig, arra utal, hogy még mindig nem jársz az egészséges önbecsüléshez vezető út végén.

Az viszont egy nagyon konkrét tanács a részemről, hogy soha többé ne kezdj olyannal, aki nem tetszik külsőre. Olyanok között keresd a rendes pasikat, akik vonzóak számodra. Akárki akármit mond, ebből soha ne engedj.

2022. jún. 13. 18:47
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Itt elsősorban azzal van probléma, hogy voltal már négy kapcsolatban és meg mindig nem tudod, mik azok az égbekiáltó dolgok, amikre figyelni kellene.

Mostanra már jo lenne tudni, hogy mit szeretnél, milyen legyen az adott ember és kicsit tudatosabban hozzáállni a parkereseshez, mert ez legalább annyira kell, mint a kémia és az érzelmek.

24N

2022. jún. 13. 19:17
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Én hozzád hasonlóan sokat szenvedtem párkapcsolatokban.

Ilyen-olyan bantalmazas, elhanyagolas stb.

Nemsokára 30 leszek és most van az eddigi legjobb kapcsolatom.

Ezt mondjuk megelozte kb 2 év pszichoterapia, mert sok szrt halmoztam fel és enélkül kb nem is sikerült volna.

A mostani párommal gyakorlatilag egyformák vagyunk. Ugyanaz az alapszemelyisegunk, ugyanolyan traumák értek minket, ugyan az az eletutunk. Ez mondjuk csak akkor derült ki, mikor jobban elkezdtunk beszélgetni.

Én leginkább azt tudom tanácsolni, hogy olyat keress, aki hozzád hasonló.

Ha olyan jelek erdekelnek, hogy mi alapján érdemes szűrni akkor én a saját tapasztalataimbol ezeket tudom javasolni:

-legyen meg a kémia, de a mindent elsöprő derült égből villamcsapast messzire keruld el

-érezd magad komfortosan a jelenlétében. Nem jó ha szorongsz és megfelelési kenyszered van, illetve a tarsasaga lehúz és nélküle jobb mint vele. Ahonnan menekülni kell, ott nem szabad maradni.

Talán Müller Péter írta, hogy a szeretet se nem hideg, se nem forró, hanem testmeleg. És ebben nagyon igaza van.

-praktikus megkerdezni tőle, ha bizonytalannak érzed a dolgot, hogy milyen szándéka van veled. Ebből sokat le tudsz szűrni.

-ha nem vallal felba család és a baratok előtt az is felejtős. Ide tartozik az us, hogy nem mutatkoztok nyilvánosan.

Nagy vonalakban ennyi.

Ha úgy érzed menj pszichológushoz, hogy elmelyitsd az önismereted,ha van feldolgozando traumad, abban is tud segíteni.

2022. jún. 13. 19:18
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Keress egy yan embert aki szeret megbecsül és vonz.

Az egészség és az arra való törekvés pedig az egyik legnagyobb kincs a szeretet szerelem után..

2022. jún. 13. 19:32
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

"a narancsőr kib.aszottul undorító"

Ja, kell valami KÜLSŐ indok rá, miért impotens.

2022. jún. 13. 19:41
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

"Erre azt szólta be, hogy akármivel mossák az agyam és legyezik az egómat, a narancsőr kib.aszottul undorító, és semmi önuralma nincs egy olyan embernek, aki még a jó cél érdekében sem tud lemondani arról a heti 1 sz.aros pizzáról."

Szerintem ebben a helyzetben elmentem volna egy órára sétálni szó nélkül, utána hazaérve meg annyit mondtam volna neki, hogy átgondoltam, hogy van-e kettőnknek közös jövőképe, és van számára egy jó hírem: többet nem fogja látni az undorító narancsbőrös testemet sem ruhában, sem ruha nélkül, és sok sikert kívántam volna ahhoz, hogy találjon egy számára tökéletes nőt, aki nem inflálódott a szemében. És nem indulatosan, hanem kedvesen, mosolyogva, a szemébe nézve mondtam volna el ezt mindezt.

Komolyan ismeretlenként is fáj az ilyen kérdéseket olvasni nap, mint nap, és azzal szembesülni, hogy ennyi nő eltűri, hogy a másik az lelkébe gázoljon, fikázza a külsejét, rombolja az önbizalmát, egészséges önbecsülését.

Csak annyit tudok tanácsolni, hogy máskor az első intő jeleknél, "red flag"-eknél húzd be a fékeket, és ereszd szélnek az ilyen férfiakat, akár az ismerkedés alatt, akár a kapcsolat elején.

Én például - részben ösztönösen, részben tudatosan - nagyon figyelek nem csak arra, hogy velem hogyan bánik, hogyan kommunikál egy férfi az ismerkedés során, hanem arra is, hogy másokkal hogyan, hogyan reagál helyzetekre, hogyan beszél emberekről a hátuk mögött, hogyan kommentál olyan dolgokat, amik másokkal történnek, stb.

Amúgy én veszekedés, indulatok nélkül szakítanék azzal, aki így viselkedik velem, és teljesen őszintén elmondanám neki, hogy milyen érzéseket vált ki belőlem a viselkedése, és megmondanám, hogy nem tudok tovább a társa lenni, mert nem ilyen kapcsolatra vágyom, hanem olyanra, ahol a másik őszinte, de szeret és támogat, ha van kritikai észrevétele, akkor azt építő kritikaként tudja megfogalmazni, nem pedig megtörni akar, lehúzni lelkileg, érzelmileg.

Nem letörni próbálja a szárnyaimat, hanem szél a szárnyaim alatt.

2022. jún. 13. 20:00
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Szakíts vele, egyértelmű, hogy nem szeret és csak kihasznál.

Mit meg nem adnék egy olyan lányért, aki eljár edzeni.. Nem értékelik ezt a férfiak, pedig hatalmas dolog. Sok mindent jelképez, önuralomtól a kitartásig, mindent.

Én is edzek, már másfél éve, jönnek az eredmények, tanácsot kérnek tőlem, viszont olyan emberek mindig is lesznek, akik irigyek és csak kritizálni akarnak. A barátod is pont ugyanilyen, szóval ne foglalkozz vele..

Narancsbőr? És akkor mi van? Senki sem tökéletes, a narancsbőrrel meg az ég világon semmi probléma. -40kg után egy minimálisat lóg a bőröm, én sem vagyok tökéletes, senki sem az.

A pizzáról meg annyit, hogy szerintem ha edzel és tudatosan étkezel, akkor pontosan tudod jól, hogy nincs olyan, hogy rossz étel. Minden étel jó, céltól függően. Meglehet enni azt a pizzát, mert nem fogja tönkre tenni az eddigi eredményeidet (szép is lenne.. több év edzést elrontana 1-2 szelet pizza alkalmakkor.. :D), sőt, én azt az elvet vallom, hogy amit megkívánsz abból enni kell mértékkel, mert nem ér semmit az edzés, ha mellette mentálisan a padlón vagy és kialakulnak a különböző evészavarok és társai..

Légy büszke magadra, hogy eljársz edzeni és egészségesen élsz, ez a legfontosabb.

Ebből a kapcsolatból meg minél hamarabb lépj ki, mert ez már kapcsolatnak sem nevezhető.

Ezeken kívül pedig csak annyit tudok írni, mint amit az #5 írt.

2022. jún. 13. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!