Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan osztoztok a randi költségeken?

Figyelt kérdés

A barátom szóvá tette, hogy mindent ő fizet. Viszont az én kocsimmal megyünk állandóan, amit egyedül tankolok.

Volt, hogy el mentünk 200 kmre kirándulni ami neki egy fagyi ára volt, nekem meg oda vissza 40 liter benzin.

Nyilván olyan is elő fordul, hogy a közelben ülünk be vacsorázni vagy valahova drágább a belépő. De szerintem ez így igazságos. Főleg, hogy nem csak a közös programjainkra megyünk a kocsimmal. El viszem bárhova, ha kitalálja. Vásárolni a városba, dolgozni, az anyjáékhoz.

Soha nem ajánlotta föl hogy fizeti ő a tankolás, így rosszul esik hogy most szóvá tette ezt a dolgot.

2022. jún. 10. 08:10
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%

Én akarom, hogy legyen jogi, erkölcsi, kulturális, anyagi egyenlőség férfi és nő között.

Emellett számomra evidens hogy a kapcsolatunk pénzügyeiből is kivesszük a részünket - nem mondom hogy egyenlően, de arányosan. A mi esetünkben ez pl. azt jelenti hogy én fizetek többet mert jelenleg én keresek többet, semmi bajom ezzel. Ki-ki vegye ki a részét a feladatokból, ez így korrekt.

2022. jún. 10. 12:55
 32/38 anonim ***** válasza:
73%
Nálunk mindent barátom fizet, mert nagyon jól keres és mivel tudja, hogy én nem igazán nem várja el, hogy felesben fizessünk.
2022. jún. 10. 18:03
 33/38 anonim ***** válasza:
65%

7. Na álljon meg a menet! Méghogy nem pénzról volt szó... Másról sem szólt a kérdés! Olvasd újra a válaszokat is: "Miért vagy ilyen önzővel együtt?" stb.

De hát erre is mondhatnám, hogy "jaj hát nem minden a pénzről szól! Fizesd a cuccokat, a pasi meg majd cseréba érzéseket táplál irányodban!" Ezzel a válasszal meg lennél elégedve? Ez elég lenne egy 78%-os értékeléshez?

"nálad csak azon múlnak a jogok, hogy ki fizet" - Nem, nem azon múlnak. Kiforgatod a szavaimat. Arról van szó, hogy a kérdező nehezményezi, hogy ő többet fizet, mint a férfi. De hát ez miért baj? Hisz nem minden a pénzről szól.. Te magad mondtad! Vagy visszafelé már nem érvényes?

2022. jún. 10. 18:59
 34/38 anonim ***** válasza:
63%
7. Szóval rohadtul kettős mércét használsz. Nem érzésekről volt szó, hanem az anyagi terhek vállalásáról. Aki ennek fontosságát nem látja be, az alkalmatlan az életre. És úgy gondolom, igen! - hogy ha már egyenlőség van, akkor az az anyagiak terén is érvényesüljön. Vagy ennyi erővel, miért akarnak a nők egyenlő fizetést?? Hisz nem minden a pénzről szól... Miért akarnak ugyanolyan vezető pozíciókat? Az úgy nem deal, kedves 7-es, hogy a jogok egyenlőek, de az anyagiakat továbbra is a férfi vállalja, mint a 19. században. Érdekes, erre valahogy rohadtul nem mondjuk azt, hogy elavult dolgok. Ebből is csak az előnyök kellenek, a hátrányok meg le vannak szarva.
2022. jún. 10. 19:02
 35/38 anonim ***** válasza:
26%

"Szintén nők, amikor az egyenlőség anyagi vonzatát elkezdik megérezni: JAJJJ NEEEE! HÁT HOL VANNAK A FÉRFIAK? NEM ERRŐL VOLT SZÓ!"

Itt a pasika akarja lehúzni a csajt, aki fizeti mindig a benzin költséget, hogy furkizza a s.ggét, plusz még a többi költség felét el akarja kérni, miközben ő semmit nem fizet a benzinre.

Normális vagy te amúgy?

2022. jún. 10. 21:24
 36/38 anonim ***** válasza:
100%

"hogy ha már egyenlőség van, akkor az az anyagiak terén is érvényesüljön."

Remek! Akkor fizesse a benzin felét a férfi. Ha már a többit felezni akrja, akkor a benzint miért nem?

2022. jún. 10. 21:25
 37/38 anonim ***** válasza:
100%

36

Erről beszéltem. Nekem ez így teljesen megfelelne.

2022. jún. 11. 10:39
 38/38 anonim ***** válasza:
31%
8. Neked is: Igen, valóban vannak ilyen férfiak, ám én nem erről beszéltem. Én a lehető leggenderpozitívebb álláspontot képviselem, mégpedig azt, hogy az anyagi terheket is egyenlően viseljük, ne csak a jogokat. Ha már minden más téren egyenlősítjük a nemeket (kivéve ugye a szexualitást), akkor miért pont az anyagiak maradnának ki? És lehetünk akármennyire pc-k, sajnos amit fentebb állítottam, ahhoz tartom magam (az az úr, aki fizet - nem értem továbbra sem a lepontozás okát). Ha mindent a férfi fizet, azzal igenis alárendelt, kiszolgáltatott szerepbe kényszeríti a nőt, hiszen örök zsaroló potenciál lesz, ráadásul egy rossz függőségi viszonyrendszert alakít ki (ezt amúgy a nők is fel szokták hozni, nem is értem, most miért lett hirtelen ördögtől való érv? vagy azért, mert férfiként mondom?). Egy olyan világban, ahol (sajnos) szinte minden a pénzről szól, ezt nem belátni egyszerűen ostobaság.
2022. jún. 11. 10:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!