Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Batárnőm nagyon vallásos, én csak kicsit, ez egy ellentét köztünk van erre megoldás?
Szerinte mindenre az a megoldás hogy sokat kell imádkozni, az minden problémát megold, felszabadítja a lelket. Én hiszek Istenben a magam módján, de nem vagyok vallásos.
Ezért mikor egy problémát imádkozással akar megoldani azzal mindig kiakaszt és megsértődik ha ezt badarságnak hívom.
Én vallásos férfi vagyok, igaz én felnőttként tértem meg, gyerekként nem neveltek ebbe bele és meg sem voltam keresztelve anno. Hogy jöttetek egyáltalán össze? Én is ismerkedtem nem vallásos lányokkal a környezetemből (pl. egyetemről, munkából) egy ideig még akkor is miután megtaláltam a hitem, de ez elég éles ellentét volt köztünk és emiatt láttam nem is működne a dolog.
Szerintem vannak ilyen alap értékekben való eltérések, amik miatt nem működhet egy kapcsolat és jobb ezt elengedni. Pl:
-az egyik vallásos, a másik nem
-az egyik akar gyereket, a másik nem (vagy nagyon eltérő számú gyereket akarnak)
-különböző helyekre akarnak költözni később (pl. az egyik külföldre menne, a másik nem)
28/F
Szerintem nincs. Problémát az ima nem old meg, adhat lelki megnyugvást, de ennél nem több.
Ha nem tud beszélgetni, megoldásokat keresni, csak elvonul imádkozni, akkor semmi keresnivalótok együtt.
Ha nem találja ki hogy esküvőig nincs szex akkor nem lehet gond.
Vagy elveszed egyből ha neki ez a szempont, de én nem egy darab papírra alapozom a hűséget xd
#2 nagyon jól összefoglalta,amit én is gondolok. Vannak területek,ahol egyszerűen muszáj egyeznie a gondolkodásotoknak, mert hosszútávon nem fog működni a kapcsolat. (A listát kiegészíteném még azzal, hogy egyik fél akar házasságot,a másik nem.)
Gondolj bele, hogy pl gyereknevelésnél is milyen sokat fog ez számítani. Ha te nem akarnád hittanra járatni meg hasonlók,de a párod meg igen,az rengeteg konfliktust fog okozni köztetek.
Az, hogy megsértődik , hogy badarságnak hívod, teljesen érthető,mert neki ez fontos.
Ez egy nagyon kényes téma, de nem lehet megkerülni. Ebben sincs szerintem arany középút,vagy ugyanúgy gondolkdotok vagy nem. Ekkora eltérés sok feszültséget fog szülni köztetek. A barátnődet megváltoztatni nem tudod. Azt kell átgondolni, hogy mennyire van potenciál ebben a kapcsolatban a jövőre nézve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!