Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek a barátnőmmel amikor szorongós időszakai vannak?
A barátnőm egy sikeres nő: diplomás, jól keres, kreatív munkát végez, vannak mindig mellékes megrendelései is.
Viszont ő mindig a barátaihoz, celebekhez, mindenki máshoz méri magát és úgy érzi le van maradva. Szeretne utazni, külföldön eltölteni egy kis időt, kiélni a kreativitását és ott is sikereket elérni, mellette persze majd gyerek és ház/lakás vásárlás is.
De ezek hiányában folyton depressziós lesz és ahelyett hogy a célra fókuszálna és addig is amíg eléri élvezné az életet, folyton azon aggódik hogy nem elég jó ezekhez a random emberekhez képest.
Nekem pedig néha fárasztó, hogy celebekkel, távoli rokonokkal vagy barátokkal versengjek folyamatosan.
Épp most adtam ki én is egy projectemet amin évekig dolgoztam és az emberek szeretik, de most már kezdi beárnyékolni az én örömömet is ez a hozzáállás, hogy miért nem hoz sokkal több pénzt amiből pl házat tudnánk venni.
Ilyennel mit lehet ezzel kezdeni? Jár pszihológushoz mert tudja hogy ez nem normális állapot, de nem tudom fog-e javulni a helyzet. Már kezdem úgy érezni, hogy neki valami Elon Musk kellene partnernek aki milliárdos és mellette kiélhetne mindent amit akar.
9# "Ha pozitív életet akar az ember élni, akkor elsősorban a negatív embereket kell eltávolítani"
Ez egy hazugság. Kifejezetten az ilyen ego-trénerek cuppannak rá erre a megoldásra. Nincs olyan, hogy negatív ember. Problémák vannak, amiket meg kell oldani. Élettörténetek, amelyeket meg kell érteni. Már ha az ember akarja, persze. Mindig van felfelé, csak könnyebb elintézni azzal, hogy "hát ő ilyen negatív" meg kib.szni, véletlenül sem támogatva.
Nem szeretnék kibaszni senkit sehonnan, pusztán azt szeretném elérni hogy miközben haladunk az életünkkel, közben érezzük is jól magunkat.
Igen, ő is olyan közegből jött ahol mindent magának kellett kitaposnia, de ez sikerült is lépésről lépésre. Ahelyett hogy erre büszke lenne, amiatt aggódik hogy mások bezzeg már hol tartanak (persze akinek nem jött össze semmi az nincs figyelembe véve ilyenkor, mindig csak a sikeres emberek).
Nekem pedig már kezd frusztráló lenni, hogy állandóan a barátok, volt osztálytársak, celebek, nem tudom kinek az életét kergeti.
Mondtam én, hogy tuti ilyen közegből jön. Jackpot.
“Igen, ő is olyan közegből jött ahol mindent magának kellett kitaposnia, de ez sikerült is lépésről lépésre.”
Nincs de. Ez magában krva nagy vállalás. Baromi nehéz elsőgenerációs embernek lenni. Sosem fogod megérteni, hogy milyen is ez. Kényelmes vagy…
És azért nem büszke rá, mert esetleg nem kapott soha pozitív visszajelzést otthonról, aztán még kérdéses, hogy tőled vajon kapott-e…
10, ennyi erővel akár rossz emberről beszélünk, akár nem, nézzük el neki, mert olyan volt a környezete.
Ezt nevezik gyengeségnek, a múltra fogni mindent, meg a családra környezetre.
Azért, hogy jobb emberek legyünk fejleszteni kell magunkat, felismerni a gyengeségeinket és igenis azokat IS fejleszteni kell.
Ez az én volt kapcsolatom kb.
A tipikus soha senki és semmi sem elég jó, és mellette a mindig másoknak kell mutatni mid van...stb Egy csipet önzőség, saját magának sajnáltatása napi szinten "miért tart ott az életem ahol tart" meg a másik életből kicsesztetése a "miért nincs meg házunk" kb egy év járás után. Az állandó panaszkodas, meg a depressziós, lehúzó szövege. A fűszer az egészben a mindent azonnal. Ezt csak egy papucs kutya bírja hosszú távon. Gondolj bele mi lesz 10év múlva. Minden nap arra gondolsz majd mielőtt hazamész "na ma mi lesz a műsor". Ez nem fog változni. Menekülj, én is azt tettem. Vissza se néztem.
33/F
12. Ez nagyonis igaz.
Az addig rendben van, hogy problémák vannak és meg kell oldani ettől függetlenül vannak negatív emberek, akik mindig csak a rosszat nézik, ami igenis átragad egy idő után és lehúzza az embert. Ne keverd össze a dolgokat.
Hát ha nem akar azon változtatni, hogy jobb ember legyen, hogy akár pozitívabb legyen a hozzá állása nehogy már én legyek a hibás azért mert kilépek az életéből a saját boldogságom érdekében.
Nevetséges felfogás.
Ha látom rajta, hogy igyekszik, akarja, halad, akkor támogatom, kitartok mellette. Nyilván nem egyből intek pát, de azt se várja senki, hogy éveket vár rá a másik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!