Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy mondjam ki, hogy vége?

Figyelt kérdés
A párommal sajnos nem halad sehova a kapcsolatunk. Évek óta egy helyben toporgunk, nagyon különbözőek vagyunk és máshogy gondolkodunk. Úgy érzem nem tudok mellette fejlődni és nem működik a kommunikáció sem köztünk. Gyakorlatilag minden komolyabb érzésben, gondolatban egyedül vagyok mert vagy nincs róla véleménye vagy negatív. Ha kettőnk között probléma van is homokba dugja a fejét, nem beszéljük meg. Ha mégis felhozom akkor veszekszik, támad aztán tereli a témát. Mégis nagyon szeretem mert ezer jó tulajdonsága van és ha nincs gond köztünk akkor nagyon odaadó, kedves es szeretnivaló férfi. (Nem szeretném negatívan beállítani mert nagyon jó pár is tud lenni) Ha rágondolok, hogy elveszítem görcsbe rándul a gyomrom. Mégis úgy érzem sokszor, hogy csak az időnket vesztegetjük, mert sok mindenben nem értjük meg egymást. Két tűz között vagyok, hiszen tudom, hogy nem megfelelő a kapcsolat mégis szerelmes vagyok belé. Sokat őrlődöm emiatt. Szerintetek mikor jön el az a pont amikor az ember döntést tud hozni?

2022. máj. 24. 07:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
Hát meg kellene pedig próbálnod vele leülni, és ahogy itt most leírtad, elmondani neki is a gondolataid. Hogy nem érzed már magad olyan biztosnak, hogy úgy érzed nem haladtok előre, hogy csak vissza fog téged. Hogy akar e ezen változtatni, vagy jobb lenne ha mindketten más úton folytatnátok tovább.
2022. máj. 24. 07:46
 2/11 A kérdező kommentje:
Ezt elmondtam neki. Ha felhozom támad vagy tereli a témát és úgy csinál mintha nem lenne semmi baj köztünk.
2022. máj. 24. 07:50
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Erre szokták azt mondani, hogy a szerelem önmagában nem elég egy kapcsolathoz. Te hiába akarsz dolgokon változtatni, ha ő ebben nem partner, vagy csak ideig óráig változtat. A másik ilyen dolog a szex. Sokan azt hiszik, hogy a szex összetart egy kapcsolatot hosszabb távon. Az esetek többségében bebizonyosodik hogy nem.

Ha a párod tereli a témát, nem hajlandó tudomást venni róla, az azt jelenti, hogy elvárja hogy te igazodj hozzá, mert ő nem fog változtatni. Te ezt vagy megteszed és így életek tovább, vagy szakítasz. Más választásod nincs, ha ő nem akar veled együttműködni, akkor ráerőszakolni nem lehet semmit.

Ha nem egyezik a jövőképetek, nem tesztek közösen érte hogy egy irányba haladjatok, akkor mi értelme a kapcsolatnak? Csak azért hogy valaki elmondhassa hogy kapcsolatban van, ezért nem érdemes szenvedni.

2022. máj. 24. 08:37
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem azért jöttünk létre hogy tengődjünk mint az állatok. Mond el őszintén , hogy neked az ambícióid tovább terjednek ettől. Ha pedig ő nem képes csapatjátékos lenni , és a közös úton járni , akkor ez a történet nem így volt megírva.

Mikor jön el az a pont ? hmmm ... Ha huzamosabb ideig azt látod hogy a másik fél nem tesz bele annyit mint te. Ez csak áltatás hogy majd jobb lesz stb. Nem lesz jobb , és ebben a helyzetben neked kell erősebbnek lenned , ő nem lesz az.

Ismertem ugyanilyen történetet. A srác akkor kezdett újra küzdeni amikor már elváltak , és akkor jött rá hogy elbaxta. Az átlag hugyagyu ember nem képes megbírkózni az életben szembekerülő helyzetekkel. Az átlag ember csak elevickél az életben , de ki gondolja azt hogy az elevickélés tényleges létforma.

Beletudom élni magam a helyzetedbe. Fordítva nekem is hiába mondták hogy lépjek , nem léptem éveken át. Tudom hogy ilyenkor azt a legnehezebb elfogadni hogy lépj tovább , de ha tényleg ennyire zavar a helyzet akkor neked kell lépned.

2022. máj. 24. 08:44
 5/11 anonim ***** válasza:
87%

Nekem 5 és fél évem ment így a levesbe, ne akarj a sorsomra jutni. (Na jó, inkább csak olyan 3,5-4, mert a kapcsolat eleje mindig édes, akkor még inkább a szerelem kerül előtérbe, de utána fontosak lesznek a közös tervek is.)

Nem fogok neked hazudni, pokolian nehéz kimondani, hogy vége, főleg ha ugyanúgy nem enged el, mint engem az exem. Ő nagyon kapaszkodott belém, és igazából a szakítást követően pár hétig még nekem is nagyon hiányzott, a nehezebb pillanataimban mindent visszacsináltam volna. VISZONT(!) az idő engem igazolt. Másfél év távlatából bátran kijelenthetem, hogy jobb irányt vett az életem, amióta ő nem része. Jobban érzem magam a bőrömben. Reménytelibb vagyok, annak ellenére, hogy még mindig nincs új kapcsolatom azóta.

2022. máj. 24. 09:25
 6/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Nehéz, mert minden rendben, mégis ott van az a keserű érzés, hogy legbelül bánt az érzés: talán nem vagyok a helyemen. Ugyanakkor félek is eldobni egy olyan kapcsolatot ahol egyébként nagyon szeretnek illetve búcsút mondani annak a személynek akit szeretek. De azt sem akarom, hogy miattam változzon és ne legyen önmaga. Nagyon nehéz de köszönöm a bátorító válaszokat és külön a tapasztalatokat!
2022. máj. 24. 10:07
 7/11 anonim ***** válasza:
83%

Olyan nincs, hogy aranyos, amikor minden jó. Akkor mindenki aranyos basszus!

Ez a kapcsolat tényleg megrekedt és orulj neki, hogy erre te meg most rajottel, házasság és gyerek előtt.

Én léptem egy ilyen helyzetből. Az a baj, hogy ha ezt ennyi idő alatt nem vette észre vagy te nem mondtad vagy negbeszeltetek, de nem változott semmi, akkor teljesen mindegy, hogy mit csinálsz, nem fog változni a helyzet.

2022. máj. 24. 12:27
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha most nem lépsz ki, később csak elmérgesedik. Hiába próbálod csak a jót nézni most. Ez két emberes dolog, vele nem megy, majd fog mással.
2022. máj. 24. 14:46
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2022. máj. 24. 16:34
 10/11 anonim ***** válasza:
49%
Azért azt nem tudom elképzelni, hogy szerelmes vagy belé, csak szereted. Én is voltam így, de akkor még nem tudtam, hogy az lett volna a legjobb megoldás, ha mindezt elmondtam volna neki, és hozzátettem volna, nem akarom elhagyni teljesen, maradjunk jó barátok.
2022. máj. 25. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!