Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A férfiak gyakran miért nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férfiak gyakran miért nem akarnak jobban fizető állást keresni, amikor már úton a baba?

Figyelt kérdés

A családban is tapasztaltam ilyesmit.

A kapcsolatban a férfi diplomás mérnök, a nő pedig pénzügyi diplomás.Már az is eleve furcsa,hogy a nő többet keres, mint a férje.

A srácnak nagy igényei vannak, alig nézi a boltban az árakat,meg rendelget az internetről.Viszont, amikor a felesége mondja neki,hogy váltson állást, mert jelentősen csökkenni fog a háztartás összbevétele, akkor elkezd duzzogni, vagy meg sem akarja hallani.Jó diplomája van, nyelvtudása, de még mindig csak az első munkahelyén dolgozik, ennél sokkal pénzt is kereshetne.

Kvázi egy gyerek maradt és nem vált férfivé.

A szülőség mindenkinek áldozattal jár, de valamiért sok férfi egy munkahelyváltást sem akar bevállalni,hogy könnyebb legyen a családjának.Sokuk megmaradt gyereknek.Még 30 évesen is egy szentimentális,idealista 18 éves szintjén vannak.

2022. máj. 1. 13:06
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
78%
Egyáltalán miért kell szülni ?
2022. máj. 1. 14:25
 22/32 anonim ***** válasza:
87%
#16: Összemosol két dolgot: a "muszájt" és az "erkölcsi kötelességet". A kettő nem ugyanaz. Az első egy mindenképpen elkerülhetetlen cselekedetről szól, míg a másik egy morális döntés eredménye, mert az ember másképp döntve lelkiismeret-furdalást élne át. De az emberek morális értékrendje nem feltétlenül azonos a tiéddel. Egyrészt nem is várhatod el, hogy azonos legyen, másrészt a megváltoztatásuk a legtöbb esetben reménytelen vállalkozás. Hiába is ugrálnál, vannak férfiak, akiknek az életstílusuk, életfelfogásuk a saját kényelmük elsőrendű prioritásáról szól. Megváltoztathatatlanok. Én is ismerek ilyet. Egy ilyen embernek papolhatsz erkölcsi köteleségről meg muszájról: falra hányt borsó. S ha valakinek ilyen társa van, mert naivan azt gondolta, amikor férjhez ment, hogy majd megváltozik, megkomolyodik, akkor már a gyerek megfogantatása után csak két rossz között dönthet: otthagyja és egyedül marad a csecsemővel, vagy megpróbál kibékélni a helyzettel, s elfogadja a férjét olyannak, amilyen. Én azt gondolom, hogy a legtöbb esetben a második választás jár kevesebb szenvedéssel.
2022. máj. 1. 14:32
 23/32 anonim ***** válasza:
77%

Nőként elég felháborítónak találom a kérdést. Minek szül a nő alapból olyannak, aki nem keres eleget ahhoz, hogy pár hónapig eltartsa a családot? (Utána ugye a nő is mehet vissza dolgozni, ha ennyire nincs lóvé.)

Alapból nem tudom elképzelni a szitut. Mikor gyereket csinál az ember, akkor előtte tervez, számol, esetleg félrerak. Nem már terhesen kezd el arcoskodni a férjének. Vagy aki igen, az így járt.

Gondolom a férfi szereti azt a munkát. A nő így fogadta el, ezzel a munkával. Vagy ha meg nem felel meg neki, akkor ostoba ha így szül.

2022. máj. 1. 14:40
 24/32 anonim ***** válasza:
87%
Miért lenne fura, hogy egy nő többet keres? Agyilag nem képes rá, vagy mit kell ezen csodálkozni?
2022. máj. 1. 15:02
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha találnék egy munkahely amiből megelek viszonylag jól , mondjuk 450 nettóval és jól érzem magam akkor 500 ert én sem váltanek olyan helyre ahol a második nem adott. Talan plusz 100 ezernél gondolkodnék el.
2022. máj. 1. 16:51
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

#15 Nem tudom, te mennyit keresel, de nekem a 600 nettómhoz képest nem nő a gyed (210 nettó lesz?), mert maximalizálva van, ha mondjuk apuka keres 300-t, anyu, meg 600-700-at, akkor óriási kiesés a különbség, 210 nettóból a lakáshitel miatt nem tudnék egyedül megélni (110 lenne a fele havonta, ha a férjemmel történik valami, arra van biztosítás, meg a szüleimhez vissza tudok költözni, akkor kiadjuk a lakást).

Kérdező, én azt nem értem, hogy miért akkor kezdik váltásra bíztatni a férjet, amikor jön a baba. A próbaidő 3 hónap, ha bármi történik, akkor tőled fognak megválni. Előtte kellett volna váltani, nem utána próbálni noszogatni.

A másik, hogy leültetek megbeszélni, hogy mennyi lesz a bevételetek, és hogyan fognak működni a megszorítások? Ebben az esetben ő tudja, hogy mire számíthat a saját kiadásai kapcsán. Ha ő dönt úgy, hogy neki nincs szüksége ételrendelésre, hanem helyette minden este főz, cserébe nem vált munkahelyet, akkor az az ő döntése. De szerintem 90%-ban az van mögötte, hogy a férfiak többsége nem tudja, hogy mennyi a gyed.

2022. máj. 1. 17:27
 27/32 anonim ***** válasza:
26%

"Kvázi egy gyerek maradt és nem vált férfivé."

Már ez is kezdi...

A terhesség nem betegség csak egy állapot. Szülést követően 3 hónapot otthon tölt az anyuka utána lehet visszamenni dolgozni (USA).

2022. máj. 1. 17:30
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Igen külföldön, itt nem. Példának oka :. Hollandiában van a gyerekekre napi díj, és akkor egész nap!! Figyelnek a gyerekre, (vagy ameddig nem mennek érte) hogy a szülők el tudjanak menni dolgozni. Itt legkésőbb délben az oviból!! Már örülnek ha kirugdoshatják a gyerekeket.
2022. máj. 1. 17:34
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

#27 Mindentől függetlenül fél év kell, ahhoz, hogy biztos ne legyen maradandó károsodásod, főleg, ha nem csak ülőmunkát végzel (pl. orvos, tanár is lehet ez a kategória, bármi, ahol emelni kell, vagy sokat állni).

Az USA-ban is, aki megteheti, az nem megy vissza 3 hónap után.

2022. máj. 1. 17:36
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
#29-es vagyok. A császáros és komplikáltan szülő anyukáknak kell fél év.
2022. máj. 1. 17:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!