Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha nem hajlandó velem nyaralni jönni mert fél a repülőn az mennyire gáz?
Aki fél a repüléstől az általában vagy a magasságtól fél, vagy a zárt helyen való tartózkodástól. Az autóban azért nem fél, mert egy kocsiból bármikor ki lehet szállni, ha félreállsz. Ha meg repülőre ülsz akkor ott órákig be vagy zárva egy "dobozba" amiből nem lehet kiszállni, ha éppen rád jön a pánik.
Én így vagyok a liftekkel. Ha nem nagyon muszáj, akkor inkább lépcsőzni szoktam, akár a tizedikre is.
Aki fél az órákig tartó bezártságtól (szűk helyen), annak jöhetsz te a baleseti statisztikával. :)
Itt veled van a gond, kérdező.
A szüleid miért szólnak bele, hogy mi férfias, meg mi nem? Te is csak szoknyában és magassarkúban jársz, mert az nőies?
Örülj neki, hogy nem problémázik azon, hogy nélküle nem mehetsz el. Ő nem akar, te meg rá akarsz erőltetni valamit, amitől fél. Nem oké.
És akkor már soha többé nem fogtok együtt nyaralni olyan helyen, ami kicsit is távolabbi? Mert oké, most nem jön. De hosszútávon én nem tudnék így élni, pedig a generációmhoz képest nem vagyok egy nagy "travel addict", de azért évente-kétévente csak mennék külföldre, és egy-két más kontinens is benne van a listámban.
Szerintem kérdezd meg, hogy akkor mi a hosszútávú terve, innentől marad a Balaton és Horvátország? Kérdezed meg, nem akar-e valami terápiára elmenni ezzel, mert ez így a mai világban eléggé nem pálya a legtöbb középosztálybeli embernek. Akkor talán az is kiderülhet, hogy nem csak kifogás-e az egész.
"Szerintem kérdezd meg, hogy akkor mi a hosszútávú terve, innentől marad a Balaton és Horvátország?"
Miért maradna csak ez a kettő?
Én voltam, aki korábban írtam, hogy nem ülök repülőre. Ettől függetlenül egy csomó helyen voltam már és leszek is. Most pl. egy franciaországi körutat szervezünk, csak a covid közbeszólt.
Egyedül az USA az, amit ki kell hagynom, pedig szeretnék. De aztán ki tudja, az emberek változnak. Lehet, hogy 20-30 év múlva valahogy csak felülök egy gépre és eljutok Amerikába is. Más úticélokat egyelőre röhögve megoldunk autóval. Aminek nagy előnye, hogy sokkal mobilisabb és nem vagyunk egy városhoz kötve. Az ilyen pálmafás szigetek, ahol a tengerparton kívül semmi nincs amúgy sem az én világom.
Igazából igazgatok van, biztos sok mindent meg lehet oldani. De azért a repjegyek ma hihetetlenül olcsón repkednek. Idén Olaszországba gondoltuk, hogy legyünk környezetvédők, menjünk vonattal. Kb háromszor annyiba került mint a repjegy... Ugyanez Németország, Horvátország, 10 éve még vonattal/autóval jártam, ma már nem éri meg, sokkal olcsóbb a repülő. És sokkal kénylemesebb, nem vesz el plusz szabadnapot az utazás. Egy olyan amerikai óceánjáró pl el nem tudom képzelni mennyibe kerülne.
De tök jó ha ezt valakinek a párja így elfogadja. Azért lepődtem meg, mert a környezetemben mindenki repked folyamatosan, mennek Ázsiába, Amerikába az emberek. A fiataloknál nagyon azt látom hogy az utazás mindennél fontosabb, más témájuk sincs a pároknak, mint hogy épp hova utaznak. Szerintem a jómódú huszas-harmincas rétegnél nagyon nagy hátrány ha nem repülhet a párjával.
Persze ettől még ha pánikbeteg, akkor nyilván nem tehet róla, csak akkor mérlegelje a kérdező, hogy neki ez így belefér-e. Hiába pontoztok le, rengeteg embernek nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!