Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Normális érzés az, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális érzés az, hogy ennyire felkavar a dolog?

Figyelt kérdés
Férjemnek lett egy barátnője. Ez a része nem érdekel, külön élünk, nem bánom. Viszont ami bosszant az az, hogy azóta a közös gyerek kissé hanyagolva van. Mielőtt meglett a barátnő, azelőtt minden nap, max másnap beszéltek telefonon, eljött hetente látogatóba minimum kétszer, még ha egy fél órára, akkor is. Mióta van ez az új kapcsolat, azóta egy héten kétszer beszélnek max telefonon, jönni nem jön, elvitte 3 napra a tavaszi szünetben, aztán ennyivel le volt tudva az április. Most beteg a gyerkőc, az apja tudja, de nem jött el hozzá, nem hívta fel este, hogy hogy vagy, semmi. Ami még bosszantóbb, vagy inkább elkeserítőbb, hogy míg együtt éltünk sem volt közös hétvége, közös program, mert mindig dolgozni kellett. Az új nőre és gyerekeire pedig van ideje. Egy hétvégén nem dolgozott, minden percet együtt töltenek. A gyerekek is otthon vannak, még kicsik, szóval nem kettesben a nővel. Egyszerűen képtelen vagyok ezt helyre rakni magamban, hogy egy p...ci ennyivel fontosabb, mint a gyereke? Képes inkább saját gyerekét hanyagolni azért, hogy legyen kaja, meg legyen aki alá fekszik? Ami miatt nagyon fáj az az, hogy a sok év alatt a közös gyerek előtt mindig mentegettem, hogy éppen miért nem ér rá apád veled foglalkozni. Most épp dolgozik, most épp pecázik, most csendben kell lenni, mert apa szegény fáradt. Most nem megyünk sehova, mert apának nincs kedve. Most ne mondjuk el neki, hogy ettél egy fagyit, a héten már másodszor, mert kikapunk. A strandon hagyd apádat pihenni, nincs kedve fürdeni, csúszdázni, homokvárat építeni. Ő most pihen. Nem, nem várjuk meg a reggelivel /ebéddel/vacsorával apát, mert nem tudtuk mikor jön haza és milyen kedve lesz. Most meg a két új kisgyerekkel együtt van reggel, este, hétvégén. Vagy ne foglalkozzak vele ezt a gyerek helyre fogja rakni magában és majd egyszer számon kéri az apját? És addig én meg álljak a gyerek háta mögött biztos pontként?
2022. ápr. 26. 06:53
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Nem, nem szólom meg sem az apját, sem a másik nőt, sem a gyerekeket. Ha mesél róluk, mindig meghallgatom, megdicsérem, milyen aranyos, hogy adott neki pogácsát. Nem akarok rosszat a gyerekemnek
2022. ápr. 26. 11:19
 22/28 anonim ***** válasza:
88%
Eddig sem foglalkozott vele, válás után sem fog.Az új nővel meg többet fog, mint Veled valaha.Mert tűrted eddig is, kiszolgáltad, az ő kényelmét nézted, kvázi cseléd szerepbe raktad magad, az ilyet soha nem becsülik meg.Szolgáját nem tiszteli
2022. ápr. 26. 12:49
 23/28 A kérdező kommentje:
#22 erre már én is rájöttem. Még egyszer ilyent nem fogok csinálni
2022. ápr. 26. 13:05
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Én nem azt írtam, hogy nagy volt az elvárásod! Teljesen normális, de ő azt sem ugrotta meg. De most se teljesít jobban a mostohagyerekeknél, csak ott meg azt várnád, hogy kevesebb legyen, mint a saját gyereknél. Annál a kevésnél is kevesebb.

Dehogynem frusztrálod. Azzal is, hogy híváslistát ellenőrzöd, vagy csak megkérdezed, beszélt-e az apjával. Valahányszor válaszol, mindig szembesülnie kell azzal, hogy az apját nem érdekli, pedig már magától is észrevette. Akkor is frusztráltad, amikor nem szabadott apának megmondani, hogy fagyizott, vagy, kímélni kell apát, mert fáradt, nem tudjuk, milyen hangulatban jön haza stb. Óhatatlanul is arra kényszerítetted, hogy a te szemüvegeden keresztül lássa az apját. Mintha ti ketten valami alattvalók lennétek, akiknek semmi más dolguk, mint az apa pillanatnyi hangulatához igazodni. Nagyon nem helyes. A gyereked egy külön ember és eleve más a kapcsolata az apjával, mint neked. Hagyhattad volna, hogy a gyerek elmondja, hogy fagyizott, nyúzza az apját, ha fáradt és majd az a apa reagál. A gyerek meg saját tapasztalatot szerez és magától jön rá, hogy jobb, ha nem szól, ha fagyizott, vagy hagyja az apját, mert csak elutasítást kap.

2022. ápr. 26. 13:05
 25/28 A kérdező kommentje:
#24 persze, hagyhattam volna. Csak sajnos engem cseszegetett, meg piszkált, hogy mire költök, meg mennyit. Az nem számított, hogy ő vett egy újabb autót, csónakot, bármit. Nálunk egy tábla csokiból is gond volt. Hát a nyaralást meg hagyjuk is. Minek nyaralni menni, minek a wellness hétvége kettesben, az csak annyi, hogy máshol alszunk. Majd ekkor , akkor elmegyünk ide vagy oda. Hát, oda folyamatosan megyünk azóta is
2022. ápr. 26. 13:23
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem jó férjet és apát választottál, ahogyan én sem, és még rengetegen rajtunk kívül. Ennek ez a következménye. Nyugodj bele, mert ezen változtatni semmivel sem tudsz már. A volt férjed sem fog vàltoztatni, amíg így is lesz, aki örömmel szétteszi neki, de lehet akkor sem, ha nem lesz. Mindig önmaga érdekelte csak ezt is. A gyerek meg csak díszítő kelléknek kellett az életébe, hogy na, ezt is megtudta csinálni. Élj kérdező, őt meg szard le.
2022. ápr. 26. 14:43
 27/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok segítséget, amit tőletek kaptam. Próbálok nyugodt maradni. Próbálom kizárni ezt az egészet.
2022. ápr. 26. 15:34
 28/28 A kérdező kommentje:
Kiderült, milyen nagyszerű apa. Beteg a gyerekünk. Tegnap elég rosszul volt. Eszébe nem jutott, hogy meg tudom e oldani azt, hogy ma itthon maradok vele. Vagy esetleg az, hogy meglátogassa. Este 2 mondatban letudta, hogy nem vagy jól, szegény. Ma eddig még nem sikerült a telefont felemelnie, k hogy megkérdezze, hogy van, van e szüksége esetleg valamire. De az új családhoz már 6kor ment este, hogy ott lehessen minél többet. Annyira fáj nekem ez az egész, hogy nem tudok mit kezdeni az érzéssel.
2022. ápr. 27. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!