Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Normális, hogy a párom fontoss...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális, hogy a párom fontossági sorrendjében nem én vagyok az első?

Figyelt kérdés
Kérlek mielőtt elítéltek olvassátok el: A jelenlegi kapcsolatom lényegében az első igazi kapcsolatom, ő előtte csak egy féléves volt, illetve kisebb kalandok. A jelenlegi pedig már lassan 5 éve tart. A gondom az, amit lehet csak én fújok fel, hogy a párom fontossági sorrendjében nem engem helyez előre, vagyis ha valamiről dönteni kell, ő az első, és az ő dolgai úgy érzem mindig fontosabbak mint az én dolgaim, életem. Na most lehet ezt én reagálom túl, és lehet ez a normális, hisz mindenkinek kell saját egzisztencia, viszont ha én döntök valamiről figyelembe veszem ő mit szeretne, és mit gondol. Ezt is lehet én reagálom túl, és nem kellene ráhagyatkoznom. Szóval a kérdésem az, hogy normális-e, hogy a párom a cselekedeteiben, döntéseiben előbbre veszi saját magát, mint engem. Néha gondol rám, nem azt mondom, hogy nem, de az esetek kb 70-80%-ban magára. Legyen szó közös programról, pénzügyekről, munkáról, az ő dolgai fontosabbak. Konkrét példa ami most volt, hogy nem állunk jól pénzügyileg, megbeszéltük, hogy nem költekezünk, pontosabban ő kért meg engem, hogy ne vegyünk semmit, viszont ő ez alól ki akart bújni, és venni egy egyáltalán nem olcsó dolgot (100 ezer forint), majd amikor mondtam, hogy rendben de nekem is kellene pár dolog, már viszakozott. Ez csak egy példa, a munkával is ugyanez van, az ő munkája fontosabb.
2022. ápr. 22. 01:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
#9 A példa alapján nem azt várná, hogy őt tegye első helyre, hanem, hogy ne legyen az, hogy a másiknak szabad valamit, amit neki nem.
2022. ápr. 22. 08:50
 12/13 anonim ***** válasza:

Nos, ha nem olvastam volna végig a kifejtésedet, önmagában azt mondtam volna, hogy persze, a fontossági sorrendben semmi kivetni valót nem látok abban, ha egy embernek önmaga a legfontosabb. Ezt így kimondani persze antiromantikus, meg nyilván nem illendő ilyet a másik fejéhez vágni, úgyis minden reálisan gondolkodó ember tudja, hogy az embernek ösztönösen saját maga a legfontosabb. Hiszen barátnőnk még lehet más, de a saját életünkből csak egy van.

(Hozzátenném: emellett végtelenül romantikus ember vagyok, az, aki szeretné, ha minden örökké tartana, és mindent a legtökéletesebbnek szeret megálmodni... de ettől még a nyers realitás az ez.)

Viszont!

Itt a kérdés igazából nem is ez. Ez nem fontossági sorrend kérdése, hanem érzelmi intelligenciáé, illetve maguké az érzelmeké. Az, hogy kit, vagy mit hol helyezek el a fontossági sorrendben, annak nem sok köze van ahhoz, hogy hogyan viselkedek azzal, akit szeretek. Ugyanis mindenféle sorrendtől függetlenül: ha szeretek valakit, akkor szeretnék a kedvében járni. Szeretném, ha boldog lenne. Szeretném, ha minél tovább tartana a szerelmünk. Mert ő a szerelmem, a társam, akit rendkívül fontosnak tartok.

Amit te leírtál, az tipikus példája az önzőségnek. Mármint barátod részéről. Aminek szerintem egy normális párkapcsolatban nincs helye. Nyilván a másik véglet sem feltétlenül jó, erre szoktam azt mondani, hogy szerintem egy helyes egyensúlyt kell megtalálni. Egyfajta kölcsönösséget, és nem pedig uralkodni a másikon, még ha csak közvetetten is.

2022. ápr. 22. 08:58
 13/13 anonim ***** válasza:
Mi mindketten egymast helyezzük "előre" anélkül hogy,ezt vmi "áldozathozatalnak" élnénk meg és mindketten egymásnak vagyunk az elsők.
2022. ápr. 22. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!