Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Normális, hogy a párom fontoss...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális, hogy a párom fontossági sorrendjében nem én vagyok az első?

Figyelt kérdés
Kérlek mielőtt elítéltek olvassátok el: A jelenlegi kapcsolatom lényegében az első igazi kapcsolatom, ő előtte csak egy féléves volt, illetve kisebb kalandok. A jelenlegi pedig már lassan 5 éve tart. A gondom az, amit lehet csak én fújok fel, hogy a párom fontossági sorrendjében nem engem helyez előre, vagyis ha valamiről dönteni kell, ő az első, és az ő dolgai úgy érzem mindig fontosabbak mint az én dolgaim, életem. Na most lehet ezt én reagálom túl, és lehet ez a normális, hisz mindenkinek kell saját egzisztencia, viszont ha én döntök valamiről figyelembe veszem ő mit szeretne, és mit gondol. Ezt is lehet én reagálom túl, és nem kellene ráhagyatkoznom. Szóval a kérdésem az, hogy normális-e, hogy a párom a cselekedeteiben, döntéseiben előbbre veszi saját magát, mint engem. Néha gondol rám, nem azt mondom, hogy nem, de az esetek kb 70-80%-ban magára. Legyen szó közös programról, pénzügyekről, munkáról, az ő dolgai fontosabbak. Konkrét példa ami most volt, hogy nem állunk jól pénzügyileg, megbeszéltük, hogy nem költekezünk, pontosabban ő kért meg engem, hogy ne vegyünk semmit, viszont ő ez alól ki akart bújni, és venni egy egyáltalán nem olcsó dolgot (100 ezer forint), majd amikor mondtam, hogy rendben de nekem is kellene pár dolog, már viszakozott. Ez csak egy példa, a munkával is ugyanez van, az ő munkája fontosabb.
2022. ápr. 22. 01:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ülj le vele és ezt vele kell megbeszélned.
2022. ápr. 22. 01:56
 2/13 A kérdező kommentje:
Már próbáltam, ő máshogy látja, és szerinte gondol rám. Azért is tettem fel a kérdést, hogy tényleg én gondolom-e rosszul.
2022. ápr. 22. 02:00
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
A leirtak alapján jogos.
2022. ápr. 22. 02:10
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem gondolod rosszul.

Ugyanis van valami amiben te vagy az egyetlen szakértő a világon!

Nevezetesen abban hogy hogyan kell téged jól szeretni.

Te mint szakértő megalapítottad hogy ez most nem jó.

Amit tehetsz hogy megmondod neki is hogy mit érzel.

😔

Sajnos ha ő ezt nem érti akkor viszont nem lesz sok jövője a kapcsolatotoknak.

2022. ápr. 22. 02:11
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Attól is függ, miért kellett neki az a 100e Ft-os dolog, és neked miért kellett volna pár dolog.

Pl. nekünk van egy autónk, de csak én tudok vezetni, csak én értek (már amennyire) az autóhoz. Én intézek ezzel kapcsolatban mindent. És ha én azt mondom, hogy most 120e Ft-ot el kell költeni rá, hogy tolatóradart szereltessünk föl, akkor a feleségem rám hagyja - mert én vezetem és én tudom megítélni, hogy ez mennyire fontos.

Szóval amihez nem ért az ember vagy nincs benne annyira a dolgokban, ott legjobb, ha ráhagyja a párjára. Ha viszont nem meri ráhagyni, mert attól tart, hogy a párja indokolatlanul költekezni kezdene, ott viszont nincs meg a bizalom. Ami nélkül nincs kapcsolat, ami működne!

2022. ápr. 22. 02:33
 6/13 anonim ***** válasza:
9%
Mert mi is kéne neked?!
2022. ápr. 22. 03:04
 7/13 anonim ***** válasza:
36%

Szia

Ne félj a változástol. Belekényelmesedett a kapcsolatba, tudja,hogy nem hagyod el. Én a helyedben totál őszintén elkezdenék élni önző módon. Ha netán megismerkedsz mással rájössz,hogy ez nagyon nem normális. Nekem a közös jövő az első egy kapcsolatban,ha azt érzem,hogy nem jözös a cél egyszerüen megköszönöm a lehetőséget és keresek olyat akivel ugyan arra tartunk.

Nagyon nehéz dolog ez nem kérdés,de vajon tényleg szolgaként akarsz élni valakinek az árnyékában, vagy keresel olyat aki megfogja a kezed és egymás mellett sétálhattok egyenranguként?

Te próbáltál hatni rá, mond meg,hogy nem vagy boldog és szeretnél végetvetni ennek a párkapcsolatnak.

Volt lehetősége változtatni. Nem élt vele

2022. ápr. 22. 05:12
 8/13 anonim ***** válasza:
78%
Ezt csak vele tudod megbeszélni. Ennyiből nem lehet megítélni, kinek van igaza. De ha mellőzöttnek érzed magad, nem vagy nem jól fejezi ki a szeretetét, akkor informáld az érzéseidről. De én nem gondolom, hogy rögtön ki kell kukázni a másikat egy rosszabb szakasz miatt. Kommunikálni kell, aztán meglátjátok, tudtok-e közös nevezőre jutni. Érdemes asszertívan persze, hisz ha elvileg egy csapat vagytok, nem győzni kell a másikon.
2022. ápr. 22. 05:44
 9/13 anonim ***** válasza:
31%
Önzőnek nevezed, mert magát teszi első helyre, te meg elvárnád, hogy téged tegyen. Akkor ki az önző?
2022. ápr. 22. 06:56
 10/13 nemaRendőrség ***** válasza:
60%

Sokszor nem érzik a párok a másikon, hogy ők is tesznek a kapcsolatért, hogy csak én engedek stb.

De ez nem így van, mert van mind a kettő ezt érzi.

Valóság az, hogy a párod is enged, ő is figyeli a te érdekeidet, de ez nem abban nyilvánul meg, hogy előtérbe helyezi a sajátjaihoz képest...

Mondok egy hülye példát, utálom a poliésztert, különösen ezeket a nagyon """puha""" mű retkeket. Takarók stb van belőlük.

Ezt elfogadta a feleségem, nem vesz magának sem ilyeneket már, pedig ő nagyon szereti.

Nekem ez már akár természetes is lehetne, hogy nem veszünk ilyet, de ő minden egyes vásárlásnál lemond róla mikor választhatnánk ilyet is.

Ez a rémisztő, hogy fogalma nincs az embernek, hogy mennyi mindenről mond le a párja miatta, mert azt halkan teszi általában

2022. ápr. 22. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!