Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Keresetkülönbség okozta...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Keresetkülönbség okozta feszültség - mi a megoldás?

Figyelt kérdés
Kajára, mindenre ugyanannyit költötök, de a másik fél magasabb keresete miatt jóval nagyobb életminőséghez van szokva (minőségibb és drágább ételek). Mivel az nem opció, hogy külön vásároltok és külön esztek, ezért kellemetlenséggel fog el, hogy a hó végére a számlátokon jóval alacsonyabb összeg marad, hisz a minőségnek megvan az ára. Persze fel is lehetne hozni, hogy fogjátok vissza a költekezést, de eléggé kellemetlen lenne maga a tudat, hogy a minőségi étkezésen és életvitelen is spórolni kell
2022. ápr. 2. 13:43
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Na, végre hallottunk valami pozitívat is a gyakori mellett. Tökéletes elrettentő példaként szolgál. :D
2022. ápr. 2. 15:45
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

20-as, ezzel én is így vagyok :D. Amikor nagynéha puffogok valami baromságomon a párom miatt, kábé elég ide feljönnöm, és elolvasnom két-három kérdést, hogy utána odamenjek, adjak egy puszit és azt mondjam, hogy szeretem és beszéljük meg :D.

Azt gondolom, hogy igen, nyilván a magasabb fizetés egy jó megoldás, de vannak szakmák, amikben ha a fejed tetejére állsz sem tudsz, vagy csak nagyon sokára jobban keresni. Szélsőséges példa, de mondjuk egy tanár és egy java fejlesztő fizetése sosem lesz ugyanannyi. Így ez teljes megoldást nem jelent. De előrelépni magad miatt is mindig jó.

Amúgy, mint mindennek, ennek is a kommunikáció és a határok meghúzása a kulcsa. Meg lehet beszélni: keresetarányos költségmegoszlást; lehet úgy dönteni, hogy beleadod azt a pénzt a kajába, amit amúgy költenél, a maradékot ő kiegészíti. Főleg, hogy az esetek többségében azért a férfi többet szokott enni a nőnél, tehát amúgy is több lenne a ráeső rész. De, a külön vásárlás is megoldható, miért ne? Opció lehet annak a megbeszélése is, hogy mondjuk heti négy közös étkezésből te fizetsz egyet, ő hármat (tetszőleges számok, arányok választhatók). Igenis el lehet fogadni azokat a meghívásokat, ha a másik jó szívből adja, és nem akarja majd felróni (ha meg ilyen típus, minek lennél együtt vele amúgy?).

És igenis egy pár attól pár, hogy közösen meg tudnak oldani problémákat, és meg tudják beszélni őket.

2022. ápr. 2. 16:08
 23/24 anonim ***** válasza:
Nekünk 4 éve bevált ez a megoldás: én interfoodról rendelek vacsorát minden héten a következő hétre, kb 1200-1500 egy főétel és szinte sosem tudom megenni, akkora adagok vannak. A párom meg megrendeli magának a 3500 ft-os sushiját. Nem kell mindig ugyanazt enni, nekünk nagyon bevált ez a külön rendelés, sosem volt belőle konfliktus, sőt, rá is 'szoktattam' erre az olcsóbb étkezésre. Ha főztök, akkor is lehet valami kompromisszum, pl ha együtt vagytok, akkor olcsóbb kaját és ha külön, akkor egye nyugodtan a lazacfilét, azt a heti pár nap együtt töltött időt meg csak kibírja olcsóbb kajákon.
2022. ápr. 2. 17:53
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

"Ha neked 9 ezernyi plusz kiadás gondot okoz, akkor elgondolkodtató, hogy mik a költekezési szokásaid, vagy milyenn a munkahelyed. Viszont ha szeretsz ott dolgozni nem feltétlenül éri meg 10k+-ért elmenni máshova."

Nem havi, hanem heti 9 ezer Ft különbségről írt étkezések kapcsán, plusz heti 6 ezer plusz programokra, ami havi szinten 60 ezer forint.

Azt a részét én sem értem, hogy "nem opció, hogy külön vásároltok ".

Ha sokat vagytok együtt, akkor érthető, hogy együtt esztek, de nyugodtan vásárolhatnátok külön, és mindenki főzhetne azt, amikor a másik nála van, amit mind a ketten szerettek, ugyanakkor számotokra belefér abba a keretbe, amit még jó szívvel tudtok tudtok étkezésre költeni.

Amúgy meg egy kapcsolat alappillére az őszinteség, így ha feszültséget okoz benned ez a helyzet, akkor érdemes lenne megbeszélni, és olyan megoldást találni, ami mindkettőtök számára megfelel.

2022. ápr. 2. 23:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!