Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Keresetkülönbség okozta...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Keresetkülönbség okozta feszültség - mi a megoldás?

Figyelt kérdés
Kajára, mindenre ugyanannyit költötök, de a másik fél magasabb keresete miatt jóval nagyobb életminőséghez van szokva (minőségibb és drágább ételek). Mivel az nem opció, hogy külön vásároltok és külön esztek, ezért kellemetlenséggel fog el, hogy a hó végére a számlátokon jóval alacsonyabb összeg marad, hisz a minőségnek megvan az ára. Persze fel is lehetne hozni, hogy fogjátok vissza a költekezést, de eléggé kellemetlen lenne maga a tudat, hogy a minőségi étkezésen és életvitelen is spórolni kell
2022. ápr. 2. 13:43
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
2 külön lakás fenntartása miatt is ez lehet a helyzet persze, de nem akarnék összeköltözni, amíg nem érzem magam 100%-ig késznek. Gondolom mondanom sem kell, hogy anyagi szempontból havi 80e plusz spórolt pénzzel járna csak nekem az összeköltözés, de az anyagiak önmagában nem elegendő indokok.
2022. ápr. 2. 14:25
 12/24 A kérdező kommentje:
Milyen matekra vagy kíváncsi? Mitől lenne kamu kérdés?
2022. ápr. 2. 14:25
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

"Mivel az nem opció, hogy külön vásároltok és külön esztek"

És miért nem?

Közhely, de igaz, hogy sok mindent meg lehet oldani, csak akarni kell. Persze, ehhez némi hajlandóság is kell, és itt úgy érzem, ez nincs meg.

Én is nagyon válogatós vagyok az étel tekintetében (ami persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy méregdrága cuccokat eszek), de eddig még ebből soha nem volt problémám. Ha úgy volt, megvettem magamnak, amit szerettem volna, és nincs vita. Van önálló keresetem, és tök természetesnek vettem, hogy ha valami egyedire van szükségem, azzal nem a másikat fogom traktálni. Én csöppet erőszakosnak érzem, hogy az egyik fél kvázi kényszeríti a másikat az extra költésre.

De számtalan egyéb megoldás is létezik, ha ettől valami okból irtóztok. Mondjuk az, hogy akkor keresetarányosan szálltok be a költségekbe. Vagy közösen fizettek egy alap összeget, és ő meg megfizeti a többletet. Ha pedig ennyire rugalmatlan, akkor innentől kevesebbszer fog az ízlésének megfelelő ételt enni.

Ne haragudj, de ez tipikus esete annak, amikor valamire lenne megoldás, de ő csakazértis inkább kötekedik. Az biztos, hogy én két hétig sem lennék együtt egy ilyen fukar, és követelőző egyénnel.

2022. ápr. 2. 14:27
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Mivaaan?

Külön éltek, de mégis megnőtt az étkezési költségetek?

2022. ápr. 2. 14:27
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

"Ilyenkor felajánlja, hogy fizeti, csak ez baromira kellemetlen. Elkezdtem már új állás után nézni mindenesetre."

Tehát igazából lenne megoldás, csak te presztízskérdést csinálsz belőle.

2022. ápr. 2. 14:28
 16/24 A kérdező kommentje:
Heti több napot együtt töltünk, így az étkezések jelentős része is közös.
2022. ápr. 2. 14:29
 17/24 A kérdező kommentje:
Igazad lehet, 16-os. Eléggé konfliktuskerülő vagyok, ezért talán túl sokmindenre igent mondok.
2022. ápr. 2. 14:30
 18/24 anonim ***** válasza:
Férfi vagy nő vagy?
2022. ápr. 2. 14:32
 19/24 A kérdező kommentje:
Utóbbi.
2022. ápr. 2. 14:38
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Én eddig azthittem, hogy a kapcsolatunk tok átlagos, de rá kell jojjek, hogy én valami szuper kapcsolatban elek, mióta olvasgatom a gyakorit. Összejöttem a párommal 4 éve majd mikor munkahelyet váltott a volt főnöke nem fizette ki az utolsó bérét. Akkoriban még külön laktunk és megbeszéltük mi legyen, felajanlottam, hogy segítek és mikor az új munkahelyen kapott fizut, visszaadta, de kb azóta közös kasszán vagyunk. Voltak olyan időszakok, hogy keresetbeli különbségek voltak de soha nem okozott ez feszültséget, mindent megbeszélünk, így megy már lassan 5 éve. Nem is értem, hogy a párod elol miért kell szégyellni, elhallgatni vagy rosszul érezni magad egy ilyen miatt. Valószínű te a fejedben nagyobb problémát csinálsz ebből mint ő csinálna. Egyszerűen elmondod azt amit itt leírtál és közösen találtok megoldást. Vagyis én így tennék
2022. ápr. 2. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!