Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Jogos hogy saját számlára...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogos hogy saját számlára szeretném a fizetésem, nem a közösre?

Figyelt kérdés

Mikor megismerkedtem a feleségemmel akkor nem volt folyoszámlám mert kp-ban kaptam a fizetésem. Utána lett egy jobb allasom is, igy lett egy közös számlánk mert a kettőnk fizetéséből lett fizetve minden és igy könnyebb volt mert nem kerestünk sokat, tehát nem fordulhatott az elő hogy egy számla nincs befizetve mert az övén nincs pénz már, enyémen még van vagy forditva. Minden átutalással van fizetve.

Ő most nem dolgozik mert van egy babánk és vele van otthon. Sajnos azt látom hogy semmi terve nincs a jövőre nézve hogy visszamenjen dolgozni. Más ismerősöm 2 gyerek mellett csinál valamit, webáruháza van, avonozik vagy ahoz hasonlo dolgot csinál, vagy dolgozik néhány órát miután a férje hazaért a munkából.

A másik dolog hogy a fizetésemet úgy kezeli mintha az ővé is lenne és ha valamit akarok venni akkor rögtön lehurrogja hogy minek költeném ilyenre a pénzunket. Tavaly egy nagyobb összeget elköltöttem, de hitelkártyára van ami kamatmentes, tehát van időm visszafizetni és fizetem is rendszeresen, ráadásul hétvégi munkákat is vállalok hogy ne legyen gond a visszafizetéssel. Ezt is állandóan emlegeti.

Gondoltam rá hogy saját számlát nyitok és oda kérem a fizetésem, persze ugyan ugy fizetném a közüzemi számlákat, lakashitelt, bevásárlást mint eddig, de ami ebből megmarad azzal én gazdálkodok.

Van megtakaritási számlánk is, ahoz nem nyúlok.

Mikor ezt montam neki akkor fel volt háborodva hogy minek akarom én külön dugdosni a pénzt.

Végülis elhatároztam már hogy megcsinálom a számlát, ugy sem tud ellene semmit tenni, elhagyni nem fog ez miatt csak lehet pár napig nem szol hozzám. Kiváncsi lennék előtte a véleményetekre hogy ti hogyan csinálnátok, illetve a ti családotokban hogyan kezelitek a pénzügyeket.

Apámék külön kasszán vannak de mindketten dolgoznak, a feleségem szülei egy kasszán és az anyja totál olyan mint a feleségem, ugyan ugy mindent az övének tekint, attól függetlenül hogy csak apósom dolgozik 20éve. Szerintem egyik sem a legjobb példa.

2022. márc. 26. 11:43
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
28%
Tuti ide elvált nők írnak. Pedig a legtöbb nőnek ez a célja. Elvetetni magát, aztan a pénz közös lesz.Természetesen szülni gyereket, mert a gyerekkel meg lehet tartani a férfit, vagy függőségi viszonyba kényszeríteni.Már akit. Szánalmasok az ilyen nők és egyre több az ilyen. Lehet elmenni dolgozni beadni bölcsibe a gyereket, nem hal bele se a gyerek se az anyuka. Ja, hogy a munka büdös?
2022. márc. 27. 12:22
 22/39 A kérdező kommentje:

A ferfiak atlag keresete azert jobb mert ok nem elegszenek meg kevesebbel. A nok elvallajak a munkat kevesebb penzert es akar az egesz eletuket kepesek ledolgozni minimalberes allasban. Ez nem a munkaltatok hibaja mert ok csak azt nezik hogyan olcsobb nekik. Ha a nok nem mennek el dolgozni annyiert akkor kenytelenek tobbet adni.

Vannak manapsag kotetlen ideju, otthonrol vegezheto munkak is. Sok ember otthonrol dolgozik es amikor nincs online meeting akkor van ideje elmenni ide-oda, a munkat meg megcsinalja kesobb. Lehetne egy kis vallalkozasa is. Vannak akik maszkokat vartak logoval cegeknek a covid alatt.

O meg azt sem tamogatja hogy en elkezdjek egy vallakozast mert mi van ha csodbe megy vagy be sem indul.

Remeltem hogy talal teljes allast de nem akart es csak panaszkodott hogy nem jo a munka. Vagy az ugyfelekkel van a baj, vagy azzal hogy koran kell kelni, vagy azzal hogy kesobb megy es igy este er haza.

A kerdesre senki nem valaszolt, gondolom akkor mindenki bead mindent a kozosbe es hagyja hogy a no dontson a penzugyek felett. Az en felesegem egy szamlat nem tud befizetni mert elfelejti a hataridot es az adopapirokat sem tudja kitolteni.

2022. márc. 27. 16:53
 23/39 anonim ***** válasza:
56%
Látom, szerinted mindenki hülye, csak te vagy helikopter. Ez esetben kívánok további kellemes vergődést!
2022. márc. 27. 17:01
 24/39 anonim ***** válasza:
90%
Haha, hát ezen mindig röhögnöm kell, amikor a férfiak azon sírnak, hogy a gyerekszülés függőségi viszonyba kényszeríti őket. A nők kiesnek a munkából, legalabb 1-2 évig a férjükre vannak utalva anyagilag, erre a férjek sírnak, hogy jajj, ők függőségi viszonyban vannak? Nem beszélve arról, hogy az anyák munkaerőpiaci értéke állati nagyot zuhan, nem tudnak akármilyen műszakot vállalni, mert reggel el kell vinni a gyereket oviba/suliba, aztán 4-5 között oda is kell érni érte, és vagy a férfi pénzére, vagy a gondozásban való aktív részvételére vannak utalva, különben kb. éhenhalnak. Szegény függésben levő férfiak!
2022. márc. 27. 17:07
 25/39 anonim ***** válasza:
100%
Ezaz, itt a válasz a nők eltérő fizetési szintjére: lusták és nincsenek ambícióik! Köszönjük, hogy most már ezt is tudjuk.
2022. márc. 27. 17:09
 26/39 A kérdező kommentje:
Minek kellene elvinni a gyereket az iskolaba? a legtobb gyerek busszal jar. Engem anno elso osztalyban vittek, utana egyedul mentem.
2022. márc. 27. 17:11
 27/39 anonim ***** válasza:
6%
Szerintem meg nem sokan értik a kérdező problémáját. Csak az van hogy jaj szegény anyuka otthon van a gyerekkel és el kell tartani. Ennyit lát a többség. Oké otthon van legyen is a gyerekkel de ami a kérdező baja azt nem látja senki. Én csinálnék saját számlát.
2022. márc. 27. 17:12
 28/39 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy oké, a feleséged nem a munka hőse, ez van, de komolyan akkor kell ezért csesztetned amikor kisbabátok van?
2022. márc. 27. 17:13
 29/39 anonim ***** válasza:
100%

1. HAT-HÉT évesen elsőosztályos egy gyerek. Azt vágod? Addig akkor mégiscsak lehet rádutalt az asszony?

2. Rohadtul nem jár egyedül egy 6 éves, akkor sem, ha téged hagytak.

2022. márc. 27. 17:15
 30/39 A kérdező kommentje:

Sokan itt sajnaljak hogy szegeny otthon van egyedul a gyerekkel.

Vannak szingli anyukak akik dolgoznak, gyereket nevelnek es fizetik a szamlakat teljesen egyedul. Az en felesegemnek csak a gyerekre van gondja. Ingyen kaja, ingyen lakhatas mert en mindent befizetek, mindig tele a huto es meg annyit sem tehetek meg hogy a sporolt penzembol vegyek az t amit akarok.

Es itt most nem arrol van szo hogy elmennek kaszinozni hanem pl vennek masik autot. Pl most vennek egy fokkal jobbat mint ami van, 1-2 ev mulva masikat ami megint kicsit jobb.

Vettem laptopot nemreg es kivolt akadva rajta. kb 1 heti fizetesembe kerult. Ilyen dolgokon vitazik velem.

2022. márc. 27. 17:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!