Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogos hogy saját számlára szeretném a fizetésem, nem a közösre?
Mikor megismerkedtem a feleségemmel akkor nem volt folyoszámlám mert kp-ban kaptam a fizetésem. Utána lett egy jobb allasom is, igy lett egy közös számlánk mert a kettőnk fizetéséből lett fizetve minden és igy könnyebb volt mert nem kerestünk sokat, tehát nem fordulhatott az elő hogy egy számla nincs befizetve mert az övén nincs pénz már, enyémen még van vagy forditva. Minden átutalással van fizetve.
Ő most nem dolgozik mert van egy babánk és vele van otthon. Sajnos azt látom hogy semmi terve nincs a jövőre nézve hogy visszamenjen dolgozni. Más ismerősöm 2 gyerek mellett csinál valamit, webáruháza van, avonozik vagy ahoz hasonlo dolgot csinál, vagy dolgozik néhány órát miután a férje hazaért a munkából.
A másik dolog hogy a fizetésemet úgy kezeli mintha az ővé is lenne és ha valamit akarok venni akkor rögtön lehurrogja hogy minek költeném ilyenre a pénzunket. Tavaly egy nagyobb összeget elköltöttem, de hitelkártyára van ami kamatmentes, tehát van időm visszafizetni és fizetem is rendszeresen, ráadásul hétvégi munkákat is vállalok hogy ne legyen gond a visszafizetéssel. Ezt is állandóan emlegeti.
Gondoltam rá hogy saját számlát nyitok és oda kérem a fizetésem, persze ugyan ugy fizetném a közüzemi számlákat, lakashitelt, bevásárlást mint eddig, de ami ebből megmarad azzal én gazdálkodok.
Van megtakaritási számlánk is, ahoz nem nyúlok.
Mikor ezt montam neki akkor fel volt háborodva hogy minek akarom én külön dugdosni a pénzt.
Végülis elhatároztam már hogy megcsinálom a számlát, ugy sem tud ellene semmit tenni, elhagyni nem fog ez miatt csak lehet pár napig nem szol hozzám. Kiváncsi lennék előtte a véleményetekre hogy ti hogyan csinálnátok, illetve a ti családotokban hogyan kezelitek a pénzügyeket.
Apámék külön kasszán vannak de mindketten dolgoznak, a feleségem szülei egy kasszán és az anyja totál olyan mint a feleségem, ugyan ugy mindent az övének tekint, attól függetlenül hogy csak apósom dolgozik 20éve. Szerintem egyik sem a legjobb példa.
Feltételezem, hogy a gyereket közösen akartátok! Azt írod, kisbabátok van, tehát feltételezem, hogy még nincs 2 éves, milyen "tervnek" kellene lennie arra vonatkozolag, hogy vissza megy dolgozni? Gondolom, ugyanoda megy majd vissza, ahonnan eljott szülni. Feltételezem azt is, hogy a gyerek körüli teendőket ő látja el egymaga, Ha visszamegy dolgozni, akkor mely feladatokból óhajtod kivenni a részedet? Egy kisbaba 0-24es elfoglaltság, tehát ha innentől kezdve, 12 ora a tiéd, 12 a feleségedé! Merthát ha kiveszi a reszét a pénzkeresesből, neked is ki kell venni a részedet a gyerek/haztartás körüli teendőkböl
Errol itt egy krva sort sem látok...csak, hogy fikázod a feleségedet, aki amiért a KÖZÖS babátokat gondozza egyedül
Az avonozás aztán k*rva sokat fizet, tényleg....főleg h nincs rá kereslet, mert ritka szar minőségü kozmetikumok.
Ja!!!! És a hitel nem csak a tiéd! Mivel vagyonközösség vsgytok!
A hitel az övé is
Nem kap semmit a regi munkahelyetol, kapott valamit par hetig es ennyi. Kulfoldon elunk, itt nincs gyes, anyasagi, se csaladi potlek, tehat tenyleg semmi bevetele nincs.
Korabban sem tetszett ez a nagy kozoskodes, o mindig is reszmunkaidoben dolgozott, remenykedtem benne hogy majd teljes allasban fog dolgozni de heti 2-3 nap munkara is panaszkodott, en meg sokszor 6 napot is dolgozok egy heten.
Tehat en mindig is tobb penzt hoztam haza mint o, viszont mindennek a fele az ove is. Raadasul a tobblet penzt amit kereset azt nem kolthetem amire akarom. Szeretnek egy normalisabb autot, meg is van ra a penz de mindig leszolja az ilyen terveimet mert mi van ha veszhelyzet lesz es kell a penz.
Megjegyzem hogy igy is maradna penz.
Lehetne olyan opcio is hogy beadjuk bolcsodebe. Ha reszmunkaidos allasa lenne, ugyan az mint volt akkor az egesz fizeteset elvinne a bolcsode. Igy nem eri meg, ezert is van itthon a gyerekkel.
Viszont ha teljes allasban dolgozna akkor megerne mert ugy maradna penz. Mas csaladok igy csinaljak ahol a no es a ferfi is dolgozik hogy ledolgozzak a napi 8 orajukat es utana felveszik a gyereket a bolcsodebol.
Nagyon valogatos a munkaban. A diplomajaval nem lehet allast talalni, ezert betanitott munkat vegzett ami alig fizetett. Nekem diplomam sincs es ha annyit keresne o is mint en, akkor siman kitudnank fizetni a bolcsodet es meg jobban is elnenk mint most.
A fo gond az hogy akarmennyit is keresnenk, o akkor is mashogy latja a sporolast mint en es mindent felre akar tenni amit csak lehet. Ha keresek plusz penzt hetvegen az is a csalade pedig a szamlak mindig ki vannak fizetve, van kaja a hutoben.
Ugy latom nem akar dolgozni es otthon is azt latta hogy az anyja nem dolgozik hanem az apja tartja el a csaladot.
A hitelrol annyit hogy ketten vettuk fel es en fizetem. Viszont ha lelepne akkor vinne a haz felet is ha ki lenne fizetve a haz.
A kocsija ugyan ez, tobbet volt munkanelkuli mint amennyit dolgozott miota megvettuk neki az autot, megis az o neven van es o vezeti.
Mikor en megvettem az oreg auto helyett a kevesbe oreget akkor ki volt akadva. Pedig kp-ban kifizettem es kellett megbizhatobb auto amivel munkba jarok. Igy is 7szer tobbet er az o autoja mint az enyem.
Amit irtam is, vannak ismeroseim akik 2 gyerek mellett otthonrol vegezheto munkat csinalnak vagy elmennek hetvegen dolgozni mikor apuka otthon van, vagy pedig hetkoznap delutan.
Rengeteg lehetoseg lenne.
#17 Ez nézőpont kérdése. Engem pl. anyósom tart szerintem túl pénzéhesnek, hogy fölöslegesen túlórázom és társai.
Én sem tartom normálisnak azt, ha a nő otthon van és "semmit nem csinál" (voltam otthon, amíg külföldön nem volt munkavállalásim, nekem az önbecsülésem teljesen tropára is ment, még egy-két év és tök depressziós is lettem volna), de el kell fogadni, hogy a társadalom kb. fele nem így gondolkodik, és köztük is nagyon értelmes, okos emberek vannak (sokan nálam értelmesebbek).
Itt szerintem óriási baj, hogy ez most derült ki a kérdezőnél és eddig nem beszéltek erről. Pedig, ha a csaj talált volna egy olyan pasit aki eltartja, a férj meg egy karrierista nőt, akkor sokkal jobban jártak volna. Vagy, ha előre beszélnek, akkor könnyebben tudnak a gyerek nélkül dönteni és nem érezné egyikük sem magát kényszerhelyzetben. Minél előbb le kéne ülni tisztázni az elképzeléseket, mert nekem a leírás alapján az sem egyértelmű, hogy a feleség tisztában van azzal, hogy ez a kérdezőt zavarja.
Amùgy kérdező, biztos, hogy csak a vagyonod felét viszi a feleség válás esetén?
És ti erről nem beszéltetek a gyerekvállalás előtt? Tudtad előre, hogy mennyi ideig szeretne otthon maradni? És ő azt, hogy te mit gondolsz erről? Vagy csak úgy derült égből jött menet közben a gondolat, hogy neked ez így mégse ok? Akárhogyan is szépíted, amit csinálsz, az a gazdasági fölényeddel való visszaélés. Ha nem tetszik a közösködés, nem kellett volna házasodni, meg családot csinálni. Nem kötelező. Ha viszont már csináltál, akkor vállald, ami ezzel jár. Vagy minimum szólnod kellett volna szerencsétlen nőnek, hogy te csak akkor vagy hajlandó vagyonközösségben élni, ha ő teljes állásban dolgozik kisbaba mellől.
És hiába mutogatsz a hétvégén és délután dolgozó ismerőseidre (akik mindenbizonnyal rohadt sok minőségi időt töltenek együtt, mint család, kackac), kisbaba mellett a nők nem dolgoznak általában, csak ha nagyon muszáj. Ha jól értem, ti nem nélkülöztök, nektek nem muszáj, akkor meg miért siettetnéd a bölcsibe adást? Attól, hogy külföldön korábban kerülnek bölcsibe a babák, nem jelenti azt, hogy az az optimális. Mennyi idős a babátok?
Továbbá frankón azt várod, hogy a feleséged annyi pénzt keressen, mint te?
1. Hiszed vagy sem, a férfiak átlagkeresete és karrierlehetőségei jobbak, mint a nőké, még ha van is néhány olyan család, ahol a nő keres jobban, a sztenderd nagyon nem ez, pláne hogy a gyerek körüli gondokban továbbra is magukra vannak hagyva, hisz a jólkereső férjük ugye nem fog táppénzre menni a beteg gyerekkel! Én januárban összesen 5 napot tudtam vinni a gyerekeimet oviba, az idő többi részében valaki beteg volt (3 gyerekünk van). Februárban covidosak lettünk, szépen sorban egymás után, 2-3 hét megint kuka. Szerinted milyen munkahely az, ahol nemhogy toleráljak, de még elő is léptetnek ilyen háttérrel, hogy jó sokat keressek?
2. Értem, hogy szeretnéd, hogy dolgozzon, de ha gyerek előtt megfelelt neked, hogy annyit dolgozik, és keres, amennyit, akkor miért pont akkor emeled a követelményeidet, amikor épp amúgy is egy nagy feladatot kell (az írásodból ítélve feltehetően egyedül) teljesítenie? El tudod te képzelni, milyen egy babával 0-24-ben? Évekig nem büntetted, amiért keveset keres, csak most, hogy már gyereketek lett, és ezzel extra terheket vállalt? Ez nagyon nincs rendben.
Fontold meg a döntéseidet. A gyerekszületés egy állati szenzitív időszak egy családban, könnyű széthullani. Ha már másokra mutogatás, akkor azt is lásd meg a világban, hogy hány házasság nem éli túl ezt az időszakot. Ilyenkor összekapaszkodni kell, nem széthúzni. És te épp rombolni készülsz, nem építeni a családod.
Amúgy amikor mi a férjemmel a családunkat terveztünk, megbeszéltük, hogy ki mit gondol a bölcsi ideális időpontjáról, és megállapodtunk egy időpontban mindegyik gyereknél, ez általában másfél-két év volt. Kettő ment is bölcsibe, de az egyik gyerekünk a háromból annyira nem bírta a bölcsit, hogy elkezdett miatta fogyni, teljesen befordulni, és 2 hónap után is csak üvöltött, őt végül kivettük a bölcsiből, és vele itthon maradtam 3 évig. A férjem pedig végig egyedüli kereső volt, amiért hálás vagyok neki. Amikor elkezdte mondogatni, hogy hiányzik neki, hogy legyen valamennyi baromságokra szabadon elkölthető pénze, akkor csináltunk mindkettőnknek egy-egy ilyen széfet a revoluton, ahová havonta egy közösen megbeszélt, csekély x összeget elkülönítünk. Azt felőlem el is rulettezhette volna bűntudat nélkül, és én is elszórhatnám, ha akarnám. Nálatok ez nem lenne járható út? Sokkal barátságosabb, és a közös kassza is megmaradhatna. Persze a kocsivásárlást továbbra is meg kellene beszélnetek, meg a plusz munkával járó kiadásokat. Neki is meg kell hallania a te igényeidet, neked is az övéit. Kommunikálni kéne megtanulnotok, nem pedig baba mellett 8 órában dolgozni és különkasszázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!