Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit kellene tennem ebben a stresszes helyzetben?
45+-os hölgy vagyok, férjezett. A hely ahol dolgozom, nem vagyok büszke rá, vendéglátás. Úgy hozta a sors csak vasárnap van szabadnapom, akkor van zárva az üzlethelyiség. Tehát csak ezen a napon aludhatom ki magam.
Rendszeres vita férjemmel hogy siettet, megjegyzéseket tesz. Mit vacakolok ennyit, más asszony délben már tálalja az ebédet. Én meg szeretnék pihenni, legalábbis lassúbb tempóban haladni a tennivalóimmal. Igazából főzni sincs kedvem. Látom ez neki nem megfelelő, csalódott hogy nem azt kapja ételkészítés szempontjából amit várt volna. Mondanom sem kell, én is csalódott vagyok, sokkal több empátiát szerettem volna, netán megérthetné fáradt vagyok. 6,5 éve vagyunk házasok, közös gyerek nincs. Tudom neki is igaza van, de érzem nekem is. Mi a véleményetek az állandó cirkuszolós vasárnapjainkról? Ti mit tennétek helyemben?
Mit gondolsz, ha nem eleve ingerülten állnátok neki ezt megbeszélni, nem lehetne dűlőre jutni?
Együtt vagytok évek óta, csak nem egy pokolfajzat a párod, próbáld meg neki egy nyugodt hétköznapon elmondani, hogy egyszerűen fáradt vagy, és hogy te próbálsz teljesíteni, de egy szinten túl nem megy. Rendben, ő így vélekedik a világról, de csak vele vagy valamiért. Esetleg meg lehetne azt találni, ami még nem sérti a férfiasságát, mégis előrébb mozdítaná az ügyet. Például igen, vásároljon be, meg dolgozzon kicsit a kezed alá, készüljön elő. Ez csak egy példa, lehet, hogy nem életképes, de biztosan lenne rá mód, hogy megkönnyítse a dolgod még úgy is, hogy főzni nem hajlandó. Ezt csak ti tudjátok kisakkozni.
"otthon szeret "rendes" magyaros kajákat enni. Másik gond hogy hétfőn és kedden még annyi időm sincs, ezért három napra főznöm kell neki."
Ő ... szeret ..., neked 3 napra főznöd kell neki.
És te hol vagy a képben? Te mit szeretsz? Neki mit kell miattad/érted tennie?
A 13-as jól írja. Cseléd vagy, a férjed elvárja, hogy kiszolgáld. 3 napra előre főzöl neki, ne már! Nem tud magának összedobni gyorsan valamit, vagy elmenni egy pizzériába?
A problémád túlmutat azon, hogy vasárnap piszkál, sürget. Azt is el tudom képzelni, hogy nem is téged szeret, hanem azt, hogy kiszolgálják. Neki ez így baromi kényelmes. Az, hogy neked megterhelő, és fárasztó, azt magasról leszarja.
Tényleg ennyire tartod csak magad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!