Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Depresszióval vagy szorongássa...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Depresszióval vagy szorongással küzdők, ez mennyire van hatással a párkapcsolatodra?

Figyelt kérdés

Nekem a szorongás a fő problémám, és félek hogy előbb utóbb rá fog menni a kapcsolatom erre. Vannak jobb időszakaim, akkor minden rendben, ugyanaz az életvidám nő vagyok, akit megismert, de egyre hosszabbak a szorongós időszakok. Ilyenkor nem vagyok önmagam, csak a negatívat látom, irracionális gondolataim vannak, nem lehet beszélni velem. Próbálom tartani magam, de nem egyszerű. Ráadásul ilyenkor a szexualitás része sem megy, képtelen vagyok rá. Sajnálom a párom, hogy ezen kell átmennie.

Van valakinek tapasztalata ilyen téren?

2022. márc. 8. 12:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
42%

Fuh, hát nekem már az hatalmas előrelépés lenne, ha tudnék párt találni, de a szorongás eléggé megnehezíti azt is. Adhatnál tippeket, neked hogy sikerült...

N31

2022. márc. 8. 12:53
 2/11 anonim ***** válasza:
57%
sose volt kapcsolatom miatta xd
2022. márc. 8. 12:54
 3/11 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen arányban vannak a jó/rossz időszakok, és a rossz időszakok mennyire rosszak. Szerintem az átlagember a párja "szokványosan mély" depresszióját legfeljebb 2-3 évig képes normálisan elviselni. Egyszerűen bármennyire szereted a másikat és szeretnéd, hogy boldog legyen (és boldogok legyetek), igyekszel támogatni és mellette állni, ha nincs javulás, az egy idő után sajnos ki fogja kezdeni a kapcsolatot. A végén pedig azon kapod magad, hogy a saját lelki egészséged is kezd komolyan rámenni arra, hogy egy depressziós emberrel élsz együtt. Úgyhogy a saját életed és a párkapcsolatod érdekében is érdemes segítséget keresni.
2022. márc. 8. 12:59
 4/11 anonim ***** válasza:

1: Tudom, nem nekem szólt a tipp része, főleg annak a tudatában (is), hogy szintén szingli vagyok, de nem lenne célszerű inkább a szorongásos részt ledolgozni, hogy utána ne azon bukjon meg egy jónak ígérkező lehetőség, mert a kisugárzásod esetleg elárulja, hogy nincs minden rendben? :)

Én így tennék. :)

Mitől szorongsz? Mi váltja ki ezt? Ez szól a kérdezőnek is.

2022. márc. 8. 13:30
 5/11 A kérdező kommentje:
Alapvetően én egy elég szociális ember vagyok, amikor nem vagyok szorongós időszakban. Az ismerkedéssel sosem volt probléma, a barátaim és a környezetem egy pozitív emberként ismer, csak ha jön egy rossz időszak, akkor a velem élő ember előtt már nem tudom úgy tartani magam. Az utóbbi pár évem jó volt, nem igazán jelentkezett a szorongás, ekkor ismerkedtem meg a párommal. Csak most sok rossz dolog történt, rengeteg változás, családi problémák, elvesztettem a munkám, és ráadásul ez az egész bizonytalan gazdasági és politikai helyzet is rátesz, nem tudom mit tartogat a jövő. Nagyon rossz, hogy nincs munkám, nem érnek ingerek, haszontalannak érzem magam. Egész nap itthon ülök, aggódok és agyalok. Kilátástalannak látok mindent, sokszor felkelni sincs kedvem reggelente. Vannak azért jobb napok, de már sajnos ez a kevesebb. Régebben jártam pszichológushoz, ő állapította meg a szorongást, erősen gondolkodom rajta, hogy újra el kellene kezdenem járni, csak így munkanélküliként nem szívesen költenék erre. :(
2022. márc. 8. 13:42
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekem nem okozott sosem problémát a depresszió. Viszont ha nem tettek boldoggá, könnyes szemmel isten hozzádot mondtam és kiléptem a viszonyból. Ezek után nehéz volt regenerálódni emberileg.
2022. márc. 8. 13:45
 7/11 anonim ***** válasza:

#4 igen, mindenképp akarok menni pszichológushoz. Eddig sajnos nem tudtam, mert pár hónapig nekem sem volt állásom, előtte pedig elég rosszul kerestem, és nem fért bele az a 10-14 ezer Ft alkalmanként. Most megint van munkám, úgyhogy jelenleg épp szakembert keresek.

Vicces, mert tegnap felhívtam egy pszichológust, hogy foglaljak nála időpontot, de annyira bunkó és lekezelő hangja volt, hogy Csernus elbújhatna mögötte. Nem tudom, ilyen jellemmel hogy tud egyáltalán dolgozni.

2022. márc. 8. 14:04
 8/11 anonim ***** válasza:
7: Államin nem gondolkodtál? Én pont ma voltam a szakrendelőben (Velence, nem Pest) és a szomszéd ajtónál ki voltak írva a dilidokiknak a nevei. :) Mivel a mai bemenetelem (proktológia 😔) egyik okozója a pici szorongásom (sokat javultam önfejlesztéssel, de lehet van egy szint ahová elkélne segítség), el is gondolkodtam erősen azon, hogy elindulnék ezen az úton is. :)
2022. márc. 8. 14:15
 9/11 anonim ***** válasza:

#8 arra is gondoltam, csak ott két ellenvetésem volt

-még a fizetős dokiknál is állandóan teltház/várólista van, már nemtom hányadikat hívom fel, vagy csak akkor van szabad időpontjuk, amikor melóban vagyok - szóval emiatt arra gondoltam, hogy állami ellátásban még durvább a helyzet

-kicsit tartok tőle, hogy kiégett orvosok vannak, akik türelmetlenebbek vagy bunkóbbak, mint magánrendelésen

De amúgy nem biztos, hogy ez igaz.

2022. márc. 8. 14:47
 10/11 anonim ***** válasza:
Ameddig nincs pszichológusod, vannak csoportos ülések, művészetterápia szakkör jellegű szerveződések, esetleg azokra is érdemes lehet ellátogatni.
2022. márc. 8. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!