Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miben nyilvánul meg a tisztelet egy kapcsolatban? Mi az amit adsz/amit elvársz? Mik tartoznak ide? Írnátok példákat?
Egyénfüggő.
Ha vki pl idegesen mocskosan beszél az a típus, a tisztelet abbam nyilvánul meg a párjával szemben hogy vele nem beszél csúnyán idegesen sem.
Ha vki lusta diszno es szeret hemyélni, annal abban nyilvánul meg a tisztelet hogy a párjának viszont segítőkész, megerőlteti magát.
Ha vki otthon ülő magányos típus, abban látszik a tisztelet hogy de a párja kedvéért azért meg-megmozdul es elmegy pl rokonlátogatásra vagy bármi.
Tehát amikor vki a párja kedvéért visszafogja magát, vagy a pátja kedvéért tesz vmit amit amugy mással szemben nem tenne meg
Én pl tisztelem annyiban a párom hogy soha nem merném kritizálni nem lesem a hibáit, nem szólok bele hogy uristen hova tett le egy poharat a konyhában, meg hogy néz ki a képén egy anyajegy stb
Velem szemben viszont gyakorta kapok kritizálást, hogy miert kávézom netezem én reggel olyan tré biztos függő vagyok. Én speciel nemhogy számon nem kérném a párom aprobb cseprobb szokásai miatt, hanem még csak eszembe sem jut gondolatban sem a másikat igy kritizálni "undorkodni tőle" vagy "fikázni"
Azt várom, amit adok is:
1. Ha baja van velem, velem beszéli meg, nem az anyjával, nem jóskapistával, nem xy haverral. És megbeszéli! Tehát nem nekiáll szidni, elhordani mindennek, stb., hanem szépen elmondja, hogyan érez, mi a pontos baja, ha van ötlete a megoldásra, akkor azt is elmondja.
2. Megtisztel azzal, hogy én vagyok az első számára, ha már együtt élünk és együtt tervezzük a jövőt. Ez nem azt jelenti, hogy építse le a szociális kapcsolatait, isten ments, de ne mondja le egy hatszázadik haver miatt a megbeszélt programunkat, ne ugorjon anyuci/apuci első szavára mindent felborítva, amennyiben nem vészhelyzetről van szó, stb.
3. Az olyan döntéseket, amik rám és a kapcsolatunkra is kihatással vannak, megbeszéli velem.
4. Figyelembe veszi az én igényeimet is, nemcsak azt teszi, ami neki kényelmes. Nekem pl. a szeretetnyelvem az ajándékozás, a páromnak nem, de igyekszik megtenni, ami tőle telhető. Neki meg a testi érintés az, belőlem meg ez nem jön természetesen, de igyekszem tudatosan figyelni, hogy megadjam, amire szüksége van, nem pedig lesöpröm az asztalhoz azzal, hogy fogadjon el így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!