Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagymamáink korában ciki volt, ha a nő idősebb, mint a férfi?
Van ez a fiúk később érnek dolog, de szerintem ez egyrészt egyén függő, másrészt 25 felett szerintem egyre jobban "beérjük egymást". Nekem is fiatalabb a barátom 2 évvel, egyik barátnőm barátja 3 évvel fiatalabb, anyukám is idősebb egy évvel apukámnál, meg még van a környezetemben egy két ilyen felállás. Igazából ritkán lepődnek meg ezen nálam idegenek. Na de azért jutott eszembe ez a kérdés, mert egészségügyi cégnél dolgozom és adatokat rögzítek a rendszerben, sokszor jönnek házaspárok együtt vizsgálatokra és akkor látom a születési dátumokat. A 30-as, 40-es, 50-es években születetteknél még az sincs, hogy csak pár hónap lenne köztük, 2-10 év simán van a férfi javára, de olyan sosincs, hogy a nő lenne idősebb. Szerintem amúgy az nagyobb különbség, nem csak korban, mindenben, ha a férfi 10 évvel idősebb, mintha 1-2 évvel fiatalabb lenne. De persze ezt ők tudják.
Csak érdekelne, hogy régen ez fontosabb dolog volt, mint amilyen fontos ma? Minthogy a nő úgy vette fel csak és kizárólag a férje nevét, hogy Kovács Istvánné.
Kétlem. Szerintem a legtöbb sztereotipia ami a régi időkről kering, alaptalan modernkori hülyeség.
Pl az is kitaláció hogy régen a nőnek nem volt beleszolasa abba hogy kihez menjen hozzá, és mindennapos volt, hogy 14 éves kislányokat vettek feleségül felnőtt férfiak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!