Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit érdemes tenni, ha elhanyagolnak?
Kezdem úgy érezni, hogy a barátnőm nem a dolgait igazítja úgy, hogy velem tudjon lenni, hanem akkor van velem, amikor épp nincs dolga a családdal, barátokkal, stb. Ez a kapcsolatunk elején sem volt máshogy, de az idő előrehaladtával többre vágyom, komolyabbra, nagyobb elköteleződésre, és fel is gyűlnek bennem az apróságok.
Amikor én fordítva voltam ilyen helyzetben, és a barátnőm veszekedett velem pont ugyanezért, akkor pont az ellenkezőjét váltotta ki belőlem. Dühös voltam rá, mert miatt mondtam le egy eseményt, ami fontos lett volna. Nem azért szerveztem meg egy programot, mert vele akartam volna lenni akkor, hanem azért, hogy ne sértődjön meg újra. Tudom, hogy ez szörnyen hangzik, mégis ezt váltotta ki belőlem, amikor arról panaszkodott, hogy nem fordítok rá elég figyelmet. Kényszerintézkedéseket. Én nem akarom, hogy ő is ezt érezze, mert az pont a kapcsolat végéhez sodorna minket. Viszont azt sem akarom, hogy egy nap közöljem vele, hogy szakítani akarok, mert ez nem megy nekem tovább. Ő pedig jogosan nem fogja érteni, hogy ez miért egyik pillanatról a másikra jött.
Szóval mi a megoldás?
Kommunikáció.
Nem kell ujjal mutogatni egymásra meg veszekedni.
Mondd azt, amit gondolsz: Eszter, az idő előrehaladtával többre vágyom, komolyabbra, nagyobb elköteleződésre. Szeretném, ha több időt töltenénk együtt.
Aztán kell egy konkrétum: heti kettő helyett legyen három nap, csináljatok közös programot, stb.
Az is megoldás, ha te kezdeményezed a közös programot: Gyere át, főzzünk együtt, aztán itt alszol. Na?
Van két mozijegyem.
A hétvégén nincs kedved társasozni?
Stb, stb.
Valóban a beszéd és aztán a cselekvés az egyetlen értelmes mód, de mivel már az elejétől kezdve ilyen, sok esélyt nem adok hogy hosszan húzzátok ezt még.
"Én nem akarom, hogy ő is ezt érezze, mert az pont a kapcsolat végéhez sodorna minket"
Már ott vagytok fiam.
Addig kell mondani a másiknak, mi a bajod a viselkedésével, amíg kedvesen és szeretettel tudod mondani. Amikor már sértődötten és feldúltan mondod (hisztizel), akkor már későn szóltál.
Ill. aki meg csak sértődötten és hisztizve tud szóvá tenni dolgokat, attól meg menekülni kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!