Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennétek a helyemben?
Sziasztok! A szituáció teljes átlátásához leírom az egész sztorit.
36 éves férfi vagyok, elvált. Az előző házasságomban 3 fiam született a két nagy él velem. Tavaly novemberben összejöttem egy hölggyel, akit azóta nagyon megszerettem, mondhatom, hogy beleszerettem. Neki két gyermeke van. Mikor összejöttünk ő frissen lépett ki egy, elmondása szerint mérgező, számára már terhes kapcsolatból, ami 2 évig tartott, de már hónapokkal a szakítás előtt túl volt már rajta. Közben úgy döntöttünk, hogy összeköltözünk. Hozzám költöztek, mivel nálam van annyi hely, hogy kényelmesen elférünk. Vannak momentumok, amik mindenki részéről bizonyos rugalmasságot igényelnek, de abszolút megugorható. Idáig minden szép és jó, akár tündérmesébe illő is lehetne a dolog, de itt jön a jól ismert DE!
Tegnap este beszélgettünk és elmesélte, hogy ráírt a korábbi fiatalember és egy csomó közös képükkel megbombázta. És elbizonytalanodott. Hogy valóban én vagyok-e az igazi? Valóban jó ötlet volt-e különmenniük, velem összejönnie, összeköltözni. Összezavarodott.
Mikor frissen a válás után társkeresésbe kezdtem mindenkinek az volt az első kérdése, hogy túl vagyok-e már a kapcsolatomon. Akkor ez nagyon idegesített, de most rá kellett jöjjek, hogy ez egy teljesen legitim kérdés.
Én nagyon szeretem őt, de életem során megtanultam, hogy a szerelmet kierőszakolni nem lehet bármennyire is szeretném. Küzdenék érte, de ez olyan megerőszakolós nekem.
Ugyanakkor elmondása szerint minden téren hozom azt, akire vágyik, és nem akar elveszíteni, mert nem akarja, hogy egy ilyen férfi másé legyen rajta kívül.
Arra gondolok, hogy lehet, hogy ez csak megfutamodás részéről. Egy teljesen új szituációban találta magát, így csalogató lehet számára a langyos szar, amit már ismer. Ez viszont annak ismeretében nagyon furcsa, hogy nála ambiciózusabb nőt még életemben nem láttam. Nem az a fajta, aki beszarik az első felbukkanó akadály láttán.
Fogalmam sincs mit tegyek. Nagyon jól esik, hogy ilyen mélységig beleavat az érzelmeibe, gondolataiba, ugyanakkor nagyon megvisel. Ez most egy nagyon nagy törést okozott bennem.
Ti mit tennétek ebben a szituációban.
Erősen elgondolkoznék, hogy miért most térek észhez! 2 hónapja ismeritek egymást, van 5 gyerek a képben. Ennyi idő alatt össze sem ismertettem volna a gyerekeket, nem hogy összeköltöztettem volna 2 családot.
Gondolom, megörült, hogy 2 gyerekkel van hova költöznie, szó sem volt nála nagy szerelemről. Mindketten nagyon felelőtlenek vagytok!
Van igazság a 3-as hozzászólásában. Ha valaki elvállik, mert rossz a kapcsolata, majd összeköltözik egy olyannal, akit szeret, az nem megy vissza a régi kapcsolatba, mert tudja azt, hogy az milyen volt és miért jött el onnan. Az emlékekkel és a szép dolgokkal lehet hívogatni, csalogatni a másikat, de én azt gondolom, azért a sötét múlt is ott van mellette, amire az ember nem szívesen gondol vissza. Mindig csak a szépre gondolunk. Egy tény, ha így megingott, pár kép és emlék láttán, akkor az irántad érzett, kimutatott dolgok nem 100%-ak.
Lehet szeret és jól érzni magát veled, de ilyen esetben nem inog meg az ember.
Szerintem most jött rá, hogyha elszalad a problémák elől, attól még nem oldódnak meg és utólag úgy érzi talán nem megoldhatatlanok az exével, valami miatt hiányzik neki az a kapcsolat.
Helyedben várnék és pár nap múlva újra szóbahoznám, hogy mit szeretne a barátnőd. Hogyha még mindig nem tudja mit akar, szakítanék.
5-ös vagyok! Attól még a jelenlegi páros lehet teljesen más beállítottságú és valóban esze ágában sincs visszamenni vagy meg sem fordult a fejébe. Már elvele azt is nagy megbecsülést ad, hogy nyíltan beszél róla, őszintén veled! Ez is már óriási bizalmat kelle(ene) adnia neked.
Lehetséges, túl aggódalmas vagy. Bőven leírtad, de azt vedd figyelembe, hogy itt a kommentelők teljes mélységébe nem látnak bele a kapcsolatotokba és csak a leírtakra tudnak támaszkodni. Adhatnak telejesen rossz tanácsot is, de akár tovább erősíthetnek a bizalom területén.
4-essel nagyon egyetértek.
Novemberben ismerkedtetek meg? Hát igen, én is kb. ott tartanék, hogy most akkor kölcsönösen ismerjük meg egymás gyerekeit is. Nem ám az összeköltözésnél tartanék! Azt egy évnél hamarabb semmiképp se tenném, de inkább még később.
Nézd, te egy ingatag alapra építettél házat. Most várhatod, hogy összedől vagy megmarad. Ha netán összedől, akkor legközelebb a GYEREKEID ÉRDEKÉBEN ne diktálj ilyen gyors tempót a pároddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!