Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kell "tököt növeszteni"?
Értem a kifejezést, nyugi. Inkább arra lennék kíváncsi:
- mikor tanácsoljátok
- hogyan kell a másikhoz viszonyulni egy párkapcsolatban (mindig szépen megbeszélni a dolgokat vagy valamikor kell kicsit "erőszakosabbnak", dominánsabbnak lenni)
- aki érzelmes, sosem emeli fel a hangját, minden feszültséget okozó dolgok meg szeretne beszélni a párjával, az töketlen?
- két teljesen egyenrangú értelmes, érzelmes ember támogató szövetsége egy párkapcsolat vagy szerintetek létezik valamilyen szintű alá-fölérendeltség, és jól van ez így
A "növessz tököt" kétszavas megoldás háttérgondolatait szeretném megismerni az egyes embereknél.
A nőként síró vagy folyamatosan lelkizni akaró férfi nekem sok. Nem arról van szó, hogyha meghal valaki ne könnyezze meg, de azért ha összeomlik, meg depizik, meg hisztizik, na azt ne.
Inkább káromkodja ki magából ha baja van, de nekem ne kezdjen bőgni meg ilyenek.
Számomra a "növessz tököt" azt jelenti, hogy döntsd el te magad, hogy hogyan tovább, és akár végigviszed, amit eldöntöttél, akár megváltoztatod, vállald a következményeit, és ne félremagyazázz.
Pl. ha tetszik egy nő az ismeretségi körödből, akkor merj odamenni hozzá, beszélgetni vele, bókolni neki, merd elhívni valahova még akkor is, ha benne van a pakliban, hogy neki Te nem jössz be, kinevet vagy bármi.
A töknövesztés nekem semmiképp nem egyenértékű azzal, hogy domináns, erőszakos vagyok. Lehet a férfi határozott, és szükség is van rá bizonyos esetekben (pl. ha valami gyengébb minőségű dolgot akarnak ránk tukmálni, és a nőt egyedül simán meggyőzné az eladó, de én ott vagyok, és nem erőszakosan, de határozottan kitartok az eredeti álláspont mellett), de hangot felemelni ekkor sem szükséges.
Ha igazam van, akkor normális hangon - vagy inkább még egy picit nyugodtabban is, hogy ne fokozzam a feszültséget - is lehet érvelni. Ha pedig nincs igazam, vagy nem tudom, hogy biztosan igazam van-e, és erre épp a vita során ébredek rá, akkor azt is be kell látni és tudatni kell a partnerrel is. És ez is a töknövesztés eredménye.
Szerintem van minimális alá-fölérendeltség, pl. amikor a szerelmem kedvére teszek, akkor kicsit önként is alárendelem magam. A fölérendeltséget pedig nem kiharcolom/rákényszerítem, hanem megkapom akkor, amikor ő rendeli alá magát nekem, mert ő tesz az én kedvemre. De minkét esetben mindketten boldogok vagyunk, mert nekünk jó az, ha a másiknak jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!