Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem szerint sokat panaszkodok? Ez nekem nagyon bántó, nem tudom, mennyire lehet igaza. Második babánkat várom, 6. hónap végén járok. A 20 hónapos tesó mellett nyilván nehezebben bírom, mint az első várandósságot.
Ilyen esetben nem indítjuk be a gyerekgyàrat.
Hajt a CSOK, vagy mi a manó van?
Mosogatógép, robotporszívó... Férj dolgozik, de ha otthon van, játszik a gyerekkel. Főzni sem kell. Sokan cserélnének veled.
N
Hm, sok praktikus tanácsot kaptam, köszönöm! :D
Persze, biztos vannak nálam sokkal nehezebb helyetben gyermeket nevelő nők. Mindig van rosszabb, de általában mindenkinek a saját problémája a legfontosabb, szóval ettől hosszútávon nem fogom jobban érezni magam.
Úgy látom, a válaszadók közül nem soknak van fogalma arról, mivel jár a terhesség lelkileg és fizikailag (Neked köszi, utolsó válaszoló!) Amellett, hogy nem szakadok bele a házimunkába, összerakom a bútort, ha kell, pakolok/selejtezek, nyilván mindig van meló egy házban (aki háztartást vezet, az tudja). Első terhességem alatt kapáltam is nagy pocakkal (de hát ez kit érdekel, nem nagy dolog).
Mindig van olyan, aki azt mondja, manapság minden könnyebb, régen sokkal nehezebb volt, mégse panaszkodtak az anyukák. Nem volt ennyi gép, az biztos, de általában a nagyszülők már nyugdíjasok voltak, sokkal többet tudtak vigyázni a nagyobb gyermekre. De ebbe nem akarok most belemenni, hosszasan lehetne fejtegetni a generációs különbségeket.
Miért kellett a második gyerek? Mert mi a kis korkülönbséget tartjuk ideálisnak. Imádom, hogy manapság azonnal a csokkal és társaival vagdalkoznak egyesek, ha valaki kistesót vállal :D Pedig ez "régen" is így volt megszokott...
Első terhességem alatt még félig albérletben, félig a szüleimnél laktunk, totál másak voltak az életkörülményeink, házimunka és társai nem voltak ennyire az én nyakamban. Tisztában voltam vele, hogy a párom nem rajong a takarításért, de én is előre tisztáztam, hogy nem vagyok konyhatündér. Nem árultunk egymásnak zsákbamacskát, de mindenre nem is lehet előre felkészülni. Minden kapcsolatban vannak olyan dolgok, amikben mindkét félnek fejlődni, csiszolódni kell, nekünk ez az.
Na erre meg majd azt írjátok, hogy minek védem, ha előbb még panaszkodtam :)
Azért igyekszem kevésbé negatív lenni, biztos vannak nálam talpraesettebb anyukák, akiktől tanulhatnék, valoszinűleg a saját frusztrációimat is rendbe kéne tennem.
"Miért kellett a második gyerek? Mert mi a kis korkülönbséget tartjuk ideálisnak. Imádom, hogy manapság azonnal a csokkal és társaival vagdalkoznak egyesek, ha valaki kistesót vállal"
Mert a férjed (a te leírásod alapján) ALKALMATLAN férjnek és apának. Nem a kis korkülönbséggel született tesó a gond, hanem hogy ilyen "férfinak" minek szülsz, akiről tudod hogy haszonállatnak néz kb...
"Miért kellett a második gyerek? Mert mi a kis korkülönbséget tartjuk ideálisnak. "
Akkor ne panaszkodj, hiszen megvan a kis korkülönbség. Ezzel viszont járnak kevésbé kellemes dolgok is terhesen.
"haszonállatnak néz"
Édes istenem! Még monitoron keresztül is érezni a sötétséget, és a depressziót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!