Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Határok kijelölése?

Figyelt kérdés
Állítólag én azért rontom el mindig a párkapcsolataimat, mert túlságosan konfliktuskerülő (gyáva?) vagyok ahhoz, hogy a határokat kijelöljem, amik pedig mindenkinek fontosak. Hogy kezdi el ezt az ember, ha már nem olyan fiatal? Könyv, tanács e témában? Kösz! 45f
2022. jan. 25. 22:01
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
78%

Először is érdemes lenne átgondolni,hogy ugyanazokat a problémákat tapasztalod e?

Magadban kell először tisztázni,hogy mi az,ami miatt nem akarsz vagy nem mersz szólni.

Szerintem fontos dolog,hogy először magadban tegyél rendet,hogy mit szeretnél és mit biztosan nem.

Legtöbb esetben nem feltétlenül konfliktus az,ha valamit közölni akarsz a másikkal.

Először elég ehhez egy beszélgetés is.

Ha ez valakivel nem működik,akkor nem sok értelme van kapcsolatban gondolkodni,mert később ez csak halmozódik. Ott viszont már rendszeres az, amiről te is írtál.

2022. jan. 25. 22:08
 2/21 anonim ***** válasza:
41%

Én is férfi vagyok, de nem értem, hogy gondolod ezt a határjelölést?!

Fölemeled az egyik lábadat és vizelsz egyet mint a kan kutyák, hogy mindenki tudja, az a te területed?

2022. jan. 25. 22:09
 3/21 anonim ***** válasza:
22%

Gondolom mindkettőtöknek van már lakása +40 évesen. Innentől a szabály egyszerű. Az ő lakásában az ő szabályai, nálad a tieid érvényesülnek, az észszerűség határain belül.

A határ pedig mindkettőtök bejárati ajtaja. Azon belül a tulaj szabja meg mennyit enged.

2022. jan. 25. 22:10
 4/21 anonim ***** válasza:
54%

Ez egy vicc, milyen könyvet keresel?

Azt kell tudnod, hogy mi tesz boldoggá, mi az, amit nem tudsz elfogadni! Nyilván rengeteg dolog van, ami kompromisszum kérdése, de ami nem, azt ki kell fejezni.

2022. jan. 25. 22:15
 5/21 A kérdező kommentje:
Kösz, valahogy én e téren "lyukas" vagyok, első körben próbálom elképzelni ezt az egészet. Nem szívesen mondok negatív dolgokat másoknak. Tudom, ez kóros, jártam is, most is fogok járni terápiára, ott is fel fogom tenni ezt a kérdést, de addig is az internet bölcsessége is érdekel.
2022. jan. 25. 22:39
 6/21 anonim ***** válasza:
66%

Nem feltétlenül úgy kell ezt csinálni,hogy negatív dolgokat mondasz.

A saját véleményed,a neked fontos dolgok nem negatív dolgok.

Nem kell addig várni,amíg olyan mértékben gyűlik benned feszültség egy helyzet miatt,hogy úgy érzed ezt már normálisan nem lehet közölni.

2022. jan. 25. 22:42
 7/21 anonim ***** válasza:
33%

Van egy tök jó szó: NEM.

Gyakorold!

2022. jan. 26. 00:55
 8/21 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, hogy példákat kérek, Tudnátok írni, hogy hogy sikerült egyeztetni olyan dolgokról, amit máshogy szerettek, és hogy sikerült egyezségre, kompromisszumra jutni? Kösz az eddigieket is!
2022. jan. 26. 09:01
 9/21 anonim ***** válasza:
Nem lenne jobb,ha te írnál példákat,hogy mit nem tudsz elérni?
2022. jan. 26. 09:35
 10/21 A kérdező kommentje:
Példákból jobban megértek dolgokat. De írok egyet: Nem párkapcsolat: egy kollégám elkezdett kekszet rágni hobbiból a mellettem levő széken. Minden nap, órákon át. Én képtelen voltam szólni neki, hogy ezt nem bírom elviselni, hogy meg tudnám ölni emiatt. Kb. egy-két év múlva ő érezte meg, hogy valami bajom van, és kipaszirozta belőlem, hogy képes legyek elmondani neki. Iszonyú nehéz volt lelkileg még így is megtenni. Tudom, hogy ez béna, gáz, stb. A párkapcsolatban is vannak dolgok, de azokra most nem is akarok gondolni. Ott szerintem magam számára se merem megfogalmazni, hogy mit szeretnék. Hogy nekem szabad lenne ez. ???!! Totál hülyeség, csapda tudom, eléggé gyűlölöm magam emiatt. Emiatt a fantáziába menekülök. Tán majd a terápia.
2022. jan. 26. 09:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!