Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek normális, jogos, hogy még mindig tart a csalódottságom, sértődöttségem? Többi lennt?
Barátnőmnek van egy rossz szokása, mindig amikor egy bizonyos témában mindkettőnk álláspontot foglal ő mindig makacsul védi a saját igazát és nem egyszer fordult elő, hogy annyira magabiztosan védte az igazát, hogy még engem is sikerült elbizonytalanítania és végül én is az ő állaspontján voltam. Végül persze 5ből 4 szer nekem lett végül igazam. Ő ezt mindig is elismerte, sőt még volt is, hogy ő szólt nekem, hogy "hé, bocsi, neked volt végül igazad" pedig el is hallgathatta volna hogy ne derüljön ki, hogy végül nem neki lett igaza.
Amikor egy ilyen eset már sokadjára fordult elő, hatalmas sértődöttség és csalódottság lett rajtam úrra mert realizáltam valamit: egyszer sem fontolta meg az én álláspontomat még azokután se, hogy tudta, hogy már egy csomószor nekem lett végül igazam. Hirtelen minden átsuhant az agyamon: "hülyének néz? Nem ad a szavamra? Azért hajtja mindig a saját igazát mert úgy van vele, hogy nekem biztos nincs igazam ezért csak neki lehet?"
Megkérdeztem, hogy mégis miért nem fontolta meg egyszer sem az igazamat amikor elvileg okosnak is tart és ezt meg is szokta jegyezni. Azt mondta, hogy önbizalomhiányból fakadóan mindig makacsul védi az igazát, mert nem akarja azt a látszatot kelteni, hogy gyenge és nem áll ki az igazáért. Mondta hogy ez egy rossz szokása csak eddig még senki sem hívta fel rá a figyelmét.
Nagyon szeretjük egymást és ezt már rengeteg tettel, szóval bizonyítottuk már egymásnak, csak egyszerűen kialakult egy kép róla a fejemben miszerint nem tart annyira, hogy megfontolja az álláspontomat. Nem szeretném, hogy az incidens miatt feszültség legyen köztünk, de egyszerűen félek attól, hogy nem tartott annyira, hogy megfontolja az álláspontomat.
Mondta egyébként, hogy máskor ha mindkettőnk állaspontot foglal egy bizonyos témában, máskor hátralép és megfontolja az én álláspontomat is mielőtt makacsul az igazát védi.
Bánja a dolgot, bocsánatot is kért, meg is bocsátottam neki csak félek, hogy egész eddig hülyének nézett meg félek, hogy a sértődöttségem rá megy a kapcsolatunkra
Túlgondolom szerintetek? Jogos hogy már napok óta megvagyok rá sértődve?
"elfogadja azt és nem vált ki belőle rossz érzést"
", mert nem akarja azt a látszatot kelteni, hogy gyenge és nem áll ki az igazáért. "
Erre utaltam:
"Amugy az is ptimitiv emberekre vall hogy kevesebbnek érzik magukat akkor ha nem nekik van igazuk"
Van egy mondás is
"A tudós gyakran kételkedik, a tudatlan ritkán, a bolond soha."
Valamint ha érdekel:
Értem
Barátnőm viszont nem érzi magát kevesebbnek, ha kiderül végül, hogy nincsen igaza. Teljesen elfogadja és elismeri azt. Hogyha nagyon kiáll az igaza mellett akkor is meglehet győzni arról, hogy nincsen igaza, hallgat az érvekre illetve ellenérvekre.
Ha nagyon védi az igazát akkor az azért van mert valamire tényleg úgy emlékszik.
Ne legyetek állszentek, azt ne mondjátok, hogy még nem volt veletek olyan, hogy valamibe nagyon biztosak lettetek volna..
14-es! Ennyi erővel téged is lehet hülyézni azért mert nem fogod fel amit szajkózok!
Az igazi Hülye ember a végtelenségig hajtja az igazát, és lehet neki bármennyi észérvet felhozni arról, hogy nem neki van igaza! A barátnőm nem ilyen. Egyszerűen csak túlságosan kiáll az igaza mellett, és neki is sokszor volt már igaza. Viszont azt is beismerte már, hogy ez egy rossz szokása. Viszont egy cseppet sem érzi kevesebbnek azért mert nincs igaza
Mi szívesen vitázunk kultúráltan, csak valamikor nem alkalmazzuk és csak védjük az igazunkat, én meg vagy elbizonytalanodok vagy nem
Ebben még mindkettőnknek fejlődnünk kell
És szeretjük egymást
Köszi a jó tanácsot ❤️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!