Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Férfi-nő barátság nincs, de...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfi-nő barátság nincs, de késnek exszel való barátság van?

Figyelt kérdés

Sokan vannak ezen a véleményen és érdekel, hogy miért.

Ha egy férfi és egy nő csak barátok, sosem volt köztük semmi, akkor hihető, hogy nem is akarnak egymástól semmit. Nem mindenki tetszik mindenkinek, meg ha nagyon akartak volna, már összejöttek volna. Simán lehet, hogy nem vonzódnak egymáshoz. Nem, még a férfiak sem dugnának meg mindent, ami mozog (jó esetben). Meg ismerik egymást annyira, hogy tudják, hogy nem működne, mert vannak a másikban olyan dolgok, amik egy barátságba beleférnek, de egy párkapcsolatban kizáró okok (dohányzás, túlzott pénzköltés, kevés nemi vágy, stb, most felsoroltam pár okot).

Na de ha két ex barátok... Egyrészt nekem hihetetlen, ha nem volt szünet a párkapcsolat és a barátság kötött, tehát ugyanúgy beszélgetnek a szakítás napja óta. Aztán ugye itt tuti, hogy van vonzalom, hiszen jártak, lefeküdtek egymással, szerették egymást. Ahol egyszer tűz volt, ott mindig lesz parázs, tartja a mondás. Ha meg olyan ok miatt szakítottak, ami akkor fennállt köztük, de később ez már nincs, simán visszatalálhatnak egymáshoz. De ha meg tudják, hogy nem jó együtt, akkor egyáltalán miért tartják még a kapcsolatot? Na meg bármikor nosztalgiázhatnak, ha akarnak.

Engem csaltak már meg exszel, de a fiú lány barátság nálam mindig működött, meg az exeimnél is.

2022. jan. 24. 09:26
 1/9 A kérdező kommentje:
A kérdésbe az a "késnek" autocorrect, nem tudom hogy került bele :D
2022. jan. 24. 09:26
 2/9 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem pedig sokkal aggasztóbb egy olyan ellenkező nemű barát, akivel nem volt semmi. Ha volt köztük valami, legallább tudok egy dolgot: nem működött. Az, hogy miért nem, mellékes. Egy olyan kapcsolatnál, ahol nem volt "semmi", én előbb érezném "fenyegetőnek".
2022. jan. 24. 09:36
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én rengeteg negatív tapasztalatot láttam már mindkettőre, de sajnos a 2. résznél CSAK rossz tapasztalatot.

Emiatt nem jönnék össze (már) gyerekes férfival, mert ott "nyilván" jóban van az exszel hiszen van közös gyerek, ez kivédhetetlen. Aztán annak is az lett a vége, hogy anyuka rájött, hogy én vagyok, és hirtelen 2 év különlét után elkezdte a randipartnerem ostromolni és kitalálta, hogy össze akar vele jönni megint... Ez hiányzik a bánatnak, már elnézést.

A férfi-nő barátságokról meg annyit, hogy ahogy észrevettem, ott is a nő dönt. Azért nincs/nem volt/soha nem is lesz valami, mert a nő nem akar, amúgy a férfi simán belemenne. Az én férfi barátaim is ilyenek voltak, sajnos. Azért nem nyomultak rám mert nem volt zöld jelzés, amúgy onnantól kezdve a barátnője se tartotta vissza... De az én párjaim is egytől-egyig csak vonzó nőkkel barátkoztak, szinte 100%-ig biztos lettem volna hogy legjobb esetben is addig nem dugták volna meg őket amíg kapcsolatban élnek, szingliként amúgy szerintem rohantak volna, konkrétan egy csettintésre. Úgyhogy ez még működhet végülis, ha nem akarnak egymástól semmit, de ki tudja... Hát, ez van. :D

2022. jan. 24. 09:45
 4/9 anonim ***** válasza:
71%

A világ jóval komplexebb annál, minthogy ki lehessen jelenteni valamiről, hogy lehet vagy nem lehet.

Én jó barátságban maradtam az exemmel. Kölcsönösen segítünk egymásnak, négyesben is el szoktunk járni a menyasszonyával meg az én vőlegényemmel. Sokat segítettünk egymásnak meg egymás párjának.

SOHA nem jönnénk össze újra. Nem működött, az a parázs, amit írsz, egyszerűen nem létezik. Csak és kizárólag emberileg érdekeljük egymást, bármilyen hihetetlen. Azért tartjuk a kapcsolatot, mert emberileg szeretjük egymást, tök sok dologról tudunk beszélni, meg jó hatással tudunk egymásra lenni, de a párkapcsolat nem működött, egyikünk sem volt boldog. Sem a libidónk, sem a jövővel kapcsolatos terveink, sem a természetünk nem volt kompatibilis egymással, ami az együttélést illeti, sem a szeretetnyelvünk nem egyezett, mindkettőnknek nagy hiányérzete volt a másik mellett, mert egyszerűen nem egymást kerestük. Ez összességében olyan, mintha a tűzre rávágnál egy óceánnyi jeges vizet. Abból már sosem lesz semmi.

2022. jan. 24. 10:08
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Azon is mulik, miert lett vege az exszel. Es hogy jelenleg mennyire szoros ez a baratsag. Ha sosem mukodott kozottuk jol es a jelenben csak haveri szint van akkor nincs mitol tartani. De ha nagy szerelem volt es csak pl a rossz idozitesen ment el a dolog ( nem alltak keszen ra vagy tavkapcsolat stb tette tonkre) raadasul azota is egymassal osztjak meg a bensoseges pillanataikat, tanacsot kernek benne stb akkor ott barmikor ujra belobbanhat a vagy.

3-assal egyetertek, hogy van az, hogy ferfiak noi baratai valahogy mindig jol neznek ki...? :))) mert a vizualis vonzalom azert mukodott a baratvalasztaskor naluk ;) tehat valoban, a no donti el, hogy ebbol lesz-e akar kapcsolat akar egyejszakas. Ha a no nem vonzodik hozza, akkor nem lesz.

2022. jan. 24. 10:18
 6/9 anonim ***** válasza:
11%
#4 Mondjuk nem vagyok meglepődve, hogy te vagy az exnő a sztoriban. Valahogy mindig a nők holtbiztosak ezekben a dolgokban, mert mint említettem, TE vagy az aki dönt. XD Ki kell ábrándítsalak, lehet hogy SOSEM fogod megtudni, az exed gerincre vágna-e még vagy sem, ha olyanja van. Ezt csak és kizárólag ő tudja.
2022. jan. 24. 10:26
 7/9 anonim ***** válasza:
64%
6-os, úgy szeretem, hogy itt gyakorin mindenki mindent jobban tud nálunk :).
2022. jan. 24. 10:33
 8/9 anonim ***** válasza:
44%
#7 Én nem azt mondtam, hogy én tudom, hogy az ex akar valamit tőled, csak rávilágítottam, hogy te se tudhatod.
2022. jan. 24. 10:41
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem egy exem van, akivel ugyanígy normálisan váltunk el, vele nagyon ritkán beszélünk, hogy kivel mi van, de ennyi. Egyébként nem díjazom a szoros kapcsolat tartást ellenkező nemű “barátokkal”. A környezetemben és a saját életemben sem láttam soha olyat, hogy ha valaki férfi barátkozott velem, az nem akart előbb utóbb valamit, legutóbb például ugy, hogy az illető tudta, hogy párom van.

Szerintem nem elfogadható, ha a párom helyettem vagy mellettem egy másik no társaságát keresi, akivel programoznak és nevettetik egymást, mint ahogyan mi a kapcsolatban. Úgyhogy nekem pl egyik sem elfogadható. A párom ugyanezen a véleményen van egyébként. Haversag természetesen lehet, de az a klasszikus barátság, ami olyan, hogy éjjel is felhívja, ha baj van és rá számíthat, olyat biztosan nem tolerálnék.

23 N

2022. jan. 24. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!