Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy reagáljak a ,,beszélnünk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Klementinacska kérdése:

Hogy reagáljak a ,,beszélnünk kell”-re ha már kb 20x játszuk el?

Figyelt kérdés
Távkapcsolatban vagyunk. Amúgy minden elég okés eddig. Már csak fél évig tart a távolság. De minden alkalommal mikor találkozunk egy nappal előtte bejelenti hogy beszélünk kell valamiről mert ez így nem okés és így nem lehet csinálni. Mindig megbeszéljük. Mindig úgy tűnik hogy mostmár minden rendben van és eltelik két hét és tényleg mind jól megy. Erre a találkozás előtt két nappal jut eszébe hogy valami nem oké. Ezzel minden találkozásra rányomva a hangulatot. Hogy minden alkalommal érzelmileg kikészítem magam. És ezekkel a problémákkal nem is igazán tudok mit kezdeni mert nem velem van a baj. A barátom is mindig elmondja hogy ő nem tudja csinálni ezt meg ezt meg amazat.. én meg egyre többet engedek és engedek és igyekszem alkalmazkodni mert látom hogy tényleg kínlódik ő is hogy jól csinálja. De ez engem szétszed idegileg. Mert minden alkalommal úgy kell találkozzak vele hogy na most akar szakítani. És az a baj hogy ,,megoldjuk” megbeszéljük a nagy gondot és két hét, jön a következő. Ez megy már egy pár honapja. Ő szeret engem ez biztos. Én is őt, ez is biztos. De hogy mi a fene ez a problémázás hétről hétre én nem értem. Mit kellene mondjak? Mit reagáljak erre? Hogy lehet véget vetni ennek a idegbaj játéknak?

2022. jan. 13. 13:33
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Meg nem kezdett neki a pszicho tanulásnak de tanul autodidakta módon, és nagyon jól csinálja, ezt merem állítani, és sok más ember is. Alapvetően nincs baj ezzel a fiúval. Xanit nem hobbiból szed hanem az antidepresszáns mellé, de már stabilan jobban van, csak ritkán kell xanax. Az tény hogy mások problémáiban profin tud segíteni, és a sajátját nagyon nehezen kezeli. Ez pedig kihat rám. De nekem is rengeteget segített. És az elmúlt egy évben nagyon sokat fejlődtem mellette, és ő is mellettem. Ez nem ment volna egymás nélkül. Nagyon komoly önismereti munka van mögöttünk, és eléggé összeköt minket. Tudom hogy hosszú távon megéri vele lenni. És ő is tudja hogy hosszú távon akarja velem. Nagyon tudatosan csináljuk ezt a kapcsolatot. De ez a hétről hétre való problemázás épp a nagy tudatosság miatt, hogy mindent meg kell beszélni, kikészít engem. És tudja ezt ő is.

Nem tudom te jó eg. Ez így nagyon bonyolult.

Ő is kapcsolat függő, és én is. Ezekből fakadóan valamilyen szintek kihasználjuk egymást. És ő bizonytalan, döntésképtelen, nehezen határozza el magát. De ő is nagy erőkkel dolgozik ezen. Érdemes szopni meg éveken keresztül míg mind a ketten rendben leszünk?

2022. jan. 13. 19:52
 12/14 anonim ***** válasza:

Nektek pszichológus kellene inkább nem egymás tönkretétele. Vagy egy párterápia.

Komolyan.

2022. jan. 13. 20:07
 13/14 anonim ***** válasza:
0%
Szóval egy hülye játszmázó ringyó. Mi a fszt tanult az egyetemen, ha még magát sem veszi észre? Első féléves tananyag...
2022. jan. 13. 20:10
 14/14 anonim ***** válasza:

Ő biztos nem lesz rendben évekig, a pszichológiát félre értelmezi, neki rendszeres kezelésre kellene járnia! Továbbra sem írtál semmit, hogy mi baja hétről-hétre. Egészséges megoldás az lenne, ha pld. zavarja, hogy ma nem beszéltetek, akkor másnap szól, hogy hiányoztál, miért nem írtál egy sort sem. Rögtön meg tudjátok beszélni, nincs min rágódni hetekig.

És nem ő az egyetlen a kapcsolatotokban, akinek kellene szakember, cuki vagy, hogy mentegeted, de boxzsák vagy, akin a saját feszültségét vezeti le, ez nem problémamegoldás. Nem beszélve arról, hogy neked is van, és nem csak a kapcsolatfüggőség, bár nem beszéltél eddig róla.

2022. jan. 13. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!