Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet ezt kezelni?

Figyelt kérdés

Barátnőm elég nagy családból származik, és ez a nagy család extrém összetartó. Ezt tetézzük azzal, hogy közös egyetemen ismertük meg egymást, de egyikünk sem idevalósi, és a szüleihez leutazni kb 3-4 óra.

Ez a család pedig minden apróság miatt összeül ünnepelni, amin ott "kell" lennem. A kell idézőjelben, mert nyilván nem kötelező, csak meg vagyok hívva. Viszont ez nekem már teher, minden második hétvégét a családjával tölteni. Nincs én-időm, nem tudunk akkor egymással foglalkozni, és csak elmennek a napok. Nekem ez sok, szeretnék vagy vele lenni kettesben, vagy ha ez nem megoldható, akkor magammal foglalkozni, a hobbimmal, stb.

Azt pedig nem szeretném mondani, hogy bocsi, de nem tudok ott lenni a tesód szülinapján, mert inkább itthon ülök és makettezek. Nem szeretnék bunkó lenni senkivel.

Volt már valaki ilyen helyzetben? Meg lehet ezt oldani valahogy anélkül, hogy megbántanék valakit?

2022. jan. 12. 15:04
 1/4 anonim ***** válasza:
46%
Ez a csomag része, sajnos erre tényleg igaz a megszoksz vagy megszöksz.
2022. jan. 12. 15:06
 2/4 anonim ***** válasza:
75%
Nem megszoksz vagy megszöksz, hanem legyél férfi és állj a sarkadra. Kb. ezeket amiket ide nekünk is leírtál neki miért nem tudod elmondani ugyanígy? Miért hiszed azt, hogy bárki megbántódna attól, ha nem lennél ott náluk minden 2. héten? Miért gondolod, hogy ők totál nyomik és nem értenék meg a te szempontjaidat?
2022. jan. 12. 15:13
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg fogják érteni, hogy nem érsz rá mindig menni, neked is lehet más dolgod, neked is van saját családod, de az is oké, ha csak pihenni akarsz. Nyilván ne a fontosabb eseményeket hagyd ki, szóval a testvére szülinapjára menj el, de távolabbi rokonéra nem gáz, ha nem akarsz.

Idővel valószínűleg a barátnőd se fog mindig mindenre elmenni, mert messze vannak és nem lesz rá ideje. Persze ha ezek lesznek az elsődlegesek később is, akkor abból lesznek problémák.

2022. jan. 12. 16:18
 4/4 anonim ***** válasza:
Nálunk hasonló a helyzet, én meg szoktam barátomnak mondani simán, hogy most kell egy kis énidő. Ő pedig megérti, és elmegy egyedül, vagy itthon marad velem, volt arra is példa. Nagyon sok kapcsolatban látom ezt, hogy a felek nem mernek elmondani problémákat a másiknak, mert félnek a reakciótól. És innentől csak rosszabb lesz a helyzet. Próbáljatok kicsit nyitottabban és többet kommunikálni, hogyha van valami bajotok, merjétek elmondani egymásnak, mert csak gyűlni fog, aztán robban.
2022. jan. 12. 19:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!