Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, ha a barátom folyamatosan azzal piszkál, hogy váltsak munkahelyet?

Figyelt kérdés
Állásinterjún, illetve önéletrajzomba a fizetési igényemnél nagyon alacsony összeget említettem, azt akartam, hogy valahova biztosan felvegyenek végre a több sikertelen jelentkezésem után. Nem a végzettségemnek megfelelő munkát végzek, hanem olyat, amihez diploma sem követelmény, amit nem bánok olyan szempontból, hogy rájöttem arra, hogy azon a területen nem szeretnék dolgozni, amiből diplomám van. A lényeg, hogy szűkösen jövök ki havonta a jövedelmemből, nagyon meg kell gondoljam, hogy mire költök. Párommal külön kasszán vagyunk, nem engedem neki, hogy anyagilag támogasson, számomra az olyan érzés lenne, mintha nem a barátnője, hanem a qrvája lennék. Mindig mondja, hogy váltsak munkahelyet, máshol sokkal jobban keresnék. Én azonban félek, hogy megint több tucat sikertelen állásinterjúval gazdagodnék, két szék közül a pad alá esnék, munkanélkülivé válnék, annál pedig jobb a jelenlegi szerény keresetem is.
2022. jan. 4. 14:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

"a munkaszerződésemben 30 napos felmondási idő van, nem tudnék egyik napról a másikra az új munkahelyen kezdeni."

???

Ki várja, hogy egyik napról a másikra kezdj? Általában meg szokták kérdezni mikortól tudnál kezdeni, és tisztában vannak vele hogy minimum 1 hónap a felmondási idő..

Biztos, hogy te már dolgozol? Nagyon nem vagy képben a munka világával...

2022. jan. 4. 15:22
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
10-es pontosan!! El kell tudni magad adni, erről szól az álláskeresés. Ahhoz meg önbizalom és tájékozottság kell. Az önbizalom nagyrészt meg abból jön, ha az ember szán rá időt és felméri a lehetőségeket, a béreket és a munkavállalói jogait is tudja.
2022. jan. 4. 15:22
 13/22 A kérdező kommentje:
Gondolod, hogy nem azt választják, aki azonnal tud kezdeni, ha van olyan, aki azonnal tud, és vagyok én, aki majd csak 1 hónap múlva?
2022. jan. 4. 15:24
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem nem fogják azt választani, hacsak nem raktáros melóról van szó. Hajlandóak megvárni azt, akit akarnak. Nem hülyék a munkáltatók!!

Szedd már össze magad, ezzel a hozzáállásoddal tuti nem lesz melód. Akkor meg azért vekengsz, hogy "te megmondtad". De ha vergődni akarsz a langyos fo.sban, akkor hajrá.

2022. jan. 4. 15:26
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 60 nap a felmondási időm, mégis felvettek egy másik helyre. Mondtam az interjún, hogy ennyi, és így is felvettek, mint lejárt a 60 napom a jelenlegi helyemen, kezdek is az új munkahelyemen. Vagy ilyen nincs, csak képzelgek? :)
2022. jan. 4. 15:28
 16/22 anonim ***** válasza:
94%
Nokben sem szimpatikus az ilyen langyosviz mentalitas. A baratodnak van igaza, te vagy a gyenge lancszem a kapcsolatban. Egy ideig turni fogja, aztan rajon, hogy nem tud megvaltoztatni teged. Ha tippelnem kene, nem fogja a lecet alacsonyabbra rakni, keres olyat, aki meg tudja ugorni. Irto taszito ez a nagyszuleinkre hajazo oldschool hozzaallas. A mai vilag arrol szol, hogy par evente munkahelyet valtasz, ha eseleg valami elsore jobbnak tunt, de aztan megse az igazi, akkor pedig azonnal mesz tovabb. Hozzad egy huszadrangu aktatologato fenymasolos fiu valo, es egyutt tespednetek a kihivasok es felosseg nelkuli, tisztes szegenysegben.
2022. jan. 4. 15:29
 17/22 A kérdező kommentje:
Nem értitek, hogy nekem mindössze a szakmai gyakorlatom, valamint a jelenlegi munkahelyem az, ami munkatapasztalatnak mondható. Bárhol találnak nálam jobbat, magasabban kvalifikáltabbat, több nylevet beszélőt, több tapasztalattal bírót stb. Ez nem kishitűség, hanem tény. Jobb, hogy van egy rosszul fizető, de biztos munkahelyem, mint egy jövőbeli, erősen kérdéses, de jobban fizető. Oké, a munkámban egy kalap kakit nem érő ember vagyok, de a tespedés az nem igaz rám, rengeteget edzem, az teljesen kikapcsol munka után.
2022. jan. 4. 15:40
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Az edzőtermi akaraterőd akkor transzferáld át a megánéletedre. Tapasztalatból beszélek, heti 6 edzéssel és versenyzői múlttal.

Mindannyian voltunk pályakezdők. De attól próbálkozni mindig kell. És a kitartó munkának megvan a gyümölcse, ezt aki rendszeresen sportol, tudja is.

Ne a kifogást gyártsad, hanem kezdj neki.

2022. jan. 4. 15:52
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Normális esetben azt választják, aki alkalmasabb. Páromra 2 hónapot várt a mostani munkaadója egy szó nélkül.

Hogy ne értenénk? Aki dolgozik, az volt már pályakezdő. Én csak a problémát nem értem... Úgy írkd ezeket mintha lehetetlen lenne a munkahelyváltás.

2022. jan. 4. 16:01
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Én meló mellett keresek másik állást. Legtöbbször vissza se írnak, akkor mindig megnyugszom, hogy legalább ez van. Amikor meg egy meghallgatás összejön, azt mondom, hogy legyen kora reggel és kérem, hogy hadd jöjjek egy órával később. Mondd azt, hogy orvoshoz mész, akkor már csak elengednek.

Az új munkahelyen meg legtöbbször megkérdezik, hogy mikortól tudsz jönni. Ha egy hónap, akkor legtöbbször annyit még bőven tudnak várni rád, ha amúgy kellesz nekik.

A srácod ettől függetlenül, hogy szélsőségesen anyagias, ami egy pszichés betegség. Persze, meg kell élni, meg minden, de van, aki erre nagyon rágörcsöl. Pl. arra akar büszke lenni, hogy te milyen jól keresel.

Vagy épp projektál, valójában ő szeretne más munkát, csak nyuszi váltani és ezért piszkál téged.

De az is lehet, hogy cuki és neked akar jót.

2022. jan. 4. 17:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!