Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tehet egy 50 éves férfi,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tehet egy 50 éves férfi, aki mindent megtett a házaságért, de nem sikerült, van két kiskorú gyermekük, egy 24 órás ápolásra szoruló apja, ezért nincs munkahelye, ha elválnak, miként élje túl?

Figyelt kérdés

Van egy albérletbe kiadott 1,5 szobás kis lakásom, oda tudnék költözni. Apámat is vinnem kellene, akit ápolnom kell. Gyerektatást nem tudnék fizetni, de tulajdonképp megélni sem tudnánk apámmal. Kicsi a nyugdíja, kevés az ápolási. Nem lehet magára hagyni, így részmunkát sem tudnék vállalni, talán otthonról végezhető munkát, ha találnék. (de az sincs jelenleg)

El nem tudom képzelni, miként lehet mindezt túlélni, miként kezdhetnék új életet! :-(

2021. dec. 27. 02:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nagyon sajnálom!

Én továbbra is azt mondom, nagyobb km körben is nézzetek szét otthon ügyben.

Mi édesanyám elhelyezésekor két olyan otthonnal is találkoztunk ahol nem volt belépő, és elbírta a saját nyugdíja a bentlakás költségét.

És semmi ilyenekről nem volt szó amiket te írsz.

Pedig ezek között is egyik magán volt másik állami.

Hidd el, nagyon nem csak az anyagiak lesz a gond ha ketten maradtok édesapáddal.

Nem fogod bírni mentálisan, hogy akár évtizedeken keresztül 24 órában otthon legyél mellette, bolton kívül sehova nem tudsz elmenni.

Inkább legyen kicsit távolabbi otthonban, de mindkettőtöknek legyen jó megoldás, ne csak neki!

2021. dec. 27. 20:28
 12/19 anonim ***** válasza:
74%
És hogyhogy 50 évesen jó ideje csak alkalmi munkáid vannak két gyerek mellett, férfikent? Az asszony tartott el? Egy férfi, apa ezt nem engedheti meg magának.
2021. dec. 28. 01:39
 13/19 anonim ***** válasza:

Kérdező, az jutott még eszembe, testvéred van?

Mert ha van, akkor ha válás lesz, akkor teljes joggal várhatod el tőle/tőlük, hogy anyagilag segítsenek be apukád gondozásába. Hisz a közös édesapátok miatt nem tudsz dolgozni, és állsz majd annyira rosszul anyagilag. Ha már te magadra vállaltad az ápolását, akkor ő/ők legalább anyagilag járuljanak hozzá.

2021. dec. 28. 05:05
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

te vidéken élsz, vagy Budapesten?

az állami szociális otthonokban nincsenek ilyen díjak. a nyugdíj meghatározott százaléka a térítési díj. a maradékból fizetheted a gyógyszerét.

hidd el, hogy mindenki jó szándékból írta a hozzászólást. a gyerekeid érdekeit nem hagyhatod ki ebből a döntésből.az ő felnevelésükért felelős vagy. és saját magadért is.

2021. dec. 28. 06:17
 15/19 anonim ***** válasza:
Én sajnálom a kérdezőt sajnos magyarországon olyan keresetek vannak / tisztelet a kivételnek/h abból megélni nem lehet még 2 keresővel is épp elég úgy ha az ember mellette gyerekeket is nevel! Itt meg egyikőjük kiesett a munkából a beteg szülő ápolása végett így nem is értem egyesek h gondolták h meg félre is tud tenni szegény a maradékból!
2022. febr. 17. 14:01
 16/19 anonim ***** válasza:
Az előttre értették, mielőtt kiesett volna a munkából és lerobbant volna szülő. Hiszen a két kereset mellett volt két ingatlan is, azért abból már félre lehet tenni vészhelyzetekre. Nem jó döntés, pláne gyerekért felelősen felszámolni a bevételeket, az nem kiút, hanem lejtő.
2022. febr. 17. 14:19
 17/19 anonim ***** válasza:

Ítélkezni, az aztán itt megy nagyon...

#16 Te például hány éven keresztül tudnál megélni a jelenlegi megtakarításodból egy ilyen helyzetben?

2022. febr. 17. 19:11
 18/19 anonim ***** válasza:
Egyedül vagyok két kisgyerekkel és nincs kiadó lakásom, így talán egy-két évig, mert hál'Istennek viszonylag keresett végzettségem van, még ha spórolnunk is kellett ehhez, szóval gazdag sem vagyok és ezt inkább a gyerekeknek vagy olyasmikre tettem félre, ha elromlik a fűtés... De ha ilyen helyzetben lennék sem adhatnám fel a munkám, mert egyszerűen nem logikus, hisz ha elfogy még nagyobb bajban lennénk, ahonnan már nem tudok kimászni és magammal rántom a többieket is. És fizikailag sem bírnám közben sem beosztani az időmet, hogy mindenkire jusson, így is nagyon nehéz zsonglőrködni vele. Ha megoldható, kiadnám vagy eladnám a szülőm lakását és abból fedezném, hogy gondoskodjanak róla, és látogatnánk. Egyébként a szüleimmel ez így is van megbeszélve, és ők kérték ezt, pedig én jobban szerettem volna egy időben összeköltözni.
2022. febr. 17. 19:32
 19/19 anonim ***** válasza:

Na, hát úgy emlékszem itt nincs szó szülői házról. A kis lakást eladni nem lehet mert akkor hova mennek az apukával.

Az az 1-2 évre szóló megtakarítás meg jól hangzik, de csak odázná a jelenlegi helyzetet.

Hogy itt az emberek nem válaszolni próbálnak egy kérdésre, hanem csak ítélkeznek, hogy hogy kellett volna...

2022. febr. 17. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!