14 évesen pincéri munka a román tengerparton?
14 éves vagyok, Brassóban élek.Nem tudom mennyire számít, de a magasságom kb.180cm (gondolom ezzel a magassággal egy kicsitt öregebbnek mutatok). 3 nyelvet tudok beszélni, ezek: magyar,román,angol ,és értelmes gyermeknek számítok mivel az év végi átlagom valahol 9,50 és 9,80 körül váltakozik egy 1-töl 10-ig terjedő skálán. Úgy gondolom jó ötlet lenne a nyári vakáció alatt elutazni valahova a Fekete-tenger partjához és ott dolgozni egy kis pénzért.. A pénzt elosztanám 2 egyenlő részre , felét a szüleimnek küldeném el, felét meg guüjteném a jövőbeli kocsim számára, persze ezelőtt megeggyezném a hotel tulajdonosával, hogy, ha lehet akkor all-inclussive csomagot kapjak a hoteljébe, hogy az ételért és szállásért ne fájjon a fejem.
Utánnanéztem, de nem találtam hasonló esetet.Szeretném tudni, hogy eggyeltalán megvalósítható-e az ötletem, és ha igen, hogy? Milyen papírokat kellene elrendezni?És az OK lenne-e ha a munka ideje alatt hazautaznák egy és fél hétig?
1. Szerintem romániában sem lehet 14 évesen legálisan melózni.
2. Ezt TALÁN csak akkor tudod megvalósítani,14 évesen ha NAGYON fullos csaj vagy és bevállalós.
Nézd, Iliescu, ez egy magyar oldal, a jelenlévők többnyire magyarok, és ebből kifolyólag a magyar jogot, jogszabályokat ismerjük.
Miért nem egy román oldalon kérdezed meg? Ott biztosan hamarabb meg tudják neked mondani, hogy szabad-e Romániában 14 évesen munkát vállalni, illetve ha igen, milyen papírmunkával jár.
Ne érts félre, nem érdekel/nem zavar a nemzetiséged, szimplán csak nem értem, miért itt érdeklődsz. Ennyi erővel a pápuai vagy a zimbabwei gyík-on is megkérdezhetnéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!