Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vajon milyen fokú már a depressziom?
Figyelt kérdés
Bántalmazó Párkapcsolatom miatt lettem depressziós.honapok óta tart.
Jelek a depresszióra :
-Sírva kelek.
-Állandó gyötrő, rossz gondolatok.
- a tudat, hogy mindenkinek jobb lenne nelkulem
-senkivel nem beszélgetek már személyesen ha igen nagyon rövidre zarom
-minden aprosagon befelé fordulok és sírni kezdek
-egyedül szeretek lenni, semmi tarsasot nem szeretek magam mellett
-hirtelen haragu lettem nagyon lobbanekony aztán gokogok azon is ha valakit megbantottam
-már a mindennapi teendoimhez is segítség kell pl postára menni. Nem akarok embereket látni így anyukám befizefi.
Mekkora lehet már a gond nálam?
Van még értelme segítségért fordulnom?szeretnék ebből kilábalni.
Amúgy nincs is semmi dolgod, semmi feladatod? Tanulsz még vagy dolgozol?
Lehet, hogy valóban depressziós vagy, és érzékeny, de meg is teheted, hogy az legyél. A legtöbb ember nem teheti meg, hogy hónapokig szenved.
anyukád is talán már túlzásba viszi ezt a sok elnézést.
2021. dec. 17. 16:32
14/14 anonim válasza:
#13 hozzászóló tipikus példája annak a tapintatlanságnak, ahogy a depressziós emberekhez néhányan sajnos viszonyulnak. A valódi depresszió egyáltalán nem döntés kérdése, és sokszor épp akkor csap le, amikor az ember az élethelyzetét tekintve a legkisebb mértékben sem engedhetné meg magának. Engem például régebben lényegében egy depressziós periódusom miatt rúgtak ki egy munkahelyemről. Minden erőmmel azon voltam, hogy jól teljesítsek, de hiába, egyszerűen nem ment. Egy komolyabb depressziós periódus során az ember nem tud koncentrálni, nem tud teljesíteni, ha megszakad sem. S az ember előbb-utóbb rájön arra, hogy az erőlködése teljesen értelmetlen, nem tudja magát a saját hajánál fogva kirángatni a mocsárból, nem tud bizonyos külső elvárásoknak megfelelni. Egyszerűen nem megy. Nem lehet ólomcipőben helytállni egy futóversenyen. Akkor sem, ha valakinek a saját szakmai jövője vagy a családjának anyagi jóléte a tét. Van a depressziónak olyan súlyossága, amelyből külső segítség nélkül nincs esély kikászálódni. Ezt csak az érti meg igazán, aki átélte. Ilyenkor minden önhibáztatást félre kell tenni és meg kell próbálni gyógyszerekkel és terápiával mondjuk fél év alatt új erőre kapni. Ez lényegében az egyetlen komoly esély az újrakezdésre, és hosszabb távon a környezetének is így nyújtja a legjobbat a depressziós ember.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!